Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Davidof 8. 1. 2021 11:27

Dolgor píše:Tak ono se časem určitě ukáže, které vakcíny jsou lepší z hlediska účinnosti a komplikací. Docela určitě ale nebude žádná nejlepší ve všech parametrech. Důležité je si uvědomit, proč se člověk nechává očkovat. Starý nebo rizikový to dělá proto, že průběh nemoci pro něj může být fatální a nepohodlí a mírná rizika vakcinace mu za to stojí. Mladý zdravý to zase dělá především ze solidarity, aby se podílel na kolektivní imunitě, brzdil rychlé šíření nemoci. Vakcinace samotná nikomu samozřejmě nezaručí plnou imunitu, ani že nebude virus vůbec šířit. Jde jen o pravděpodobnosti - onemocní s menší pravděpodobností a bude šířit méně viru, protože jeho imunizovaný imunitní systém, na něj rychleji zareaguje. Ty informace v dokumentaci, že se za nic neručí, jsou tam ze stejného důvodu jako v návodu k mikrovlnce "nesušte domácí mazlíčky v mikrovlnné troubě". Lidi by podávali z principu nesmyslné žaloby na účinnost vakcíny.

Tady nejde o neúčinnost ale o zodpovědnost za vedlejší účinky. To je něco jiného.

S tím ostatním textem souhlas.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 8. 1. 2021 11:28

Je to tak :) Já si vždycky dám předsevzetí ignorovat, ale pak mi to nedá a vzápětí lituju, protože to obvykle nemá smysl.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 8. 1. 2021 11:35

Dolgor píše:Můžeš mi říct, která vakcína nemá žádné vedlejší účinky a je 100% účinná? Lidé jsou variabilní a mají imunitní systém v momentě očkování v různém stavu, takže nelze zaručit, že všichni získají stejnou úroveň ochrany. Co je tak hrozného na mírných obtížích z vakcíny? Reakce organizmu na imunizaci je přirozená věc. Jde o to, aby neohrožovaly na životě, což se dle testů neděje. Pokud má člověk časté alergické reakce, ať se očkovat nenechá (ve studii cca 0,5 % lidí), nebo ať se nechá očkovat v nemocnici, kde mu budou schopni poskytnout pomoc.

Nekdo tu psal o vakcine bez vedlejsich ucinku?
A se 100% ucinnosti? Kdy "ucinnost" je navic jen reklamni trik.
Nekdo tu psal o tom, ze by vsichni lide meli ziskat stejnou uroven ochrany?
Mirne potize jsou to, co jsem citoval?
A proc se ma clovek nechat ockovat, kdyz vubec nevi, jestli tim cokoliv ziska?

-- 8. 1. 2021 11:36 --

Dolgor píše:Je to tak :) Já si vždycky dám předsevzetí ignorovat, ale pak mi to nedá a vzápětí lituju, protože to obvykle nemá smysl.

Podsouvas ostatnim, co nikdy netvrdili a jeste se litujes? :D Nebo toho, ze zas jen placas?

-- 8. 1. 2021 11:39 --

JurajEsko píše:Pozri sa - robím v oblasti biometrie už viac ako 7 rokov. Dalo by sa povedať, že viem o nej viac ako dosť a rozhodne viac ako 99,9% ľudí. Keby som sa mal orientovať v tejto oblasti z toho čo nájdem na internete, tak viem málo a aj to málo by bolo z tretiny klamstvo, z tretiny nie celkom pravda a možno z tretiny pravda. A presne takto potom ľudia na internete vystupujú - niečo si niekde načítali, nemajú tušenia či je to naozaj tak, ale to im nebráni vytrubovať svoju pravdu svetu.A tváriť sa pri tom úplne suverénne. Aj tu na týchto fórach je tu pár ľudí, ktorý majú kľúče od úplne všetkého. Pôvodne som mal tendenciu, že to budem vyvracať a dávať na pravú mieru.
Ale na internete v diskusiách nikdy nikoho nepresvedčíš. Pretože na názor má každý právo. Zvlášť ak si vybudoval okolo seba auru vševediaceho. Lenže názor je ako ritná diera - bohužiaľ, každý nejaký má. Takže som sa na to vyprdol a radšej ako takéto niečo robiť, pustím si dobrú LP.

