Podívejte lidé volají po změně

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tomaserban 22. 10. 2008 18:40

Nevim, nad čím se tady bulí, naprosto chápu postoj adminů... kdyby se měli "odpovědně" chápat každýho hysterickýho křiku ješitných ublíženců, chodili by domu s depresema a stejnak by se NIKDY nezavděčili všem. Navíc - myslíte si, že až prosadíte??? ten svůj "spravedliivej" řád, desítky a hlazení uší se vám jen pohrnou? Nebo že tím zacpete hubu kritikům, kteří dle vás nedosahují vaší úrovně? Uvědomte si, že chodíte s kůží do ARÉNY, kdo je citlivý, ať hledá třeba Digibonton. Používejte svůj rozum, svou slušnost, svou víru ve své dílo a svou toleranci k názorovým diferencím a nenechte se tahat za nos anonymními rozmazlenci, kteří jakmile na okamžik vylítnou z topu, hned ječí, že je cítit cosi shnilého...
Tomáš Erban
tomaserban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 18:55

Cikorsky: Roky tady vysvětluji, že nelze nijak automaticky zabránit blbům v existenci. I když to dnes někdo pochopí, za dva měsíce to budu vysvětlovat znovu. A za další dva roky zase znovu.

Gallileo: Administrátor tady není od toho, aby věděl, co se v galerii děje. Já ani nikdo další z administrátorů diskuze pod fotkami nečte. My řešíme správu webu zejména po technické stránce. Obsah částečně sledují moderátoři, ale jak píše Pety, nikdy to nebude stoprocentní a neznamená to, že se budou mazat všichni, kdo mají odlišný názor než průměr.

Když vidíte problém, nahlaste ho. Když vidíte, že zjevně nefunguje bonzovací tlačítko, musíte o tom dát vědět výš, protože jinak se stane, že na to přijdu v podstatě náhodou.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 18:59

tomaserban + modrátoři - věřte, že to, co tady píšu já , rosťa i galilieo opravdu nejstou ubrečené báchorky lidí, co si potrpí na desítky - vždyt to hodnocení ve zdejší galerii normální člověk nemuže brát vážně...

pety: ale já pŕece taky trávím v galerii vkládáním a kometováním dostatek času, za který mi nikdo nepaltí! a to je možná tedy ten duvod, proč se tu už pár roku nic neděje ... alespoň jsem pochopil...

ano, žádný systém není dokovalý, ale muže se zmenit a vylešovat , pokud je vule - ho zmenit - tady ale evidentne chybí - na fotoaparatu i jinde se nejaké veci vylepšujou stale ... proč né tady????

ad vyber hodnoceni: ano, samozrejme, že hodnoceni ruznych uživatelu beru ruzne, ale nevidim jediny duvod, proč bych měl tolerovat hodnocení šmejdu, kteří prostě škodí kudy chodí.

marek: tak proč se prostě nejak nezmeni systém, který blby bude eliminovat.
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 19:11

Pane Cikorsky, přečtěte si prosím můj úvodní příspěvek v této diskuzi. Případně příspěvky, které k tomuto tématu píšu už zmiňované dva roky. Musel bych se opakovat.

V jednom příspěvku napíšu, že neexistuje žádná metoda, která by zabránila blbům v existenci. Jako reakci dostanu, proč se nezměnil systém, který bude blby eliminovat. Na to nemám sílu :)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Petr1968 22. 10. 2008 19:24

Blb se dá eliminovat pouze fyzickou likvidací :D Vlastní zkušenost :twisted:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod peter olekšák 22. 10. 2008 19:48

K tejto téme som písal už včera na inom vlákne a v podstate som odhadol, aká bude reakcia:

