Strýce včera nebo předevčírem z umělého spánku probudili a zjistilo se, že nemluví a má ochrnutou celou pravou stranu těla. Na podněty a dotazy reaguje levou rukou a okem. Dle lékaře umělá plicní ventilace nedostatečně okysličovala mozek - prý časté riziko a je z těch ležících na oddělení (FN u sv. Anny v Brně) na tom momentálně nejlépe - pokud nedojde zase ke zhoršení. To samozřejmě moc neuklidní. Budou teď následovat různá vyšetření mozku atp.
Slabou útěchou je jen to, že plíce se "chytly" a začal dýchat bez přístrojů. Nasadili mu správnou dávku nebo mix různých antibiotik, které zastavily šíření nebezbečné bakterie na zničených plicích.
Budou to náročné měsíce a tuším, že i následující první roky zotavování budou složité.
K tomu očkování... otevřel jsem si svou dnes již docela odrbanou očkovací knížku a když si prohlédl proti všemu jsem byl očkován za celý svůj život, a nevzpomínám si na žádné příznaky či reakce, tak je to u mě jasné až nastane první příležitost.

EDIT:
Jinak, set Smart Boxu od 02 s "terminátorem" od Cetinu máme zprovozněný. Jak jsem předpokládal, na rozšíření wi-fi signálu do I. patra a na půdu (a do sklepa) je stále třeba repeater (ASUS RP-AC68U). Ale pokrytí je nyní bezvadné oproti minulému stavu. Dle jednoduchého měření je odezva dostačující a v I. patře je to pocitově vše stejné dobré jako v přízemí. Komunikace Smart Boxu s ASUS repeaterem funguje výborně.
Trochu mě uklidnilo, že do webové konfigurace Smart Boxu se lze dostat, protože z telefonu přes aplikaci to za moc nestojí. Nicméně, vyčkávat na generované heslo po výzvě z telefonu je trochu opruz.
Technik z Cetinu doinstaloval toho "terminátora" od Zyxelu (VDSL Bridge Modem VMG4005-B60A) přímo do zdi.
Potěšilo, že dosah wi-fi signálu Smart Boxu je až na konec naší zahrady (hrubým odhadem 50 m vzdušnou čarou). Takže mohu zalévat nebo okopávat hlínu a být přitom stále připojen. Ne sranda.