Hmmm...no to je moda tejto doby o všetko sa báť a myslieť si, že veci ktoré vlastním zostanú aj po mojej smrti, či dokonca ešte dlhšie...
...áno je to krásny pocit...
...Ja mám vo svojom archíve jedinečné fotografie po mojich starých rodičoch, možno poznačené časom, no nikde nikdy neboli zálohované a už majú tých 80 rokov...Obyčajný papier, ale viac mu verím než CD/DVD, ktorých pár sa mi už po 8-10 rokoch rozpadlo, alebo nebolo vôbec čitateľných (ale naproti tomu originalne hudobné CD - 20 ročné mi fungujú stále a všetky super - zatial
) A ja si myslím, že nemá zmysel nehávať fotografie len pre seba - potom fotografia nemá zmysel, ja ich vždy rád dotyčným osobám aj venujem ale ako fotografiu na papieri.Lebo čím viac ľudí ju má tým máš väčšiu šancu, že sa nestratí
. A vyhral si ak si nejaký uznávaný fotograf, potom o stratu fotografii si myslím sa nemusíš báť - o zálohu máš určite postarané
...Ešte by možno do úvahy prišli pamaťe niečo ako USB...A ked tak nad tym premyšlam, tak najlepšia záloha by bol asi nejaký pravý trezor
Lebo vždy potrebujete elektrickú energiu nato aby ste mohli digitálne zálohy otvorit, ale čo ak raz bude problém s elektrickou energiou???
Podla mna terajšie ľudstvo bude mať veľký problém zachovať nielen fotografie, ale aj nejaké cenné pamiatky/výtvory pre buduúce generácie, ak velke množstvo svojich výtvorov bude len v elektronickej podobe.Ja výpočtovú techniku považujem len na urýchlenie a zjednodušenie, šírenie práce, ale určite nie ako zálohu.To ma napadlo ked som sa zamyslel nad zálohovanim a touto témou
...A preto ja to nejak krvopotne neriešim....Treba žiť a krasne chvíle vyfotit podelit sa o ne a nemyslieť stále na koniec a stratu fotografii či ich kvality, lebo ono to raz skutočne aj tak príde...