Čistíte displej u zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr67 11. 11. 2007 19:21

Mám na svém D40x neustále umaštěný a upackaný displej, jak se o něj opírá tvář při pohledu do hledáčku. Podle mně není možné fotit bez kontaktu s displejem. Dnes jsem to zkoušel trochu vyčistit přípravkem na monitory, ale moc se mi to nepovedlo :?
Čím a jak často čistíte displej vy? Nebo to nemá cenu řešit, upatlání nelze zabránit :|
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 11. 11. 2007 19:36

Když je to moc špinavý, tak to utřu (v mém případě nikoliv displej, ale krytka na něm). Drobný šmouhy neřeším.
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 11. 2007 20:03

Upatlání jsem omezil instalací větší očnice, je to i pohodlnější. Nikon má určitě podobnou, stačí hledat.
Úplně eliminovat nelze, ale nevadí, otřu tričkem a jedu dál.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 11. 11. 2007 20:28

Tak já vymýšlím pomalu kosmické materiály, kterými bych nedejbože displej nepoškrábal a Ty otíráš tričkem :mrgreen:
Asi je to tím, že ten foťák mám nový, tak mám strach :)
Je u zrcadlovek přímo holý displej, nebo je krytý nějakým sklíčkem?
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 11. 11. 2007 21:04

Petr67: si zvykneš :mrgreen: Když nemám po ruce nic lepšího, tak už otřu tričkem i UV filtr na objektivu...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 11. 2007 21:08

Kosmonauti mají taky trička. :-)
Když se o něj tak bojíš, přelep ho ochrannou samolepkou, prodávají se i pěkné antireflexní.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 11. 11. 2007 21:32

S mojí šikovností bych tu folii asi moc pěkně nenalepil :twisted:
Zkusím na netu pohledat něco na čištění LCD, ale štve mně, že se tomu upatlání u zrcadlovky nedá vyhnout. Na UV filtr mám mikrovláknový hadříček :wink:
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 11. 11. 2007 21:45

Vem flanel, bavlnu nebo taky mikrovlákno. Jen používej jiný kus než na objektivy ;-) Jinak používám taktéž většinou triko :-)
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 11. 11. 2007 21:51

Petr67: jj, mikrovláken mám několik, ale když není žádnej z těch hadrů po ruce, vezmu zavděk i tím tričkem...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 11. 11. 2007 22:21

Trikem, košilí, čistým kapesníkem...co je zrovna po ruce.
Když jsem doma, tak si to přeleštím mikrovláknem.
Neboj se toho, nepoškrábeš to.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 11. 11. 2007 22:30

Trikem, bavlnenym...hlavne na nem nesmi byt drobky nebo tak:)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bery 12. 11. 2007 00:41

Petr67: koupil jsi fotak do vytriny, nebo s nim chces i fotit ? Myslim, ze tak za 2 roky se svemu dotazu budes smat. Upatlani LCD se asi moc zabranit neda a tak cistim stejne jako ostatni... tim co je po ruce :)
Na optiku bych ale doporucil ciste mikrovlakno ulozene v sacku kvuli prachu. Telo staci vetsinou ofouknout, nebo oprasit steteckem.
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Řepík 12. 11. 2007 06:53

když je displej zapatlaný, otřu ho čímkoliv, co je po ruce - svetr, tričko apod. Mám na to sice spešl hadřík v brašně, ale vyndávám ho jen občas.
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 12. 11. 2007 14:27

Displej čistím také tím co je po ruce, on je celkem odolný. Přesto jsem si pro jistotu koupil ochrannou folii, dříve nebo později bych displej stejně asi škrábl a pak bych si nadával. Koupil jsem už o něco dražší cca 150Kč , je taková tužší, nalepila se úplně bez problémů bez jediné bublinky a není s ní žádný problém. Zvládl jsem to, i když taky nejsem žádný šikula, tak se toho neboj. Jen je vhodné si dobře změřit displej, a koupit dost velkou folii, já jsem na svůj 2.5" displej nalepil 2,7" folii, která chrání i okolí zobrazitelné části displeje, které je ze stejného materiálu. Na první pohled ani není vidět že by tam nějaká folie byla, zhoršení vlastností při sledování displeje nepozoruji.
Jinak displej čistím klidně taky tričkem, akorát se snažím najít suché místo :)
Naposledy upravil radek72 dne 13. 11. 2007 06:23, celkově upraveno 1
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 12. 11. 2007 14:40

filtre = tecuca voda z vodovodu
display = co je po ruce, takze najcastejsie prepotene tricko ....
Predna sosovka = jemne skorej odfukovanie ako utieranie, ale bohuzial tiez iba tym co je poruke ..., doma mikrovlaknom a tekutina na okuliare.
Zrkadielko = odfukavanie pri horsej spine jemne mikrovlaknom + tekutina na okuliare.
Senzor = zatim nic iba ultrazvuk (olympus), a ked nebude stacit tak asi jedine servis do toho sa mi moc rypat nechce.

Celkovo telo nesetrim moc aj tak ma zivotnost cca 2-3 roky ;-).
irmo
Návštěvník

Další stránka