Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
pemar. píše:Já bych tomu věřil, co píšete, kdybych v tom nevnímal ty falešné tóny.
Nebyli jste to náhodou vy, kdy se odklonil od pořádných foťáku k titěrným bezzrcadlovkám? Nejste to náhodou vy, kdo upřednostňuje ty různé Olympusy nebo Panasoniky GR? Nejste to vy, kdo si na dovolenou bere zoom s rozsahem skoro jako ultrazoom? Nejste to vy, kdo fotí skoro všechno na AF a kombinaci M a MF na foťáku prakticky nepotřebujete ?
pemar. píše:Takhle to vypadá, že kromě mne jsou všichni geniální fotografové, kterým do koše skoro nic nepadá a já jsem jediný, který přes Topaz Labs nebo AI něco zachraňuje. A může to u tak i být.
tomashr píše:pemar. píše:Takhle to vypadá, že kromě mne jsou všichni geniální fotografové, kterým do koše skoro nic nepadá a já jsem jediný, který přes Topaz Labs nebo AI něco zachraňuje. A může to u tak i být.
Druhá možnost je, že leckdo je s tím padáním do koše více smířen a řídí se podle dávné rady pana profesora Šmoka - "koš na papír je nejlepší přítel fotografa"... Popravdě na tom něco bude, osobně mažu fotek spoustu, ale těch, kde toho výrazně lituji a případně zkouším divočejší úpravy, zas tolik není.
wikxzen píše:Ty
Kde AI-generated fotorealistické fotky nemůžou uspět, jsou například sezonní skupinové fotografie nových členů třeba juda, protože skutečný trenérský tým se skutečnými dětmi a dorostem si AI neumí vymyslet na chlup přesně, aby rodiče poznali své dítko v 30-40 členné sestavě. To je fakt jednodušší zorganizovat na jedno odpoledne skupinové focení s živou skupinou těch judistů, ale aby přišli všichni, to někdy je oříšek. Jednou jsem skutečně naklonoval dva lidi na hromadném snímku a jen vyměnil hlavy za ty chybějící při focení.![]()
Já nemusím nic nikomu dokazovat, protože ve fotograficky vyhraněné sekci to nemá logiku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků