Měl jsem taky Sigmu 18-35 a ostření objektivu mě vyléčilo z případné koupě další. Je fakt že parametry jsou na první pohled úžasné a spolehlivost ostření je zoufalá, zvlášt u zoomů, kde je potřeba seřídit každé ohnisko s každnou zaostřovací vzdálenosti. A u těchto světelných objektivů je špatné zaotření díky malé hloubce ostrosti hodně viditelné.
Já nakonec objektiv vrátil ve 14dení lhůtě bez udání důvodu. S dokem je to hrozná piplačka bez jistého úspěchu. A ani v servisu se s tím nepáraj. Jedenoumu známému Sigmu v rámci záruky několikrát seřizovali a celkem to trvalo asi měsíc, během kterého byl jak bez objektivu tak i bez těla foťáku.
Radsi si připlatim za dražsí objektiv od Canonu, který ale vždy spolehlivě zaostří než frustrace ze Sigmy. Canon používá totiž záměrně komplikované ostření aby podpořil prodeje svých objektivů. Proto například Zeiss používá stále manuální ostření, to není z nostalgie.
Doporučuji koupit dock na Alze a pak vrátit, oni s tim počítají a navíc dělají jeste vetsi prasárny na zákazníky