Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2021 18:39

Hlasuju pro návrat k foto tématům. Tohle nikam nevede.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 10. 1. 2021 18:56

Kdyby někdo chtěl tip na foto-výlet, tak zkuste Stříbro. Je tam pěkné historické jádro, zachované opevnění a hned vedle centra pěkný kaňon řeky Mže.

Opatření se tam na rozdíl od Prahy dodržují, je tam prakticky liduprázdno :-)

Obrázek

Obrázek
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2021 19:45

Stejný pocit, že se dodržuje, jsem dnes měl, když jsem stoupal kolmo do zasněžených kopečků nad Brnem. Zpáteční cesta po cyklostezce středem města mě vyvedla z omylu ;-) Ale křupající sníh pod koly a občas nějaká sněhová kupka za krkem za to stály.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milann88 10. 1. 2021 20:01

Petře, pokud je pro tebe divocejsi konstrukce, ze personální zajištění nemocnic je unavene, než tvrzení spočívající v ucelovem přeplněni některých zdravotnických zařízení, aby se mediálně nebo na sociálních sítích lepe prodávalo, což jsem si mimochodem nevšiml, že by někdo doložil, tak opravdu každý koukáme trochu jinak na svět. Ja vycházím z toho, ze z několika nemocnic mam info, ze ted maji všichni násobne vic dlouhých služeb a nadšení z toho opravdu nepanuje. Tot můj poslední kometn k tomuto tématu.

Pemar: ta postolka je skvělá!
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 20:44

Ta únava je nejen fyzická, ale i psychická, protože to trvá dlouho a pořád není vidět konec.

Jinak tu poštolku jsem chtěl smazat, vadilo to šedé pozadí, dnes bylo počasí obzvlášť nefotogenické. Já jsem jí chtěl nafotit v letu, ale i když je kombo D500+500 PF jedno z nejlehčích na trhu, nevydržel jsem držet foťák na ní namířený, začaly mne bolet svaly a samozřejmě, jakmile jsem dal foťák z očí, tak odletěla, takže jsem jí stihl jen už částečně mimo záběr a není zaostřená na oko, problém je i to, že letí od mne a ne ke mně, to také vypadá blbě:

Obrázek

Podmínky na foceni vypadaly takhle, neboli na foťák do brašny:

Obrázek

ale díky kvalitě objektivu se z toho dá vytáhnout tohle:

Obrázek

Zajímavé je, že to tahám z APS-C, ne z fullframu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod rodri 10. 1. 2021 20:56

Poštolka je opravdu parádní :tleskani .
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2021 22:08

Pemar se zdá v řádné depresi, tak tedy, přestože jsem se zařekl, jedna vlaštovka pro pozvednutí nálady.
https://science.sciencemag.org/content/ ... ce.abf4063
Studie adaptivní imunity (paměťové B a T buňky, obdobná té, o které jsem psal pár stran zpět) ukázala, že 95 % lidí má paměťové buňky proti koronaviru na velmi solidních hladinách 5-8 měsíců po prodělání nemoci. Poločasy mizení buněk vypadají ve srovnání s jinými chrobami velmi příznivě. Zatím se nedá říct, jestli to bude dost na rok, na několik let nebo víc. Zatím se také nedá říct, zda úplně zabrání reinfekci, ale vzhledem k 3-5 dnům potřebným pro aktivaci paměťové imunitní odpovědi a relativně pomalému nástupu množení viru, se dá čekat, že průběh opakovaného onemocnění bude bez příznaků nebo mírný. Tomu nasvědčují i studie průběhů opakovaných infekcí citované v článku. Teď si jen zbývá přát, aby vakcíny účinkovaly podobně. ...95 % samozřejmě není 100 %, ale je třeba si uvědomit, že lidi se liší ve schopnosti tvořit si paměťové buňky. Některým prostě není dáno nebo se jim nesešly okolnosti.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 22:41

Zatímco ty se díváš na buněčný princip, já se dívám na statistické metody ověřování a tam to zavání nekorektní interpretací dat. Takže důvod k optimismu v tomto případě není.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2021 23:16