"Čaute,
aj som rozmýšľal, či sa do diskusie zapojiť, lebo sa to tu už preberalo mnohokrát a bez nejakého výsledku. Ale nech.
Fotky vkladám do viacerých galérií. Každá má svoje pozitíva a negatíva a žiadna nie je ideálna. Jednu vec som si v poslednej dobe ale všimol. Na DA, kde niekedy surfovalo bežne okolo 100 užívateľov, dnes surfuje tak asi 30 a na inom serveri, kde sme pred rokom boli v špičke 20, dnes surfuje priemerne 100 užívateľov. Mrzí ma to, lebo DA je galéria, kde som najdlhšie a podľa môjho názoru jej kvalita upadá. Do ďalšej galérie, keď som chcel vstúpiť, musel som poslať 3 foto a hodnotiť som mohol, až keď som vložil 5 foto (čo mi trvalo 10 dní). Tento postup, aspoň to tak vyzerá podľa diskusií, odbúra veľmi veľa narýchlo zaregistrovaných nickov, ktorí tu nie sú kvôli fotkám, ale kvôli zábave, ješitnosti, alebo psychickým problémom. Výber fotiek do TOPu podľa aritmetického priemeru hodnotení nie je dobrý a dá sa zlepšiť. Kde je vôľa, tam je cesta. A kde nie je, tam je status quo - stav bez vývoja.
Táto galéria má samozrejme mnoho pozitív: systém náhľadov a komentárov, systém diskusií, pomerne prívetivé užívateľské prostredie. Ale keď negatíva tieto pozitíva prevážia, mnoho užívateľov je znechutených a uvažuje o odchode. Ak je vôľa zlepšiť súčasný stav, nájde sa aj spôsob, ak nie je, je zbytočné navrhovať konkrétne zlepšenia."

Keďže sa tento problém opakuje so železnou pravidelnosťou už niekoľko rokov, zaráža ma filozofia: Keďže je problém dlhodobý a ohlasy, že problém tu je, sa stále opakujú, v podstate problém neexistuje, nedá sa riešiť a ani netreba.
peter olekšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomaserban 22. 10. 2008 20:08

ciky, definuj blba... je to ten, kdo neříká, co chceš slyšet? si dost velkej na to, abys věděl, že jsou neodmyslitelnou součástí života... i fotografického (btw zažil jsem spoustu zprvu rozumných, kteří se vyslechnutím kritiky mění na blby). užívej si adrenalinu... i když ty ho se svými jednoznačnými úspěchy moc nevyplavuješ... kupříkladu pro mne jsou blbci výživným kořením týhle galerky, nikdy nemůžu dospat v očekávání, kterej z nich mi zas naložil... a takový ty absolutní... ty bez potíží fakuju
tomaserban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 20:12

Peter Olekšák: Problém není jen dlouhodobý, problém je a bude doslova věčný :) Nic to však nemění na tom, že v boji s blbem budeme vždy pozadu a každé omezení se dotkne i slušných lidí.

Možnost dostat se do diskuze a k hodnocení až po vložení několika vlastních fotek je celkem jednoduché udělat. Ale víte, jaký bude výsledek? Slušní lidé, kteří sem chodí hodnotit a sami současně fotky neprezentují, budou odříznuti. Fotky budou mít výrazně méně komentářů než dřív, bohužel hlavně těch slušných. Tohle opravdu chceme? Kvůli několika blbům omezit slušné uživatele?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 20:21

ad blbi: jasné, budou tu pořád, ale proč jim to neztížit, to snad jde, ne? ale ono je jednodušší rict - no, prostě tu jsou a budou a tim se neda nic delat, než smířit...

ad hodnoceni jen pro ty co publikujou: marek L. - je možná troufalé a nedokázatelné trvdit to, co tvrdíš(te) - tedy že pokud budou smet hodnotit jen ti uživatele, co tu maji fotky - tedy aspoň par - bude komentu mene, nebo budou mene hodnotné. To by bylo potreba doložit nejakýma statistikama - kolik je uživatelu aktivnich s fotkama, kolik jen hodnoticich bez jedine fotky, kolik tito bez fotek dali kometnu a znamek? máte tyhle informace? až na jejich zaklade bychom mohli tvrdit, o co všechno bychom my uživatele přišli, pokud by tito lidé nehlasovali.... myslim, že většinu autoru tyhle známky i koenty prostě nezajímají as nemají pro ně stéjné hodnotu...
proč nedáte možnost aktivnim uživatelum galerie neco zmenit - vytvoŕte anketu, jakou chcete mit galerii - jestli s hodnocenim jen s fotkama, nebo i bez nich.... a uvidí se...
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter olekšák 22. 10. 2008 20:35

