Jaký kompakt pro mě?...

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod stani 16. 8. 2009 14:45

Zdravím,

mám už léta Canon Ixus II. Moc jsem s ním nefotil, ale sloužil vcelku dobře.
Ovšem nyní zřejmě odešel snímač(rušivé pruhy přes displej, displej až do černa, atd., ovšem při prohlížení obrázků je displej OK).
No nic. Musím vybrat nějaký nový.
Ovšem za tu dobu jsem úplně mimo obraz, nevím co mám koupit.
Měl jsem teď možnost fotit nějakým novým Olympusem - na tužkové baterky, při použití blesku za pár snímků baterky vybity(!), špatné obrázky v noci, při použití nočního snímaní obrázky značně rozmazané. Za slunečného dne, i když na displej přímo nesvítilo slunce, na displeji nebylo vidět téměř nic, kromě vlastního odrazu! Tak takhle asi ne... :eh

Moje požadavky:

- menší rozměry
- ne z plastu, aby něco vydržel, nejlépe celokovové tělo
- aby dobře fotil makra(z co nejmenší vzdálenosti)
- aby dobře fotil i v noci a v šeru
- dobrý displej, dobře viditelný i za velmi slunečného dne(dovolená u moře, atd.)
- možnost nahrávání videa min. v PALu se zvukem, délka omezena pouze velikostí karty(zároveň možnost přehrávání vč. zvuku rovnou na foťáku)
- dobrá výdrž baterie(u toho mého Ixusu byla vynikající!)
- kolik MPX je vcelku jedno, zda 5, 8, 10 nebo 12
- připojení TV-out a (mini)USB
- dobrá cena

Má někdo nějaký konkrétní tip?
Předem dík :-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stani 16. 8. 2009 18:26

Takže jak to tady pročítám, připadá v úvahu Panasonic FS3, FS5 nebo FS6.

Který ale z nich? :-] Cenový rozdíl minimální.
stani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 16. 8. 2009 19:32

Snimac u Ixusu vymenuji i po zaruce zdarma, viz toto vlakno:
viewtopic.php?f=203&t=1074242

Takze muzes usetrit ;)
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kajleen 17. 8. 2009 01:25

Předem se omlouvám, že vstupuji do diskuze s lehkým off topicem O:-)

Mám také fotoaparát Canon a to Ixus 55. Tři roky mi sloužil v pořádku, až nedávno se u něj objevily zmiňované pruhy přes displej a následně jsou vidět i na fotografii. Začalo to z ničeho nic. Vztahuje se i na Ixus 55 ta poruchovost? Případně kde prosím najdu v Praze autorizovaný servis? V odkazovaném vláknu bohužel proklik na autorizovaný servis nefunguje.

Jinak také přemýšlím o koupi nového, protože netuším, jestli to lze opravit a za kolik a volba padne zřejmě na Sony T90 a nebo si počkám ještě pár dní na TX1, protože jeho funce vypadají víc než lákavě.
kajleen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stani 17. 8. 2009 07:39

Podívej se na toto moje vlákno, tam nalezneš odpověď.

-------------------------------

Jinak ten Sony TX1 vypadá velice nadějně(jaká bude asi cena?), makro od 1cm(!), videoklipy se stereo zvukem 720p HD - ale v jakém formátu? Také konektory jsou trochu nejasné: Vícefunkční konektor s vysokým rozlišením a Vícefunkční konektor , ale ne Výstup AV...?
stani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 17. 8. 2009 08:09

CANON: PowerShot A60, PowerShot A70, PowerShot A75, PowerShot A300, PowerShot A310, Digital IXUS V3, Digital IXUS II, Digital IXUS IIs, MV600i, MV630i, MV650i, MV700i, MV730i, MV750i, MV5i, MV5i MC, MV6i MC, ZR60, ZR65 MC, ZR70 MC, ZR80, ZR85, ZR90, Elura 40 MC, Elura 50

FUJIFILM: FinePix S2 Pro Digital, FinePix A303, F410 a F700

KONICA MINOLTA: DiMAGE 7i, DiMAGE 7Hi, DiMAGE A1, DiMAGE Xi, DiMAGE Xt, DiMAGE X20, DiMAGE S414, DiMAGE F300

NIKON
: Coolpix 3100, Coolpix 5700 a kamerová řada SQ

OLYMPUS: C-5050 Zoom a C-730 Ultra Zoom

RICOH: Caplio RR30, Caplio 300G, Caplio G3 (model M, S a ProG3), Caplio G4 a G4 wide, Caplio 400G wide, Caplio RX

SONY: DSC-F717, DSC-P10, DSC-P12, DSC-P2, DSC-P31, DSC-P32, DSC-P51, DSC-P52, DSC-P7, DSC-P71, DSC-P72, DSC-P8, DSC-P92, DSC-U10, DSC-U20, DSC-U30, DSC-U60, DSC-V1, MVC-CD400, MVC-CD500, MVC-FD200

Je možné, že byl seznam později rozšířen - na to je dobré se zeptat v autorizovaném! servise.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kajleen 17. 8. 2009 22:30

stani, MOC díky za odkaz na téma. Nemám taky záručák ani paragon, takže to nevadí? Jak jsi ty tehdy dopadl s opravou? Pokud jsi tam tedy byl? Trošku jsem googlila a zjistila jsem, že některé ani neopavují a dávají rovnou náhradu - nový foťák. Budu do toho servisu muset zajet, jen škoda, že tam mají jen do 18hod.
Jinak bych si právě koupila rovnou T90, nevím jestli čekání na TX1 není marné (cenu jsem četla 320 USD). Jinak to makro z 1cm má i T90. Ale upřímně se ve foťácích moc neorientuju, jen vím, že už nechci Canon (naštval mě) a Sony je mi sympatický. Takže bych byla vděčná i za radu.

Pety díky za seznam! Můj Ixus tam bohužel není, tak nevím, jestli mi ho tam vůbec vezmou. Ale zkusím to.

Opravdu moc díky vám oboum! :-)
kajleen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stani 18. 8. 2009 08:16

Přeci tam jasně píši, že se na tu opravu teprve chystám. Včera jsem jim napsal mail, a napsali mi abych jim to poslal. Takže dnes jim to posílám.
stani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajleen 18. 8. 2009 20:52

tak to se opravdu velice omlouvám, nevšímala jsem si datumů u příspěvků... snad se tak moc nestalo
kajleen
Kolemjdoucí