Co pouzivate za fotak?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Co pouzivate za fotoaparat?
Klasika kinofilm 13 %  3%  [ 13 ]
6x9 film 1 %  0%  [ 1 ]
Digitalni kompakt 89 %  27%  [ 89 ]
Ultrazoom - nepravou digitalni zrcadlovku 73 %  22%  [ 73 ]
Digitalni zrcadlovku 150 %  46%  [ 150 ]
Celkem hlasů : 326

Odeslat příspěvekod fran_klin (novy) 10. 11. 2005 21:30

Před rokem jsem si koupil Olympus C-770. Tehdy jsem si myslel, bůhví jak levně jsem to nekoupil. No a dnes jsem si v jednom fóru přečetl, že za totožnou cenu se dnes dá koupit zrcadlovka Oly E-300...:-(
fran_klin (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 11. 11. 2005 09:27

2 fran_klin : no presne dofrasa. Môžem sa opýtať, koľko Ťa stál?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod svarcik 13. 1. 2006 17:40

Já používám už dva roky Olympus C-150. Sice je to low end, ale na čundy, výlety, vodu, návštěvy osvěžoven bohatě stačí. Můžete se mrknout na fotky co jsem s ním vyfotil na stránkách http://www.burti.org. (akorát jsou tam zmenšené na formát 640*480)
svarcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ..::AcHeRoN::.. 22. 1. 2006 03:25

Nikon F75 (v amerike oznacovana N75).
+ obcas pouzivam (zdielanu) Olympus C5000
..::AcHeRoN::..
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 22. 1. 2006 10:05

Jak ti jede ta C-5000? dobry?
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Filipes 22. 1. 2006 11:02

to markony: Jeden ultrazoom,mam z ameriky fz 30 za 12 500 kc.Prosinec minuleho roku,takze taky super!
Filipes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod plysatko 22. 1. 2006 17:48

Fotím už více než rok s Pentax Optio 750 Z a je to skutečně zvláštní foťák ! Rád bych si vyměnil zkušenosti s někým kdo ho má taky.
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Malkovich 4. 2. 2006 18:32

Nikon 70(kinofilm 6let)+Nikon D70(1rok)
1.CPU AMD Athlon 64 3700+ ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9,Gigabyte GF9600GT
Case Gigabyte AURORA ,Seagate 80+500GB ,LCD monitor LG L245WP-BN, 24" 1920x1200 full HDMI,Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX, DVD±R LG GSA
Malkovich
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Káťa 5. 2. 2006 09:47

Konica Minolta Dynax 5D
Káťa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ..::AcHeRoN::.. 5. 2. 2006 22:01

Mobil-man píše:Jak ti jede ta C-5000? dobry?

kupodivu je celkom v pohode, ale zasadne fotim v manual rezime alebo ked to okolnosti dovoluju tak polo-manual rezim (priorita clony a pod.). A potom ked som mal fotit s inym digi kompaktom tak som zistil ze vacsina kompaktov nedava ziadne manual (a niekedy ani polo manual rezimy), to je hroooza :) nemam rad tie automat.rezimy, najme v zhorsenych svet. podmienkach, to je bieda. Ale spozoroval som pri vyssich ISO citelnejsi sum, co je ale znak kazdeho digikompaktu, a nakoniec ho oproti inym ani tolko nema. Raz sme ho mesiac nevedeli najst :) a tak sme sa poohliadali po dalsom, a fotakov je sice vela, ale jak som skusal tak uz su vsetky prisposobene amaterom-laikom, a ked xes nejake kreativne foto tak mas iba auto rezimy a s trochou stastia mas ukryte manualne rezimy v menu(co neni ziadna vyhra).
U mna som si tie manual a polo-m. rezimy nastavil na vsetky klavesy na tele, takze je to o nieco lahsie. Inak na otocnom ovladaci hore su vsetko automaty a jeden M rezim => a dodatocne treba ist do menu aby si si zvoil prioritu clony, casu, alebo full manual, dal som to sice do menu "skratiek" a je to lahsie, a oproti ostatnym je to uspech ;) ale uz si neni rychly. Kvalita obrazu je dostacujuca najme na pomer cena/vykon je to vyborne. Vtedy 5 megapix. nemalo hocico a uz vobec nie za 10 tis. (tak sme to kupili) Zda sa mi ze ide trocha do teplejsich farieb... ale ja to potom kompenzujem Photoshopom. Objektiv ma f2.8 - 4.8 co je taky priemer. Ohladom drzania je na tom vyborne :) lebo je vysoky(oproti kolegom), neni to taka hnusna mydlova krabica co sa kazdu chvilu snazi vysmiknut z ruky, najme ked su spotene, o co sa stara aj taky kvazi "uchyt" na pravu ruku z predu aj zo zadu fotaku(na palec). Aj ked pouzity plast je dost hladky... (ale to je asi tiez znak vacsiny digi kompaktov)
..::AcHeRoN::..
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radoch (novy) 7. 2. 2006 09:21

Canon Powershot A520
radoch (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryspin 7. 2. 2006 10:41

svarcik píše:Já používám už dva roky Olympus C-150. Sice je to low end, ale na čundy, výlety, vodu, návštěvy osvěžoven bohatě stačí. Můžete se mrknout na fotky co jsem s ním vyfotil na stránkách ourl]www.burti.org[/url]. (akorát jsou tam zmenšené na formát 640*480)4/quote]

jj, poznávám z fotek barevný odstíny C-150. Měl jsem ho rok a půl. Co jsem si na něm nejvíc vážil, byla odolnost. Spadl na beton, nekolikrát na zem .... fakt vydrží, ikdyž je plastovej. Kdyby měl optickej zoom, tak by bylo dávno po něm.
Kryspin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dimo 7. 2. 2006 14:12

Nejnověji Canon PowerShot Pro1, můj vysněný, takže radost. Předtím Canon A70 - dříč.
Z kinofilmu Nikon F65 se seťákem 28-80mm, f3,3-5,6, už párkrát nasadil 70-300.
Také Zenit - E, nedám dopustit, Helios 58mm f2,0 má nádhernou kresbu a sametový bokeh.
Středoformát dvouočko Flexaretu a Rolleiflex z 20. let.
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymni 20. 3. 2006 10:59

Mno já jsem zatím jako první a doposud jedinný fotoaparát zakoupil HP Photosmart 735. Pokud si pohraju s nastavením, tak jsou z něj nádherné fotky. Rozhodně má pěknější fotky, než jeho nástupce HP Photosmart M307, která dělá pozoruhodně šedé fotky a mají vysoký obsah šumu.
Anonymni

Odeslat příspěvekod Petr Sládek 20. 3. 2006 13:08

Můj první foťáček byl automat Olympus AF-10 mini. Nejvíce mě focení chytlo, když jsem po dědovi zdědil zrcadlovku Petri TTL, mezikroužky, filtry a tak. Ten mě teprve zasvětil do tajů fotografování. Bohužel focení na film se mi zdálo hodně drahé a nebyl jsem spokojen s fotolaby, tak jsem si pořídil Olympuse C-4000. Je sice strašně pomalý, špatně ostří, nemá ani dálkové ovládání, ale má vyjímečný objektiv a plný manuál a mám ho rád :D
Petr Sládek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka