od MgX 13. 1. 2008 22:51
Hodně lidí si myslí, že to co dělají - dělají super. Bohužel přibývá těch, kteří ztrácí soudnost a vůbec nejsou schopni sebekritiky.
Pro mě je vždycky lepší ,,dobrá" kritika (nemyslím, zde na fóru, žádné foto zde nemám - myslím to obecně), taková ta, kde někdo řekne ..... mně se to nelíbí, protože je to takový/makový.... kritika typu .... je to hnus... kde kritik nenapíše proč, je k ničemu, stejně tak jako ,,vlezdoprdelkismus" stylu je to bóóóómba.
(Obdobná situace je i na zive.cz - rady typu ... jo to kup... ber to.... nebo na druhé straně .... nikdy... to bych v životě nekoupil... je to šmejd... apod.)
Co se týká fotografií a vlastně všeho - lidé mají různý vkus a tak různě hodnotí. Pakliže mají možnost za ,,něco" dávat známky, měli by si ty vyšší, nechat opravdu pro zajímavé a jedinečné výtvory, ne je dávat každé ptákovině, která je lehce nadprůměrná.
Ale zase jsme u toho - lidé mají různý vkus a někteří prostě nevidí šum, neostrost atp. Líbí se jim ,,cosi" na snímku, jeho atmosféra, krásná příroda a tak se již nedívají na jeho technickou kvalitu.
Přiznávám, že já o fotografování a zvlášť o digitálech, úpravách fotek atp. vím ,,velký kulový", takže raději nehodnotím - jen se dívám. Pravda, je tam pár fotek, kdy jsem měl nutkání ,,se vyjádřit", protože mě ta fotka nějak oslovila. Ale když už dám nějakou známku, určitě si ji dovolím i okomentovat - napíšu PROČ...
S pozdravem MgX