No ideál je to, co má pořád asi jen OM, totiž EQ16-50mm (a proti OM ještě navíc jako pancake

), ale toho se asi hned tak nedočkáme

Za mne ale jde spíš o to, že s tím 18-40 je z S9 konečně fakt docela malý přístroj, navíc je to proti 20-60 i o 200g lehčí, což taky není zrovna málo.
První testy přitom nevypadají zle...
Jak jsem psal už dříve, ke koupi S9 bych se mohl zlomit právě v souvislosti s příchodem nějakých pancake skel a tohle není vůbec marný začátek. Za zaváděcí cenu kitu skoro 51k teda spíš ne, ale tady je asi celkem jistota, že dost možná ještě před koncem roku přiletí nějaký cashback či dokonce sleva hned při koupi. A ve spojení s vylepšeními i fw pak kdoví

Další věc je, že bych si tohle sklo uměl na cesty představit i k S5II, kterou mám - 50 a 85/18 na promakanější fotky a k tomu tohle "mrně" nemusí být marná kombinace.
Jinak ta Lumix LAB appka fakt nevypadá blbě a popravdě si možná zkusím i nějaké pokusy s LUT atd. U S5II to i docela slušně napojili na celkovou ergonomii ovládání (S9 na to má čudlík od začátku), proč ne

EDIT - potvrzuji, že v S5II opravdu geotagging po bluetooth chodí, logika jako u OM1 (teda OM-1 kreslí ikonu satelitu zatímco Lumix píše GPS, to je zásadní rozdíl

). Samozřejmě musím ještě zkusit na delší vycházce, zda to nemá nějaké zadrhele v ergonomii či stabilitě a tak, ale vypadá slibně.
EDIT2 - Ale teda abych jen nechválil, tak jedno u Lumix Lab nedotáhli. Pro S9 to nyní umí úplně vše - remote control, firmware (to potvrdil i Landov), vlastně plná náhrada Lumix Sync. U S5II, G9II a dalších bohužel Remote není, takže na to je nutno jít pořád do "staré" aplikace. I tak pokrok, ale S9 je tady pořád o kus napřed.