Osobne si myslím, že drvivá väčšina nickov bez fotiek nie sú ľudia, ktorí by do galérie chodili kvôli fotkám, ale užívatelia, ktorí tu fotky majú a chcú si anonymne niečo vyriešiť - v systéme aritmetického priemeru je váha každej známky vysoká a zaregistrovanie nicku trvá asi päť minút.
Konkrétny návrh: Kto chce hodnotiť, musí vložiť min 5 foto (15 dní =1foto/3dni), kto chce komentovať, nech komentuje a diskutuje aj bez foto.
Nejde mi primárne o body, aj keď súťaživosť je prirodzená (už nejakú dobu mám zakázané hodnotenie fotiek, ktoré vkladám).
Vylepšení sa tu preberalo už veľmi mnoho, ale prvoradá je odpoveď na otázku: treba systém vylepšovať?
peter olekšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 20:41

peter: já souhlasím.

zásadní otázka je však jiná: je tu vůbec vůle systém měnit?
ja po těch letech vidím, že ne... a věrte, že rád, rád bych změnil názor...
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 20:54

Souhlas s Petrem Olekšákem. Blbů v galerii se asi nezbavíme, konec konců jsou a budou všude.ale zlehčovat jim jejich činnost nemusíme... Ignorovat - no ony ty nervy jsou taky jenom jedny - a každý vkládá do fotek určité naděje... Nejsem ten který by byl někdy v topu a ještě dlouho asi potrvá než se někam vypracuju, ale mrzí mě záměrné škodění u dobrých fotek. Jestli tomaserban vstává s tím jak ho někdo haní, je to jeho věc a asi bude vyjímka. Ti ostatní jsou normální lidi - chtějí ukázat své fotky, chtějí slyšet na ně názor jiných a pokud vím tak nikdo ještě nehodnotil někoho mstivě - aspoň z těch co znám. Ztížit bodování - to je aspoň část cesty. Hodnotit fotky v průměru a podle návštěvnosti - taky možnost... ale zase jsou tady naklikávači - i to je pruzení a na just... Vzpomínám si - možná trochu nepatřičně na větu z filmu - Neříkejte mi že to nejde... Nějaká cesta ke spokojensti všech asi nebude nikdy, ale aspoň k vymezení působnosti těch co otravují by se určitě našla... Nikdo nechce revoluci...
Gallileo66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VladikS 22. 10. 2008 21:04

Pred casem jsem upozornoval na vystaveni kradene fotky http://galerie.zive.cz/showphoto.php?ph ... mit=recent (skutecny autor http://violator3.deviantart.com)a porad tady je! Pritom se jedna o mnohem vetsi zlocin nez bejt blbec...je to sice trochu off-topic ale vypovida to o tom jak se tady staraji o dodrzovani pravidel...
www.vladiks.cz - kompletní webové řešení
VladikS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rcorp 22. 10. 2008 21:05

Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty body a komentáře zakázal.

Nechápu, proč se to hodnocení tak řeší. Dám sem fotku a v ideálním případě se někomu bude líbit a když ne, tak se nic neděje. Pokud má někdo tak křehké ego, že ho rozhodí vandal, který mu u fotky sníží hodnocení o 0,5 bodu (a nebo sobě nakliká samé desítky), tak ať jde za maminkou pro pochvalu a potvrzení o tom, že je nejlepší. A nebo ať jde jinam/založí si vlastní übergalerii chráněnou stovkou mechanismů, se vstupem jenom po doporučení deseti členů a tajným přijímacím rituálem pocházejícím z temných časů, kdy Země byla mladá a krutá a bohové vládli lidem. :)
rcorp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 21:08

Ještě se vrátím k jedné myšlence a jdu do hajan - bylo tu myslím řečeno - že se utvoří kroužky příznivců a nepříznivců atd a že by to také znehodnocovalo objektivní hodnocení. No nevím - ty kluby tady už přeci jsou... ale nikdy jsem neviděl spory a hádky mezi nima... mám na mysli určitou debatu mezi fotografy makra atd atd... Neviděl jsem že by někdo špatně hodnotil dobrou fotku... uražené ješitnosti ano, ale toto asi ne ... a navíc - každé hodnocení je objektivní - nikdo neví co kdo chtěl svoji fotkou říci... Chyba vkladatelů - ba omyl je ten že všichni uvidí na fotce co vidí on - a když přijde kritika tak je oheň na střeše. Možná od toho vznikají falešné nicky... Objektivní hodnocení neexistuje a myslím že by si to měl každý uvědomit - ať vkladatel tak hodnotící - určitá kriteria jsou a znají je všichni - určitou slušnost už bohužel ne...
Gallileo66
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka