od peter olekšák 22. 10. 2008 19:48
K tejto téme som písal už včera na inom vlákne a v podstate som odhadol, aká bude reakcia:
"Čaute,
aj som rozmýšľal, či sa do diskusie zapojiť, lebo sa to tu už preberalo mnohokrát a bez nejakého výsledku. Ale nech.
Fotky vkladám do viacerých galérií. Každá má svoje pozitíva a negatíva a žiadna nie je ideálna. Jednu vec som si v poslednej dobe ale všimol. Na DA, kde niekedy surfovalo bežne okolo 100 užívateľov, dnes surfuje tak asi 30 a na inom serveri, kde sme pred rokom boli v špičke 20, dnes surfuje priemerne 100 užívateľov. Mrzí ma to, lebo DA je galéria, kde som najdlhšie a podľa môjho názoru jej kvalita upadá. Do ďalšej galérie, keď som chcel vstúpiť, musel som poslať 3 foto a hodnotiť som mohol, až keď som vložil 5 foto (čo mi trvalo 10 dní). Tento postup, aspoň to tak vyzerá podľa diskusií, odbúra veľmi veľa narýchlo zaregistrovaných nickov, ktorí tu nie sú kvôli fotkám, ale kvôli zábave, ješitnosti, alebo psychickým problémom. Výber fotiek do TOPu podľa aritmetického priemeru hodnotení nie je dobrý a dá sa zlepšiť. Kde je vôľa, tam je cesta. A kde nie je, tam je status quo - stav bez vývoja.
Táto galéria má samozrejme mnoho pozitív: systém náhľadov a komentárov, systém diskusií, pomerne prívetivé užívateľské prostredie. Ale keď negatíva tieto pozitíva prevážia, mnoho užívateľov je znechutených a uvažuje o odchode. Ak je vôľa zlepšiť súčasný stav, nájde sa aj spôsob, ak nie je, je zbytočné navrhovať konkrétne zlepšenia."
Keďže sa tento problém opakuje so železnou pravidelnosťou už niekoľko rokov, zaráža ma filozofia: Keďže je problém dlhodobý a ohlasy, že problém tu je, sa stále opakujú, v podstate problém neexistuje, nedá sa riešiť a ani netreba.