Mohu potvrdit, že mám ve svém okolí lidi, kteří prodělali Covid dvakrát, nikdo z nich ale neměl těžkou formu, tu jeden člověk měl také, ale Covid podruhé nedostal a zajímavé bylo, že to měl na úplném začátku, kde se karanténa nebrala tak vážně a že jsem to od něj nedostal, i když jsem s nim byl v rizikovém kontaktu.
S těmi protilátkami uvidíme, uvidíme i co bude dělat ten vir, podle všeho bude mutovat, co platí teď, nemusí platit při třetí vlně. Každopádně je stochastické a mnohofaktorové, jednoduché implikace neplatí. Pořád ale platí ten způsob přenosu, může se měnit účinná vzdálenost, ale pokud nejste v kontaktu s lidmí, tak je riziko řádově nižší. Proto budu asi i nadále preferovat teleobjektivy

.
Jinak já jsem osobně ovlivněn jedním případem z mého okolí, kdy spolužák mých děti je po očkováni na papilovir vězněm ve svém těle, dlouhodobě ochrnutý na celé tělo. Každoročně na něj přes konto bariéry přispíváme, protože mu žádné odškodnění přiznáno nebylo, rodina přitom musí platit péči 24/7. Kdybych byl právníkem farmaceutické firmy, tak bych to asi také uměl vyargumentovat, ale asi bych neměl na to žaludek, asi bych raději živil něčím za co bych musel méně stydět, třeba bych prodával zbraně, drogy nebo bych pracoval pro Microsoft

.