Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
koscik_original píše:Anonymous píše:Kup si Fuji.Lion aku je mnohem lepší než nimh tužkáče.
- Mobil-man
- VIP uživatel
Ale to asi ne na plno, ze? Je to trosku OT, ale puvodni otazka je blbe polozena, takze to je jednoAnonymous píše:Jen k te rychlosti uz existuji NIMH baterky ktere se daj dobit za 15min(mam pocit ze VARTY)
Jinak nevzdalujeme se trochu od tematu
Mobil-man píše:Ale to asi ne na plno, ze? Je to trosku OT, ale puvodni otazka je blbe polozena, takze to je jednoAnonymous píše:Jen k te rychlosti uz existuji NIMH baterky ktere se daj dobit za 15min(mam pocit ze VARTY)
Jinak nevzdalujeme se trochu od tematu
Vidite, do meho asi 1200Kc...jo ta nabijecka primo v baleni je skvela vec...uspora neni zas tak velika, ale podstatna vec je u fotaku na AA nebo AAA baterie ta, ze je muzete temer vsude koupit, ale nejakou Li-Ion jen tak u stanku nekoupite.Petr.kkk píše:Lion baterka do mého foťáku stojí cca 550kč.
Většina foťáků na nimh je bez nabíječky a baterií,ale téměř všechny na lion mají aku a nabíječku.
Tak kde je ta úspora?
Koupíte si foťák za 5-10tis a sere vás pár stovek?? g/quote]
IcemanCZ píše:Mam akumulator ale nekdy by me prisli lepsi teda baterie daji se vymenit akoupit vsude
Sarty píše:Takže pánové:
1, Jsem oficiální prodejce bateríí a akumulátorů Energizer
měl jsem Z2, kde jsem používal 4x2500mAh a druhou sadu taky 4x2500mAH, na jedno nabití mi vydržely zhruba 600 fotek bez blesku a 300 s bleskem, 450 smíšeně, poté jsem používal 15 min nabíječku ke které byly speciální baterie 2200mAh a výsledky byly stejné s tím rozdílem, že u 15 minutovky je zaručeno 300 cyklů!! Vše jen značka Energizer (už bych do jiné nešel)!! Taky musím upozornit na to že první na trhu (asi před půl rokem) s 15 minutovkama opravdu byl energizer. Jinak srovnatelné s Lion jsou spíš hodinové nabíječky. Já prodávám hodinovku 12V/110V/220V inteligentní s procesorem + 4x 2500mAh za 1505,-
2, mám Eos 300D a nedokážu si představit že bych do něho strkal čtyři baterky a řešil třeba to že vybijou se vždy jen maximálně 3 ze 4. Jedna zůstane polonabitá. Někdy se vybijou třeba jen 2 a fotak už nezapnete. Myslím že li-on je pro tento fotak idealní řešení, protože už ty skla co na to dávám nejsou nejlehčí, natož tak tam strkat 4 další baterky, které pokud chcete aby vám vydržely stejný počet cyklů jako Lion, musíte se o ně starat, vybíjet je a nabíjet tak minimálně 6 - 8 hodin.
Závěrem,
pro mého bratra který jezdí na dovolenou a fotí jen fotky na památku a je rád když můžou s ženou doma na dovču zavzpomínat je ideální si pořídit opravdu kompaktek (fotacek maji A510) na tužkové baterie, které si mužou kdekoli na světě koupit, a tak pokracovat v zaznamenávání hezkých chvilek.
To když kluci jedeme snad někam my a čumíme po všem jak by se to dalo hezky zkomponovat a vyfotit je myslím Lionka mnohem lepší řešení ( stejně každý má minimálně dvě - jedna se nabíjí - druhá fotí). A nemusíte řešit třeba to že se vám baterie pomíchaly, a ted které jsou naboté a které ne.
Tento můj názor jsem si prověřil životní zkušeností...
P.S. Nabíjecí baterky energizer 2500mAh mám za 105,- ale reklamu si nebudu dělat, na požádání pošlu http://www..... h/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků