chtěl bych si pořídit zrcadlovku s kterou bych chtěl fotit rally, sprot a všeobecné foto. mám vyhlídlou mašinku jménem CANON EOS 400D + EFs 18-55. jelikož jsem začátečník tak bych potřeboval poradit s výběrem objektivu a samozřejmně i s tělem. děkuji za rady
S tímhle seťákem na sport zapomeň. Na těle až tak moc nesejde, ale objektiv bych vybral lepší. Jde o to, jak ty fotky chceš pojmout, třeba Martin Kozák fotí sport rybím okem:).
najhorsie su financie .. ale taku moznost ako si dal .. tu poslednu .. to ti vyjde rovnako ako 30D bez objektivu ... alebo daj este 10 a mas 40D .. tiez bez objektivu . .ale ked mas prachy . nie je co riesit ...
Nedavno to resila moje pritelkyne a kdyz pricetla k cene tela nejaky slusny objektiv, tak rozdil mezi variantou 400D a 30D v cene moc velky nebyl. A ta 30D je fakt o tridu lepsi. (I kdyz nechapu, proc neumi ve vsech rezimech fotit do RAW)
Cenu jsi neurčil, takže bych vzal třeba toto:). Osobně si myslím, že pokud nechceš opravdu investovat do nějakýho lepšího skla a zůstaneš u těch laciných nesvětelných ultrazoomů, tak nějaké extra výsledky zrovna u sportovní fotografie moc čekat nemůžeš.
Doporučovat ty nejdražší objektivy není umění. Je ale fakt, že na rychlá auta se bez objektivu za min. 20K asi neobejdeš. Ty levné zkrátka pomalu ostří. Doporučit úplně konkrétní se neodvažuji, ale začni třeba s pevnou padesátkou. Stejně by sis ji časem (kvůli světelnosti) nejspíš pořídil. No a k té padině si klidně můžeš pořídit ten Tamron AF 28-200 na vše ostatní. Co dál, uvidíš časem.
milday píše:Doporučovat ty nejdražší objektivy není umění.m/quote]
Já vím, byla to narážka na to, že romanzl neurčil maximální cenu...A taky si myslím, že je to na sportovní fotky optimum, pokud chce člověk dobré výsledky.