zivyk píše: na cene tiez zalezi (OM-1 nie), ale nie je nutne za kazdu cenu pri starom zotrvavat
Tak na okraj - dnes se dají sehnat OM-1 z druhé ruky v dobrém stavu i levněji, než OM-5. Po uvedení OM-1 mark II totiž dost lidí měnilo a bazary se první verzí víc zaplnily.
A jelikož se u OM-1 fotí skoro jen s elektronickou závěrkou, tak bych se bazaru nebál...
-- 24. 6. 2024 18:37 --K OM-5 - za mne je to výborné tělo cíleně na travel s menšími skly, teď jsem o tom v jiném vlákně psal. Zrovna se s OM-5 potloukám po New Yorku a jen se mi potvrzuje, že vše co jsem o OM-5 a travel psal, je pravda.
Jiná věc ale je, že pokud bych to nekupoval primárně na cesty, tak mohu doslova za pár šupů sehnat E-M1III (ne II !!), což je vlastně zdroj, z kterého OM-5 vzniklo, ale v solidnějším provedení a i těch funkcí je tam nepatrně více anebo pak ten výše psaný bazarový OM-1, který je už úplně jinde.
OM-5 je zrovna teď za celkem dobrou cenu (klesl na cca 32 tisíc a je k tomu cashback 7500, tedy cca 24,5k), ale kupoval bych ho jen pokud opravdu určitě chceš malé tělo a trváš na novém. Pokud ne, tak E-M1III seženeš i pod 20k a OM-1 určitě pod 30, někdy i pod 25k, v obou případech přitom ve výborném stavu. OM-5 v bazarech tolik není. Nešel bych do jeho předchůdce E-M5III, vypadá sice stejně, ale funkcí má OM-5 opravdu o dost více.