Prosím přečtěte si ještě jednou, co jsem napsala, mám dojem, že podstata vám stále uniká.
Tuto galerii sleduji již několik let, vím, jak fungovala dříve, vidím, co se změnilo a kterým směrem. I některé z těch administrátorských zásahů jsem samozřejmě zaznamenala a o mnohých z nich si myslím, že jsou těmi pověstnými hřebíčky do rakve. Píšete, že se galerie zklidnila, a tyto zásahy že pomohly. Nemyslím si to, to je možná z jednoho úhlu pohledu, ale na úkor úrovně celé galerie.
Píšete o tom, že preferujete volnější režim, tento volnější režim, který je momentálně nastolen, je volnější nikoliv v tom podstatném, čím by se měla vyznačovat jedna fotogalerie a to volné vyjadřování se k fotkám… ne, v tomto je velmi omezená a čím dál tím omezenější… zatímco volnost se tu dává osobnímu napadání.
A ne, ani nemyslím, že jsem na něco zapomněla. Vždy bude skupina těch, kdo jsou nespokojeni. Žádný systém nedokáže zajistit ani relativní spokojenost všech uživatelů. Vždy bude skupina lidí, kteří budou více či méně halasně odcházet, stejně jako to bylo i v minulosti zde a stejně jako to je všude.
Jde jen o to, jaké jsou vaše preference a který druh uživatelů to bude. A podle toho pak bude vypadat výsledná tvář galerie. Na jedné straně to mohou být ti, kdo neunesou volné komentování fotografií, či nemožnost útočit na druhé… nebo na straně druhé ti, kteří jaksi už budou mít plné zuby toho, že jsou velmi omezováni v hodnocení práce těch ostatních, nuceni k diplomatickému vyjadřování o fotkách nebo pro jistotu se nevyjadřování vůbec, ale současně vystavení vámi preferované volnosti k urážkám od ostatních.
Není nic platné, když si „blbce“ vypnu pod svou fotkou, pokud pronáší své „vtipné“ poznámky na můj účet pod fotkou svou, či někoho jiného.
Ale to je vaše volba, nikoho jiného, řekla jsem co jsem měla na srdci, tím to pro mne končí.