Čistíte displej u zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod drAcOniS 12. 11. 2007 18:18

Já se s displejem vůbec netrápím, protože jsem měl u D80 přibalenou blbůstku s označením BM-7. Ač jsem to nijak zvlášť nečekal, ukázala se být velice praktickou... :P

Dřív jsem na displej používal utěrku z mikrovláken, je dost účinná především na otisky po prstech. Zkoušel jsem i nalepovací ochranné fólie, s těmi jsem však neudělal nejlepší zkušenost (teď ji používám pouze na stavový displej).

Ovšem netuším, jak je to s ostatními Nikoňáckými těly - je-li u nich možné tyto krytky použít. Co vím já, tak se dodávají s D80 (BM-7) a D200 (BM-6).

Nicméně díky tomu kusu plastu teď nemám o displej vůbec strach a když už je to potřeba, tak otřu krytku čímkoliv - nejčastěji také tričkem... :)
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubaPa 13. 11. 2007 01:05

drAcOniS: D70 ji taky určitě měly, označení už si nepamatuju.
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HANScz 13. 11. 2007 07:53

taky to utírám do trička nebo mikiny nebo co je po ruce když vím že to tím čím to utírám nepoškodím,výrobce není blbec a ví z čeho to udělat aby to vydrželo celou životnost přístroje,jedině že by jsi to utíral hadrem od písku nebo na boty,při normálním zacházení a používání Ti to musí i bez nějakých fólií a jinejch hovadinek vydržet minimálně čtyři roky a pak už určitě koupíš nový foťák,je to asi jak s potahama na sedačky do auta,někdo si je tam dá hned jak je to nové a po deseti letech auto prodává dodrbané jak sviňa ale hlavně že tam jsou sedadla jak nové,přitom byly vyrobené z materiálu aby dobře vypadaly a vydržely celou životnost auta
HANScz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 13. 11. 2007 07:57

Já mam Nikon D40. Ten samej problem, ale nějak to neřeším, koupil jsem ochranou folii za 200 ká. Doporučuju. V terénu otírám tričkem - klasika, doma při větším čištění mám speciální "utěrku" od Hamy na objektivy. Tak tu používám taky na displej.

Myslím, že to moc řešíš.
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 321Peto 13. 11. 2007 09:42

Najviac sa mi osvedcila handricka z pravej jelenej koze. Utieram hned, ked zbadam otlaceny palec ci necistotu. Displej mam vyklapaci a pri foteni vacsinou skryty ak ho nepotrebujem pouzivat (Canon IS S2). Handricku mam v sacku a v puzdre fotaka - vzdy po ruke.
321Peto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bery 13. 11. 2007 10:40

drAcOniS: Mam pocit, ze ta krytka se dodava od doby kdy prisla na trh D100 (rok 2002) ke vsem telum Nikon mimo D40(x). Jinak to fakt neni potreba nejak moc cistit, vzdyt na kvalitu fotek to nema vliv :wink: , takze dokud je tam videt to co ma, tak nejaky ten flek neresim...
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 13. 11. 2007 11:34

kelav píše:... doma při větším čištění mám speciální "utěrku" od Hamy na objektivy. Tak tu používám taky na displej...y/quote]

Jednu a tu samou utěrku na display a na objektivy bych asi nepoužíval, a to si na tvář krémy nemažu. O make-up ani nemluvě :-D
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sine.nomine 13. 11. 2007 12:39

d50 a d40(x) nemaji, jinak vsechna nikon tela. kazdy model jinou krytku (logicky, ona treba d100 mela o fous mensi displej nez d300 :))
sine.nomine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sine.nomine 13. 11. 2007 12:39

jinak abych nebyl OT, tak ja nejcasteji trickem :)
sine.nomine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 11. 2007 13:05

Ja ho cistim cimkolvek co mam poruke....tj. palec, tricko, kosela, vreckovka, o nohavice, proste hocijako,...a ked pridem domov poriadne ho vycistim handrickou od okuliarov. Doteraz funguje vsetko ako ma bez skriabancov, alebo cmuh....Dynax 5D ma asi dost pevne to sklicko, lebo na staruckom Canone A75 som utieral len handrickou z optiky a to je poskriabane:(
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 13. 11. 2007 13:24

Displat necistim, mam na nem folii ;-) kdyz uz na nem neni nic videt, tak ho prejedu trikem nebo mikinou.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 13. 11. 2007 14:59

K tričku nebo kapesníku občas přidám nasliněný prst a pak kapesník, už jsem i nějaký zaschlý prskanec oškraboval kusem dřeva - Minolta 5D má LCD fakt odolný... :-)

V Lowepro Slingshot je přes LCD hozená taková jemná hadřička z mikrovlákna a ta ho prý sama leští - když se to nějak pohybuje. Možná je i v jiných brašnách nebo baťozích, nevím?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dimo 13. 11. 2007 21:00

Tričkem
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 11. 2007 21:42

Já mám Lowepro Nova 2 a tam ten hadřík není :(
Jinak přeleštil jsem to navlhčeným papírovým kapesníkem namočeným do přípravku na čištění monitorů. Potřeboval jsem to mít extra čisté, protože jsem si dělal fotky mého nového foťáku :mrgreen: A tam je to sakra vidět. Jinak pro běžný provoz plánuji zakoupit další mikrovláknovou utěrku.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seyhello 13. 11. 2007 21:56

ja mam na me D50 ochranou folii za stovku (baleni po 3), prvni se mi sloupla protoze sem ji spatne zastrih, ale na druhej pokus sem ji zastrihl presne a sedi tam ze ani neni videt, casem se ty nejmensi bublinky dostanou pryc... sice trochu hur ten displej ukazuje ale to moc neresim, me staci kdyz mi tam blikaj prepaly a vidim na histogram :-)
seyhello
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka