Co si kdo koupí je mi naprosto fuk, už jen proto, že by mi případnou kritiku brzy někdo právem omlátil o hlavu, v mých nákupech se taky najde dost věcí z kategorie "prostě mi to připadalo jako dobrý nápad" (či prostě GAS)
Nejsem sice v GAS nijak extrémní, najdou se daleko horší případy, ale k úplné imunitě mám taky dost daleko...
Spíš mi ale přijde, že možná v této poslední debatě je vidět odpověď na ten dotaz o kus výše v diskusi, "zda to u Z6III už nepřeháníme"... Podle mne ne - to, že Nikon schytal docela dost kritiky i od předních influencerů a opinion makerů je docela reálný tlak na něj, aby hledal do budoucna i jiné cesty (samozřejmě to samé bylo i u podobných debat u jiných značek). Sorry, ale pokud by se recenze a komentáře psaly čistě s růžovými brýlemi ve zmíněném stylu "jupííí Nikone, to se ti fakt povedlo", tak pak se výrobce jen utvrdí v tom, že ty problematičtější věci vlastně nikomu nevadí a klidně může příště zase něco ořezat, pokud se mu to bude hodit.
Změny samozřejmě nepřijdou hned (už proto, že zrovna u Z6III a dalších debatovaných přístrojů prodeje špatné nebudou), ale zároveň je nesmyslná i představa, že výrobci reakce nesledují. Na globálních serverech zcela jistě, ale ani české a jiné lokální stránky nemají vliv nulový, místní zastoupení minimálně lokální FB skupiny, ale často i některá fóra sledují ověřeně a také leccos "nahoru" předají...
A kdoví, třeba se jako další krok k rozšíření okruhu zájemců zase někdo zkusí více podívat směrem zaměřeným na fotografii a maximum kvality. Upřímně momentálně to mimo firem zaměřených na "středoformáty" důsledně řeší jen velmi specifická Leica, jinak to moc k vidění není. Na Petapixelu psali, že toto zaměření viděli naposledy u Sony A7RV, ale tak docela s tím nesouhlasím, z hlediska obrazové kvality to je velmi blízké A7RIV už z roku 2019 (v některých detailech i nepatrně horší), zamakali spíš na fungování foťáku jako takového (mimochodem velmi dobře)