Během Vánoc jsem odvezl na psychiatrii blízkou osobu s psychotickou poruchou kvůli koronaviru. Ničemu a nikomu nevěřila, zato jistě věděla, že už to má a všechny kolem nakazí a umřou. Test samozřejmě negativní. Ne, že bych tím chtěl něco naznačovat. Však si ta data můžeš stáhnout a interpretovat sám. Možná máme jinou představu o úspěchu. Pro mne je představován koncem lockdownu díky zvladatelné frekvenci případů vyžadujících hospitalizaci. Ohrožení života u sebe se nebojím, komorbidity nemám, virové nemoci s výraznějším průběhem mívám velmi zřídka (chřipku v roce 2004 a pak 19), takže se na situaci určitě dívám jinak než někdo zranitelnější. Imho ale u viru s těmihle vlastnostmi je úplné vymýcení nerealistické. Realistické je ale očekávat účinnější léčbu, například pomocí protilátek.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 11. 1. 2021 06:57

Já chápu, že člověk potřebuje něčemu věřit, ale víra do analytického procesu nepatří, tam patří jen data, metody a korektní interpretace. A i tam se musí postupovat tak, aby nevznikaly chyby a zkreslení. Na závěry, ať již pozitivní nebo negativní, je ještě brzy, dat není dostatek.

S tou psychikou to bude ještě zkouška, manželka musí kvůli vakcinacím vstávat v 5 hodin, já vstávám solidárně s ní.

Přesto, nebo spíše právě proto jsme nepřestali žít, já jezdím fotit a manželka se mnou jako na výlet, dokonce mi pomáhá vyhledávat ptáky ve větvích stromů.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod monikash 11. 1. 2021 07:09

Mě se včera ptáci schovávali mezi větvemi, jen koně se neměli kam schovat . Lidí chodilo do přírody taky dost a všichni bez roušek po skupinkách a pod tajícím sněhem a ledem blátivá kaše https://monikash.rajce.idnes.cz/2._zimn ... vice_2021/
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 1. 2021 08:01

Ale aspon sneh na povrchu...u nas nic.

P.S.: s tym Covidom uz bezte do pr*ele...nestaci, ze to je kazdy den nonstop v mediach?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod chvd 11. 1. 2021 08:06

milann88 píše:
chvd píše:2-logistika paci.....u samotnou ..

Tenhle nazor o spiknutí radim k největším bizarum, co jsem za poslední dobu četl. To už mi přijde hodně mimo, na te mikro urovni toho mají všichni plny kecky, takže to nedává smysl a vláda diky svým krokům ztrácí preference, takže to také nedává smysl.

OK, tak plni ty nemocnice jednu podruhe, protoze si neuvedomuji, ze kdyz nemocnici naplni na doraz, bude tam šrumec obzvlast kdyz nezohledni, ze je treba dvakrat vice lidi. A priste si to zase neuvedomi a pak zase ne a neuvedomuji si to jiz dele nez pul roku. Takhle to dava vetsi smysl, mas recht, takze to jsem popletl, oni to delaji nechte, vubec si neuvedomuji, co tim zpusobuji. Nelze jim to vycitat, oni si to proste neuvedomuji. Kdo by taky cekal ze dvakrat jedna jsou dve a ne jedna.
pemar píše:Ta únava je nejen fyzická, ale i psychická, protože to trvá dlouho a pořád není vidět konec.
Ja jsem teda presvedcen, ze si staci vyhodnotit jak to vypada s nebezpecnosti toho, kvuli cemu se to deje a jak nestandardni a celosvetove identicky postoj k tomu byl zvolen. A clovek by mel byt v obraze. Zadna presna cisla ci hluboke odborne znalosti k tomu treba IMO nejsou. Z toho by melo vyplynout i jak je to s tim koncem.
pemar píše:Zatímco ty se díváš na buněčný princip, já se dívám na statistické metody ověřování a tam to zavání nekorektní interpretací dat. Takže důvod k optimismu v tomto případě není.

Dokonce manipulaci, nafukovani,. Ale hlavne pro statistiky se sbiraji zcela klinicky irelevantni data (pozitivne testovani).
Naposledy upravil chvd dne 11. 1. 2021 08:46, celkově upraveno 2
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 11. 1. 2021 08:41

Co se počasí týče, se sněhem a s ochlazením to vypadá nadějně.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 11. 1. 2021 08:54

Jojo, teď bude krásně, sníh by měl vydržet, teploty klesnou.

Trochu mě straší, že dneska ráno mi v baráku nefungovalo topení, ale jinak se docela těším :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka