Výkřik do tmy

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 1. 2008 17:10

Já tam nechodím(hodnotit) nemůžu přece hodnotit druhé,když sám nic neumím :mrgreen: :mrgreen:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krrtek 13. 1. 2008 17:43

[quote="Zbyněk Vašek"tMě ta diskuse přijde celá taková zmatená. Já osobně jsem radši právě za tu kritiku. Z hodnocení typu - jééé to je nádhera (za 10) - si nic nevezmu a nic mi to nedá. Sám jsem začátečník a většinou mě spíš mrzí, když u mých fotek lidi daj jen známku a nic nenapíšou. Proto si vážím lidí, kteří dokážou objektivně a nenásilně kritizovat a tím mi pomáhají k lepším výsledkům.z/quote]kéž by takových bylo víc :D
vysemnesmite.cz

Fuji S6500fd
krrtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 13. 1. 2008 17:50

:lol:
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 13. 1. 2008 18:21

Pety píše:IMHO všechny tyhle amatérské galerie jsou jen pro zlost..../quote]

Já o tom přemýšlel a za sebe s tím moc souhlasit nemůžu. Imho jsou amatérský galerie jedním z mála míst, kde se člověk, který s focením tak nějak začíná, může setkat se spoustou pěknejch (a samozřejmě ještě větším množstvím špatnejch) fotek rozličných žánrů, aniž by musel běhat po výstavách, kupovat si knihy, či prolejzat odshora dolů web...Myslím, že mně to dalo dost, člověk si tím tak trochu vytříbí vkus a ujasní i možné směry své vlastní tvorby.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 13. 1. 2008 18:23

Pokud dokáže rozlišit těch pár dobrých fotek od záplavy těch průměrných - podle hodnocení to určitě nejde. :D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 13. 1. 2008 18:32

Podle hodnocení určitě ne, ale po tom, co těch fotek shlédne stovky nebo tisíce, tak si člověk nějaký vkus udělá...Zjistí, že si určité fotky pamatuje víc než jiné, že se rád k některým fotkám vrací apod. U někoho jsou to dlouhočasový potůčky a makra vážek, u někoho zas reporty či portréty, to už je jedno. Ale většina lidí se naučí minimálně rozeznat dobrou fotku od špatné v tom kterém žánru. A to je základ i pro jejich tvorbu.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 1. 2008 18:57

Dobrá fotka,je ta moje. :mrgreen: A vo tom to je :lol:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2008 22:51

Hodně lidí si myslí, že to co dělají - dělají super. Bohužel přibývá těch, kteří ztrácí soudnost a vůbec nejsou schopni sebekritiky.

Pro mě je vždycky lepší ,,dobrá" kritika (nemyslím, zde na fóru, žádné foto zde nemám - myslím to obecně), taková ta, kde někdo řekne ..... mně se to nelíbí, protože je to takový/makový.... kritika typu .... je to hnus... kde kritik nenapíše proč, je k ničemu, stejně tak jako ,,vlezdoprdelkismus" stylu je to bóóóómba.
(Obdobná situace je i na zive.cz - rady typu ... jo to kup... ber to.... nebo na druhé straně .... nikdy... to bych v životě nekoupil... je to šmejd... apod.)

Co se týká fotografií a vlastně všeho - lidé mají různý vkus a tak různě hodnotí. Pakliže mají možnost za ,,něco" dávat známky, měli by si ty vyšší, nechat opravdu pro zajímavé a jedinečné výtvory, ne je dávat každé ptákovině, která je lehce nadprůměrná.
Ale zase jsme u toho - lidé mají různý vkus a někteří prostě nevidí šum, neostrost atp. Líbí se jim ,,cosi" na snímku, jeho atmosféra, krásná příroda a tak se již nedívají na jeho technickou kvalitu.

Přiznávám, že já o fotografování a zvlášť o digitálech, úpravách fotek atp. vím ,,velký kulový", takže raději nehodnotím - jen se dívám. Pravda, je tam pár fotek, kdy jsem měl nutkání ,,se vyjádřit", protože mě ta fotka nějak oslovila. Ale když už dám nějakou známku, určitě si ji dovolím i okomentovat - napíšu PROČ...
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 1. 2008 22:53

šum a neostrost neznamená automaticky blbá fotka
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2008 23:00

Petr1968 píše:šum a neostrost neznamená automaticky blbá fotkat/quote]

To bylo jen PRO PŘÍKLAD, jakože jsou lidé, kteří hodnotí jen to co je na fotce, ne jaká je fotka komplexně .. koncepce, řez, barvy, ostrost, množství šumu, výraz, kresba ....

Bohužel pak dávají zbytečně vysoké známky a tak dochází k tomu, co popisoval USER47, že se nikdy nezlepší.

Petr1968 Doufám, že jsi pochopil ..... :mrgreen:
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 1. 2008 23:28

Pochopil. Fakt nemůžu spát. I smrt to může zabít :?
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod USER47 13. 1. 2008 23:54

http://galerie.zive.cz/showphoto.php?photo=51404

Dle svých slov profesionál. Ale přijímat kritiku mu moc profesionálně nejde:(. A to jsem si tentokrát opravdu dával pozor na to, aby můj komentář nevypadal nějak útočně nebo nepatřičně a aby byl maximálně věcný:(.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 14. 1. 2008 05:14

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dobrý :wink: Chce to obohatit Galerii o seznam nežádoucích hodnotitelů :P USER47 : Véčko je naprd,lepší je slajder,pěkně po česku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod durandal 14. 1. 2008 06:23

Jojo, souhlasim s tebou Usere, ale jen otazka mimo misu, co znamena skratka IHMO?je to tady vsude a me se pak blbe cte:)
durandal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 14. 1. 2008 09:02

IMHO= in my humble opinion=dle mého skromného názoru

To dodávám jako takovou pojistku proti narážkám na to, že jsem arogantní blb, který nepřipouští jiný názor. Evidentně to nepomáhá. Dokonce jsem se u tý fotky dozvěděl, že jsem nevyrovnaný a zákeřný:-D.

heh, tak fotka byla smazána...Pro někoho, kdo neví o co šlo, tak zhruba o toto:
Obrázek

Následně jsem byl jednou uživatelkou označen za nevyrovnaného a zákeřného člověka a na mou následující otázku, z čeho tak usuzuje, mi odvětila, ať začnu vystavovat svoje fotky. Zvláštní přístup...Pak se znovu do hovoru vmísil autor a lživě prohlásil, že mě už několikrát žádal, ať se k jeho fotkám nevyjadřuju (a padla tam i spousta slov o léčení mindráků a podobných věcech). Po mé odpovědi, že buď lže, nebo v tom má zmatek, fotku pro jistotu smazal úplně:(.
USER47
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka