Pro koho je digi arena?

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ferrin 17. 12. 2006 09:51

O to právě jde,mám nastaven auto režim,než bych se podíval co mám nastaveno,ten okamži,ta chvíle bude pryč. Jistě,mohl sem zatancovat okolo,vzít si návod a podívat se do něj
Ferrin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paja1971 17. 12. 2006 10:05

Ale fontány většinou neutíkají.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Paja1971
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferrin 17. 12. 2006 10:13

Pravda,neutíkají. Proto o tom by měla být ta fotka,teď a ne až za chvíli,až počkám na slunko,déšť,vítr,tmu. Nechodím okolo něčeho a nepřemýšlím jak něco vyfotit
Ferrin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Glomm 17. 12. 2006 10:35

achjo ferrine tyhlety fotky sou tak max do svyho alba ale pokud chces delat neco jako umelecke nebo alespon fotky s urcitym napadem nejde o to dat automatickej rezim a fotit bez urcity kompozice...
pro tvoje oko je to dokonaly ale ostatni to nevidi jako ty....
proto taky musi bejt nejaka kompozice...
Glomm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferrin 17. 12. 2006 10:55

Kompozice-Sestavování, pořádání prvků do celku, skladba.
Vím co chceš říct,ale ani ty nechceš odpovědět
Ferrin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paja1971 17. 12. 2006 11:20

Ale vo tom to je.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Paja1971
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 17. 12. 2006 11:26

beat píše:
USER47 píše:A co se týče toho bodování, měl by sis něco přečíst o technických stránkách fotografování, protože třeba ta čtyřka u OndryN nebo jednička u Reného K byla dost mimo. Budu se opakovat, ale pokud něčemu nerozumíš, tak do toho nekecej.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 17. 12. 2006 11:29

Ferrine: Tvrdíš, že děláš fotky bez nápadu, bez kompozice, bez přemýšlení, bez nastavování. Ok. Tak ale nečekej nic jinýho než jedničky, protože to by za tebe zvládnul vyfotit i odpadkovej koš s vestavěným skenerem.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 17. 12. 2006 13:48

K hodnocení se tu diskutovalo hodně a myslím že uživatel Mirek to napsal správně a měli by jsme se tím řídit (já se s tím ztotožňuji) tady jsem si okopíroval tabulku hodnocení,

Autor: MirekE (Návštěvník)
16.10.2005 19:58 Předmět: Pomůcka pro hodnocení...
Máte také vlastní pomůcky pro hodnocení? Tak abyste hodnotili, když už subjektivně tak alespoň pokaždé a každému stejným metrem??? Moje pomůcka na stupnicvi 1-10 vypadá takhle

10 - fotka ze které padnu na zadek.
9 - super fotka, ale na zadek jsem z ní nepadl
8 - dobrá fotka, nemám co vytknout
7 - dobrá fotka, ale mám nějakou výhradu
6 - o malinko lepší než průměrná fotka
5 - o malinko horší než průměrná (průměr je 5,5, takže proto takhle)
4 - podprůměrná fotka špatně technicky, nebo kompozičně
3 - nevidím co by mě mělo zaujmout... nechápu proč to bylo vyfoceno
2 - asi by si autor měl o focení něco přečíst
1 - totální výcvak

Myslím , že bychom se tím měli řídit a ne oplácet jak se mnohdy děje (ať už v dobrém či zlém). :?:
Miloš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 17. 12. 2006 14:59

No podle této stupnice bych hodnotil tu fontánu něco mezi 2-3 (a to jen kvůli pěkným barvám), zrcadlení asi 4(hezké zrcadlení, ale ta fotka je jinak o ničem-špatné barvy) a ten sníh, nezlob se, ale je to výcvak (prostě jsi šel večer domů a jen tak blesknul- na této fotce není vůbec nic). Takže za 1 bod.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 18. 12. 2006 18:55

Ferrine, pokud nechapes, nebo neches pochopit to, co ti tady ostatni vysvetluji...tak to ber takhle. Fotky muzes delit na umelecke, ktere si obcas hraji s realitou, a na ty ze zivota "obycejne." Avsak i ta obycejna fotka musi mit neco do sebe, podivej se napr. na fotky Bohdana Holomicka, ten ignoruje pravidla, ale jeho fotky jsou technicky zvladnute a maji nejaky naboj....pro ostatni je pritazliva. Zamysli se na sebou :roll:
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baldric 18. 12. 2006 23:46

Ja bych rekl, ze v jistem smeru ma Ferrin pravdu.
On si mysli, ze ma oslovit syrova fotka, nikterak neupravovana. Proc ne? Taky nejsem velky fanda "delani" fotky v shopu. Kazdy mame pravo na svuj nazor. To, ze se Ferrinuv lisi od vetsinoveho prece neznamena, ze ho tu ted ukamenujete.
Objektivni posouzeni fotky je prece nemozne. Jen autor sam vi, jak je ktera fotka cenna - byt po technicke strance je spatna.
Proc se snazite fotit do zlateho rezu? Vzdyt to jen proto, ze kdysi kdosi rekl, ze to je proste nejlepsi. Budme uprimni, vetsina z nas jen slepe foti podle toho, ze je tak psano. To radsi fotit tak, aby se to libilo mne, nebudu se nechavat spoutavat nejakymi retezy konvenci. I o tom foceni je.
Mne treba ta jeho fontana nic nerika, ale pro nej to muze byt dolezita fotka spojena se spoustou vzpominek. Kdo ma tedy pravo rict, ze je spatna? Na druhou stranu je pravda, ze by se nemel prosazovat tak agresivne a utocne.
Canon 350D + 18-55 + 28-200 USM; laik
Baldric
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Wikan 19. 12. 2006 00:17

Jenze o tom to je. Pokud ma pro nej foceny objekt nejaky naboj a umi fotit, tak ten naboj z fotky uciti i clovek, ktery tam nikdy nebyl.
Pokud ale ten naboj citi jenom ten kdo to fotil, tak je to spatna fotka, protoze nedokaze nic sdelit ostatnim.
Wikan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 19. 12. 2006 07:17

No mě hlavně vadí ty Ferrinovy komentáře. "Když Vy mě jedničku za fontánu, já Vám jedničku, ať je fotka sebelepší."
Také jeho názory na kompozici svědčí o tom, že o focení neví vůbec nic. Kdyby věděl, mohla mít ta fontána o dalších pár bodíků víc, pokud by pracoval s HO(což jeho foťák neumožňuje) a trošku si pohrál v editoru, mohla z toho být i lepší než obyčejná fotka.

Nikdo ho tu nekamenuje. Ty fotky prostě jsou špatné. Ale někde se začít musí. Jen pokud hodnotí jak hodnotí, měl by k tomu mít důvod.
Naposledy upravil Maročan dne 19. 12. 2006 07:19, celkově upraveno 1
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 19. 12. 2006 07:19

Pokud nemá dar a neumí fotit bez pravidel - což zjevně neumí, měl by se ta pravidla nejdříve naučit, aby je později mohl překračovat.
Maročan
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka