Sbohem a šáteček! Ať žije Sachs!

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod radek72 2. 3. 2008 19:22

hm pravda, někdo má štěstí, že není hodnocen
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 2. 3. 2008 20:06

THERION: Škoda, že až budeš pořádat první výstavu fotografií, že se nebudu smět přijít podívat a vyjádřit své mínění - když přece nikde nevystavuji...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod THERION 2. 3. 2008 20:10

ale klidne muzes , mala vystava 23 kusu 45x30 je od soboty v M-klubu ve ValMezu :-)
THERION
Návštěvník

Odeslat příspěvekod outline 2. 3. 2008 20:32

Pety píše:outline: Jenže když mám nějaká kritéria a hodnotím podle nich, je to snad špatně? Autorův záměr je mi ukradený - on nevystavuje záměry, ale výsledky. .....v/quote]

Já souhlasím, jen jsem se snažil podtrhnout subjektivitu hodnocení, každý si vytváří své hodnotící systémy na základě zkušeností, vlastně celého svého života, pokud ale chci získat "rozumné" názory musím je získat z prostředí, které má o dané problematice přehled. Od afričanů asi moc smysluplných názorů na kvalitu sněhu pro lyžování nedostanu. Ne protože by neměli svůj názor a systém hodnocení, ale protože jsou z cela jiného prostředí.

Každý kdo vstupuje to této nebo podobné galerie si musí uvědomit o jaké "hodnotící" prostředí se jedná. Je jisté, že v každém prostředí existují "škůdci". A proto mi daleko horší přijdou vlákna a "ubrečené či "rozezlené" komentáře na stranu těch co se svým hodnocením netrefili do autorovým egem stanovené škály bodů, kterou je schopný tolerovat. Buď totiž nepochopili o co tady kráčí (princip takovéto galerie a "odbornost" těch co hodnotí) a nebo prostě jejich ego nepobírá, že jejich výtvor se nemusí líbit všem i když je dle "nějakých" pravidel korektní.

Protože v galerii tohoto charakteru nelze očekávat kvalitní odborné hodnocení, protože i třeba dle Gaussovy křivky je zde kvalitních fotografu zcela jistě méně než 10% a stejné procento by mělo být i fotografií co dostanou desítku a stejně tak by každý kdo hodnotí měl desítku použít v méně než 10% případů (jasně tohle není "matematicky úplně správně, ale snad je jasné co chci říci...)

Stejně tak dožadování se "komentáře" k neuspokojivému bodování - každý kdo zde vystavuje ví jak hodnocení funguje - body, komentář a nebo oboje. Kdo chce jen komentáře či jen body může vystavovat jinde - věděl dopředu jak to zde je tak proč ty zbytečné roztržky a výlevy...
Stejně tak hodnocení od lidí co nemají žádnou fotku v galerii - to že mě ohodnotil špatně a nemá tu žádnou fotku => důvod k založení nového vlákna diskusi a samozřejmě označení daného uživatele za totálního ****. Jenže ono to pak vyznívá obráceně a za hvězdičkami je spíše nutné uvažovat autora oné fotografie, který prostě není chopen přenést přes srdce, že se jeho dílo dokonce někomu nelíbí a potřebuje reakci komunity, aby si ujistil svoji neotřesitelnou pozici...
outline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod centsm 2. 3. 2008 20:42

THERION píše:ale klidne muzes , mala vystava 23 kusu 45x30 je od soboty v M-klubu ve ValMezu :-)
Podívat se sice nemohu, ale pokud jsi ještě nevystavoval, tak tě upozorňuji ze své 18ti výstavní minulosti, že velká většina diváků projde bez komentáře, pár tvojich nejbližších přátel (ti co ti nezávidí) tě pochválí, ale hodně bude těch, co řeknou, že by to uměli lépe. Neuměli, jenom kecají. Tak jako sachs tebe, mě v mých začátcích hodnotil prof. Šmok. Dokonce mě jednou říkal, že trápím fotografický papír a přitom doporučil některé fotografie na výstavu. :) Díky tomu jsem začal být kritický na svou práci. A to byla ta nejlepší škola. Ale to jsem uviděl až o mnoho let později.
Před necelými 2 roky jsem měl nějaké fotografie vystavené v Sydney. Dnes už mám ta samá témata zpracovaná daleko lépe. Nebýt takových, jako je sachs, tak bych je neměl. Ber sachse jako výzvu a uvidíš, jak pojedeš nahoru. Přeji ti hodně úspěšných výstav.
centsm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod THERION 2. 3. 2008 21:09

souhlas , ja fotim pro radost , ne pro uspech. Me nejvic pomohl clovek ,ktery prave "smokarnu" vystudoval a uz si dneska troufam rict , ktera kritika je prinosem a ktera spise demotivuje. A vzhledem k takzvavane tvorbe pana sachse vim ,ze jeho kritika ma pro mne jen pramaly prinos. Kdybych chtel fotit pro co nejvetsi ohlas , tak delam uplne jina temata a ne to co delam. Proste to je v naproste vetsine u techto typu lidi potreba protlacit nazor bez ohledu jestli o nej vubec kdo stoji. :-) Navic tento system zvelicuje jeho pusobeni. Jinde by se nechytl a prestalo by jej to bavit a okamzite by jej za dualni nick vykopli. :-)))
THERION
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 2. 3. 2008 21:17

Ale nevykopli...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod THERION 2. 3. 2008 21:32

na PE takovych pripadu bylo nekolik , tamejsi admin totiz dela svoji praci opravdu zodpovedne. Dobre si vzpominam na situaci na FG kdy nechali pana "arno" rozestvat celou galerii nez ho vykopli. Na PE vyletel velmi zahy.
THERION
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 2. 3. 2008 22:11

THERION píše:Jinde by se nechytl a prestalo by jej to bavit a okamzite by jej za dualni nick vykopli. :-)))

za toto vyhadzovať alebo banovať? Nech tu je aspoň trochu demokracie.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod THERION 2. 3. 2008 22:14

nojo , a prave proto ,ze podobne chovani je povazovano za demokracii to uz od Bile hory u nas funguje jak funguje , hehe :D
THERION
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 3. 3. 2008 06:08

Zřejmě bys byl radši, kdyby o tom, kdo umí a kdo ne, rozhodovali moderátoři nebo admini? :D

Nebo jinak: Domníváš se, že když zabanujeme jediného hodnotitele, který nesází samé osmičky až desítky, že se sem pohrnou fotografické špičky, celé dychtivé se tady prezentovat?

Ještě jinak: Fakt si myslíš, že na jiných galeriích je to jiné? Tak hodně štěstí...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod THERION 3. 3. 2008 06:32

No vzhledem ktomu ,ze vystavuji na vice webech si to dovolim klidne rict. A taky si dobre vzpominam ,kam muze zajit situace ,kdyz se "to necha plavat" viz FG. Tady prece nejde o zabandovani jednoho uzivatele. To by jste za chvili nedelali nic jineho nez resili rozepre mezi uzivateli, ale o vytvoreni systemu, ktery omezi fantomase a jemu podobne + dualni nicky. Me proste tohle chovani neprijde ferove , nic vic. Ale asi jsem jediny , tak co uz :wink:
THERION
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 3. 3. 2008 06:38

Jen bych rád upozornil: Veškeré náměty na předělání galerie prosím směrovat na adminy.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 3. 3. 2008 07:30

Celá diskuze je o trefené huse že. Mě sachs nevadí. Zdá se mi objektivní náročný i když stručný. Více sachsů.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod THERION 3. 3. 2008 07:43

a vice kachen, ze? :-DDDD
THERION
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka