Vážení, díky za vše příspěvky, jednou si člověk dovolí v sobotu nazapnout počítač a pak se diví
. Ale k věci: myslím, že Marek L. to řekl vcelku jasně a srozumitelně. Pokud chcete znát můj názor tak ten je zcela prostý: v galerii se při hodnocení nadužívá desítek, v důsledku toho jsou někteří uživatelé "zmlsaní" a pak nižší ale objektivní známku kompenzují nevhodnými výlevy¨.
Divili byste se kolik mi přišlo upozornění na nevhodný komentář u fotografie. Co mě ale čekalo, když jsem se na diskuzi a hodnocení pod fotkou podíval? V záplavě desítek a devítek pod průměrnou fotkou byla šestka, na kterou autor fotografie upozorňoval.
To jen pro ilustraci, jak jsou někteří uživatelé zmlsaní desítkami. Souhlasím také s tím, co tady bylo řečeno, komentář je pro mne důležitý především svým obsahem a na ten nemá vliv to, jak daný uživatel fotí.
Z celé této diskuze ale mám pocit, že se tu ani tak nejdená o nevhodné komentáře, jako spíš o nízké hodnocení fotografií. To totiž vede k nevraživým a zlostným komentářům ze strany uživatelů jejichž ješitnost byla dotčena (a teď opravdu nemám na mysli nikoho konkrétního).
A jaké je řešení? Prosté, zkuste se povznést nad hodnocením a komentářem, který je již od pohledu nesmyslný. A pokud se vám toto řešení nelíbí, zkuste prosím navrhnout jiné, objektivní. Takové aby nestranilo těm, kdo nechtějí vkládat snímky ale chtějí hodnotit a komentovat. Pokud bude toto řešení použitelné, zvážíme jeho uvedení do praxe.
Děkuji a pěkný večer