Golas:

nejde o upravování a 'zakaždoucenuhrnutí' fotek do galerie. Každý se přece jen chce pochlubit tím nejlepším co vytvořil. Kdybych sem měl hrnout všechno co jsem nafotil, tak klidně ať změní limity na 20 fotek denně, nakoupí disková pole a já zahodím foťák, protože až do konce života mám nafoceno pro tuto galerii.
Fotograf si počká na svou fotku.
I ti nejlepší fotografové publikují své fotky v řádech desítek... málokdo publikuje stovky, či tisíce fotek. Skutečně žijí z desítek fotek ale ty stojí za to.

Každý kdo chce fotografování brát jen trošku vážně, by se měl naučit jako základní pravidlo... 'vybírám a ukazuji jen ty fotky, které se mi zdají být nejlepší (třeba jen jedna z padesáti)'. Rodina mě za tento přístup kamenuje.
Vždycky třeba chtějí vidět, co jsem nafotil... celý den běhám s foťákem, fotím, zkouším, čekám na světlo, prolézám houští a pod. a pak příjdu a ukážu 3 fotky 'To je všechno???' diví se. Samozřejmě že není, ale zbytek byly nepovedené výcvaky které jsem smazal.
Jakmile fotím rodinu, nesmít smazat ani jednu fotku - 'Neee, my chceme vidět všechnooo, nic nemááááž.'
Jasně, rodina si to prosadí, ale do galerií a navenek dávám jen to, co si myslím že se mi podařilo. Občas dostanu pořádnou sprchu od profíků, kteří mi vytknout nedostatky (a já si myslel že to byla fotka zralá na cenu World Press Foto

, ale to je přesně to, co potřebuji proto, abych jednou mohl dělat tak perfektní fotky, jako někteří fotografové, kteří svá díla občas také vystaví na některé internetové galerii.
Záměrně zdůrazňuji slůvko 'občas'. Protože i oni vystavují jen to NEJ z toho co nafotili.
P.S.: omlouvám se za kostrbatý slovosled, ale hlava je rychlejší jak ruce. Až budu psát nějaký článek, bude uhlazený tak jak má být.