Tak ono to stačit bude skoro vždy - co si budeme říkat, jak jsem si rýpl do pemara, že věta "při správné expozici není s DR problém" je oblíbená u MFT a dalších menších formátů, tak ona v reálu je vesměs pravdivá i u nich, takže to tady musí být tuplem OK. Navíc jak jsem už psal, vypadá to spíš na zblblý dualgain (to srovnání s GH6 a následným laděním u G9II/GH7 vůbec nebylo mimo mísu) a od ISO800 už je ztráta na Z6II nulová, takže pokud to někdo bude chtít primárně na akčnější focení, kde jsou vyšší ISO běžné, tak může na tuto debatu zapomenout úplně...
Jediné co mi na tom přijde blbé (mimo dopad v diskusích a testech) je to, že úplně neberu tu obhajobu ve stylu "náplastí za to je rychlejší snímač" - Z6III právě úplně rychlý stacked senzor nemá, sami tomu říkají "Partially Stacked" a je to spíš v rovině "není zas tak pomalý", ale nejde ještě o vyloženě rychlý snímač, kde by míra tolerance byla na místě (jako u Sony A9(II) proti odpovídající 24mpix A7), tady to zhoršení přeci jen udivuje více.
Ale uvidíme, s ohledem na ten jasný vliv dualgain to třeba i půjde poladit firmwarem. U zmíněného GH6 to nešlo, ale tam byl taky problém ještě výraznější, tak se ukáže, jak to bude tady.