Pety píše:outline: Jenže když mám nějaká kritéria a hodnotím podle nich, je to snad špatně? Autorův záměr je mi ukradený - on nevystavuje záměry, ale výsledky. .....v/quote]
Já souhlasím, jen jsem se snažil podtrhnout subjektivitu hodnocení, každý si vytváří své hodnotící systémy na základě zkušeností, vlastně celého svého života, pokud ale chci získat "rozumné" názory musím je získat z prostředí, které má o dané problematice přehled. Od afričanů asi moc smysluplných názorů na kvalitu sněhu pro lyžování nedostanu. Ne protože by neměli svůj názor a systém hodnocení, ale protože jsou z cela jiného prostředí.
Každý kdo vstupuje to této nebo podobné galerie si musí uvědomit o jaké "hodnotící" prostředí se jedná. Je jisté, že v každém prostředí existují "škůdci". A proto mi daleko horší přijdou vlákna a "ubrečené či "rozezlené" komentáře na stranu těch co se svým hodnocením netrefili do autorovým egem stanovené škály bodů, kterou je schopný tolerovat. Buď totiž nepochopili o co tady kráčí (princip takovéto galerie a "odbornost" těch co hodnotí) a nebo prostě jejich ego nepobírá, že jejich výtvor se nemusí líbit všem i když je dle "nějakých" pravidel korektní.
Protože v galerii tohoto charakteru nelze očekávat kvalitní odborné hodnocení, protože i třeba dle Gaussovy křivky je zde kvalitních fotografu zcela jistě méně než 10% a stejné procento by mělo být i fotografií co dostanou desítku a stejně tak by každý kdo hodnotí měl desítku použít v méně než 10% případů (jasně tohle není "matematicky úplně správně, ale snad je jasné co chci říci...)
Stejně tak dožadování se "komentáře" k neuspokojivému bodování - každý kdo zde vystavuje ví jak hodnocení funguje - body, komentář a nebo oboje. Kdo chce jen komentáře či jen body může vystavovat jinde - věděl dopředu jak to zde je tak proč ty zbytečné roztržky a výlevy...
Stejně tak hodnocení od lidí co nemají žádnou fotku v galerii - to že mě ohodnotil špatně a nemá tu žádnou fotku => důvod k založení nového vlákna diskusi a samozřejmě označení daného uživatele za totálního ****. Jenže ono to pak vyznívá obráceně a za hvězdičkami je spíše nutné uvažovat autora oné fotografie, který prostě není chopen přenést přes srdce, že se jeho dílo dokonce někomu nelíbí a potřebuje reakci komunity, aby si ujistil svoji neotřesitelnou pozici...