Dnes jsem si pořídil Panasonic DMC-FX3 LUMIX

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 16:25

Takze po vcerejsim rozhodovani,zda Nikon CoolPIX,Panasonic DMC-FX3 LUMIX,ci Sony Cyber-shot DSC-W50 zvitezil ten druhy.
Je to verze DMC-FX3K(Black) Prodava se jeste stribrna DMC-FX3S alre cerna se mi libila vic. :P :twisted:
Nikon jsem nesehnal a Sony ac ma podobnou obr. kvalitu se mi designo ve libi mene a i to menu je trochu komplikovanejsi.

U LUMIXe je menu ok obrazova kvalita me mile prekvapila a vsude zminovany sum jsem nepostrehl,takze spokojenost.

Uvitam postrehy a zkusenosti od vas,majitelu tohoto pristroje.
Stejne tak ,zda nevite jestli pro tento model je k dispozici od vyrobce nejaky upgrade FW,vylepsujici moznosti+treba podpora vetsich SD karet apod.
Diky :P
Naposledy upravil MartasN dne 5. 2. 2007 16:44, celkově upraveno 1
Nokia E50+microSD 128MB/Nokia 5140i to Work.
YAKUMO Delta 300-GPS,Panasonic LUMIX DMC-FX3 + 2GB SD Card,Internet CDMA 512k
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 5. 2. 2007 16:36

No jedno vlákno o FX3 už tu je, tak jsem to napsal do něj, stačí jen hledat... http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php?p=21477#21477
Je to fajn foťák plně srovnatelný s Coolpixem 5900, který tu všichni chválí a za tím si stojím.. některé věci má ještě lepší.... (pro rejpaly - 5900 jsem chvíli měl a nyní jí má kamarádka, takže mohu porovnávat...)

Jestli chceš šum, dej si autoISO nebo foť tmavé scény z dálky, na které blesk nedosáhne:-)
Ale šum je i na mé zrcadlovce. Obrazem z tohoto Lumixe jsem byl taky velice potěšený, jelikož už jsem kdysi měl FZ5 a na fotkách z ní jsem viděl šum i za jasného dne...U FX3 se nic takového neděje...fotky jsou krásný. Stabilizátor funguje na lépe než jedničku...

JInak koukám, že jsi vybíral ze stejných foťáků jako já....taky mi zůstaly Sony W50 a Nikon 5900.....
Naposledy upravil Maročan dne 5. 2. 2007 17:25, celkově upraveno 2
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 16:42

Parada,ten FW je neco dostupne? na webu vyrobce jsem nic nenasel.Jinak skvalitou jsem taky spokojeny,kdyz je ale posmourno a zamraceno ostrost rapidne klesa......je to bezny neduh digitalu v tehle tride a mozna ze nejakou man. regulaci,at uz kompozice ci neceho jineho by to slo úpotlacit,stejne jako ISO.Z tohohle pocasi stejne nefotim taskze neva.Vzhledem k tomu ze jsem ho koupil pred hodinou,zadne fotky jsem jiz nestihl udelat a hlavne uz se stmiva.Az se nabije baterie(cca. 2hod) hodim sem nejake fotky z interieru.

Celkem jsem rad ze meš vecra ostatni odradili od CASIA EX-Z60 a hlavne Olympus FE-190.Obesel jsem dnes asi 4 prodejny a potvrdili mi ze onen FE-190 ma fotky nic moc.....onen asi o 1k drazsi mJU 700 taky zadna slava...plati se znacka a lepsi modely stoji okolo 7-10k.
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 5. 2. 2007 16:45

Obecné pravidlo pro téměř jakoukoliv elektroniku - pokud ti vše funguje k tvé plné spokojenosti - neflashuj firmware...
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 5. 2. 2007 17:09

Jedno malé srovnání: Nikon D50 s Nikkor 18-70 (30000Kč) vs. Panasonic FX3 (4900Kč). Možná je to srovnání nesmyslné, jelikož se jedná o foťáky s úplně jiným zaměřením a jiné třídy, jen mi příjde, že ta FX3ka není zase taková šunka...:-)

Nikon D50 s Nikkor18-70:WB-žárovka; ISO 200
Obrázek

Panasonic FX3: WB-žárovka; ISO 100
Obrázek

Škoda, že je venku hnusně, jinak bych vyběhl nafotit něco ven....tam by rozdíl v této velikosti byl minimální...
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 17:54

[quote="Maročan";Obecné pravidlo pro téměř jakoukoliv elektroniku - pokud ti vše funguje k tvé plné spokojenosti - neflashuj firmware...w/quote]
Jasne,to mas pravdu..kaslu na to,taky by se nemuselo povest,ze? :P :wink:
Jinak jediny dostupny na japonskem webu panasoniku je pro DMC-L1K Firmware update service,ktery to asi umi natahnout primo z karty...ostatni modely musi "navstivit" servis.
Naposledy upravil MartasN dne 5. 2. 2007 19:16, celkově upraveno 1
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 17:58

Fotky jsou podle meho dost O.K.Podle me tech 25k rozdil bude hlavne za spickovou optiku(to je zrcadlovka s tim vytahlym objektivem?)
Taky bych neco nafotil venku,kjenze jak jsem psal pri mizernem pocasi jsou digitaly temer na nic je to dany tech. sasmotnou.Nektee podavaji vysledky jakz takz solidni a jine,treba v tride jako muj LUMIX by prohraly na cele care.
Az vytahnu baterii z nabijecky udelam fotku sveho PC-Koutku i ja...

P.S Je to predpokladam u obou pristroju vse nastaveny na AUTO.
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 5. 2. 2007 18:07

MartasN: Zrcadlovky mají objektivy výměnné (většinou).

Maročan: Posuzovat z takové zmenšeniny se moc nedá. Podle mě by takhle nějak vypadala i zmenšená fotka z BenQu.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 5. 2. 2007 18:18

Jenže výstup z foťáků za 5000Kč 1:1, posuzují jen šílenci...spíš jsem chtěl ukázat, že na fotce přibližně pohlednicového formátu bude kvalita dostatečná... i za velmi špatných světelných podmínek..
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 5. 2. 2007 18:37

Nemyslel jsem přímo 1:1, ale tohle je imho až moc malý.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 5. 2. 2007 18:42

gratuli k fotaku :).

Marocan zabudol si napisat cas ;-), otom nepochibujem, ze pri foteni zo stativa statickych predmetu aj lacnim fotakom budu dobre fotky.
Osobny nazor je, ze 90% ludom v 90% pripadoch staci dneska digitalny fotak do 4k kc. Ale pre hraniesa s fotkami uz zacinaju narastat naroky a tu si musi kazdy uvedomit co vlastne chce a ake ma specificike naroky.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 18:44

Tak takhle LUMIX DMC-FX3 foti v interieru.Fotak jako takovy je kompletne zresetovany,vse na tovarni hodnoty a vsechny hjodnoty v menu nastaveny na AUTO.Stejne tak "otocnym koleckem" nahore nastaveno/otoceno do polohy "BEZNE SNIMKY" Rozliseni je na max. tedy 6MPx.Opticky zoom jsem nepouzil.
Vyjimkou je pouze fotografie textu P1000004 Makro kde je kolecko nastaveno na MAKRO ("kyticky" :P)

Nevim jak vam,ale me teda takovato kvalita jakozto "Pokrocilemu" bohate staci...kdybych byl profik a fotografovanim se zivil,poridim si "Jednookou Zrcadlovku" s poradnym objektivem,nejspis nejaky CANON a mayslim ze je Panasonic vyrabi take,s cenou okolo 30k.
Zajimave je ve srovnani s ostatnimi,ze jsemnikde nezaznamenal onen "sum" ktery je v recenzich "Lumixu" tolik omilany....

Zde jsou nahledy zmensene na 640x480 z ImageShack
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Makro
Obrázek

Zde fotografie v plnem rozliseni a kvalite,uploadovane na e-disk.cz...na ImageShack prijimaji pouze do 1.5MB
Archiv ma 10.9Mb a fotografie jsem zadnym zpusobem neupravoval...jsou tak jak jsem je "vytahl" z SD Karty.

Archiv ma 10.96MB Link vypada zkraceny jinak...
http://data2.edisk.cz/stahni/29520/DMC- ... .96MB.html

Mimochodem Panasonic DMC-FX3 LUMIX BLACK jsem poridil u http://www.fotolab.cz za 4990kc a k nemu dostal DAREK od Panasonic Czech,pametovou kartu SD kapacity 512MB za 99Kc coz neni zly.Vyrobce do krabice nic nepribalil(kartu)Obsah baleni je Fotak,Snurka na zapesti,CINCH k TV,USB-miniUSB kabel,Stos prirucek a CD,trochu chybi pouzdro :( Fotak ma neco malo pres 12MB Interni pameti (Hadejte jaky znacky ta karta je :wink: )

Jo a fotak na spodnim stitku nese hrde napis Made in Japan.Inu "LUMIKY" si panasonic vyrabi a sestavuje "doma" coz je jedine dobre

EDIT 23:10

Tak co fotky...libej? s prihlednutim na kategorii do ktere DMC-FX3 spada.

Ted jsem zkousel nahrat i nejake to video.Nahraval jsem v interieru konkretne svuj "PC koutek" (je na fotce P1000001) pri umelem osvetleni,rozsvicene lampicce.Jelikoz se jedna o format MOV/QuickTime,cekal jsem nejake zasumene slideshow na ktere se nebude dat temer divat.Byl jsem vsak mile prekvapeny,video je pri nejvyssi kvalite 640x480 30fps absolutne plynule,komprese(kosticky) nejsou vubec videt a sum na to ze je to pri um. osvetleni skoro zadny,fakt VYBORNE!!!!!
Aby take ne kdyz 1minuta ma 78MB...komprese je asi nastavena na hodne nizkou uroven.Nekam vbych to UPLOADoval ale 80MB to je moc i na me.Jinak pri vlozene 512MB karte mi fotak hlasi moznost nahrat 5:30 minut videa.
Trochu skoda je ze pri rezimu "FILM" nelze pouzit DIGI/OPT Zoom....alespon jsem na to tedy neprisel,treba mam neco spatne nastavene,nevim.

Jeste ze mam v PDA Navigaci 2GB kartu...asi si ji do LUMIXe "pujcim"protoze mapy co na ni v PDA mam se bohate vejdou na 512MB co ted pouzivam
Naposledy upravil MartasN dne 5. 2. 2007 23:25, celkově upraveno 3
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 5. 2. 2007 23:16

po skrátení linku to vyzerá, akoby ten archív mal 96 MB :mrgreen:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 23:21

TA píše:[color=blue]po skrátení linku to vyzerá, akoby ten archív mal 96 MB :mrgreen: -/color]

No to jo...ale neboj ma to skuetecne "Jen" 10.96MB (Pridal jsem k tomu popisek :P ),koukal jsi na to?
Dal bych sem i zminovane video ale UPLOADovat 80MB na to denska nejak nemam cas.... :)
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 5. 2. 2007 23:24

[quote="Maročan";Jedno malé srovnání: Nikon D50 s Nikkor 18-70 (30000Kč) vs. Panasonic FX3 (4900Kč). Možná je to srovnání nesmyslné, jelikož se jedná o foťáky s úplně jiným zaměřením a jiné třídy, jen mi příjde, že ta FX3ka není zase taková šunka...:-)

Nikon D50 s Nikkor18-70:WB-žárovka; ISO 200
kimg]http://resize.like.cz/images/1170691700NikonD50.JPG[/img]

Panasonic FX3: WB-žárovka; ISO 100
0img]http://resize.like.cz/images/1170691831PANAFX3.JPG[/img]

Škoda, že je venku hnusně, jinak bych vyběhl nafotit něco ven....tam by rozdíl v této velikosti byl minimální...
player
Návštěvník

Další stránka