Jiste, kazdy ma nejaky nazor, nekteri krom nazoru postuji i ozdrojovana data ale jen nekteri misto nazoru ci dat budou kolem sebe radeji zvracet nekonkretni moudra.A je uplne jedno jestli se to tyka foto nebo vakcinace, porad je to stejny. Naprosto dojemny pak je, kdyz se tu s neurcitymi moudry maji potrebu vyrojit lidi, co tu bezne neprispivaji :)))
Naposledy upravil chvd dne 8. 1. 2021 11:46, celkově upraveno 1
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 1. 2021 11:44

Dnes rano som vybehol do lesa, nasypal som krmivo asi na 3 miesta, ale ziadny vtaci neprisli. Ani pocasie nebolo nic extra. Po hodinke som odisiel, ked som nastupoval do auta, zacalo svietit slnko a svieti doteraz :-)
Zajtra ma byt pekne uz od rana, tak dufam, ze som aspon zaujal krmivom .
landov
Expert

Odeslat příspěvekod JurajEsko 8. 1. 2021 11:46

Som tu od roku 2009. To že ma nevidíš prispievať neznamená, že tu nie som. Zvyšok Ti vyvracať nebudem. O Tvoju ľútosť, starosť a dojemnosť nestojím.
JurajEsko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 8. 1. 2021 11:50

Já se zítra těším na kolo. Po letech se zmrzlýma nohama v neoprenu jsem si konečně koupil zimní boty. Možná vezmu i foťák :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 8. 1. 2021 11:53

JurajEsko píše:Som tu od roku 2009. To že ma nevidíš prispievať neznamená, že tu nie som. Zvyšok Ti vyvracať nebudem. O Tvoju ľútosť, starosť a dojemnosť nestojím.

Nikdy jsem nenapsal, ze tu nejsi ani jsem nepsal od kdy tu jsi.
Nikde jsem nepsal, ze mi mas neco vyvracet.
Zadnou litost ani starost nad tebou jsem nevyjadroval.
Co jsem se zde naucil:
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JurajEsko 8. 1. 2021 11:58

Nikde som nepísal, že odpovedám Tebe.
JurajEsko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 8. 1. 2021 12:03

Jsi opravdu skvostny diskuter, evidentne absolvent Vysokene drevene v Poprade.
Co jsem se zde naucil:
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JurajEsko 8. 1. 2021 12:03

Dal som Ti srdiečko.
JurajEsko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 8. 1. 2021 12:08

Dolgor

Já vím, že už jsi se zařekl :-) … , ale kdyby Ti to nevadilo, nenapsal bys ještě svůj názor na ten rozdíl mezi zárukou za účinnost a zřeknutím se zodpovědnosti (výrobce) za vedlejší účinky.

Pokud vím, tak tohle stadardní postup není.
Naposledy upravil Davidof dne 8. 1. 2021 13:09, celkově upraveno 1
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod monikash 8. 1. 2021 12:21

Landove, taky je u vás v přírodě tak mokro? Včera jsem chtěla udělat pár fotek od židovského hřbitova, ale pod sněhem bylo rozbředlé bláto a kaluže. :-(
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 1. 2021 12:23

JJ, dnes rano to sice primrzlo, ale inac je to same blato.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 8. 1. 2021 12:48

monikash píše:Landove, taky je u vás v přírodě tak mokro? Včera jsem chtěla udělat pár fotek od židovského hřbitova, ale pod sněhem bylo rozbředlé bláto a kaluže. :-(

A to ja som si ešte vyšlápol v teniskách, vypadal som jak jazvedčík po hraní v blate... :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 8. 1. 2021 13:12

Davidoff, já nevím, jaké přesně jsou u vakcín podmínky pro vedlejší účinky, ale určitě by vakcína ani v tomhle spěchu neprošla, kdyby lidé v testovacích kohortách měli těžké následky nebo umírali. Vedlejší účinky mají všechny vakcíny, proto procházejí testováním, aby se vědělo, jaké jsou, a popíšou se do dokumentace. Když ale testuješ jen 20 a 20 tisíc lidí (účinná vs placebo), tak samozřejmě nezachytíš nějaké silně minoritní jevy, ty se projeví až na milionech. U vakcín jsou vedlejší účinky naprosto přirozená věc, vždyť přeci jde o vpíchnutí cizorodé látky do těla, na kterou reaguje imunitní systém. Reakce imunitního systému je bouřlivá a projevuje se právě těmi různými bolestmi, zvýšenou teplotou atd. Imunitní reakce nejen na vakcínu, ale i na různé infekce (dost běžná věc), může vést i k autoimunutním onemocněním (nabuzený imunitní systém začne poškozovat tělní buňky). To jsou všechno neznámé, nikdo nemůže předem vědět, jestli ti vakcína nezpůsobí nějaké další nečekané potíže. Ví se jen to, že se takové věci stávají a že pravděpodobně mají příčinnou souvislost, ale jsou náhodné a zároveň podmíněny i dalšími okolnostmi (koinfekce, stres, nadměrná zátěž po vakcinaci...). Když si koupíš otvírací nůž, taky nechceš po výrobci záruku, že si jím neušmikneš prst. Když, bude to prostě nešťastná náhoda.
...Jinak já očkování vnímám jako malé zlo proti zlu většímu. Je tam nějaké riziko, nepříjemné pocity se dostaví s velkou pravděpodobností, ale nezabije mě to. Taky si myslím, že očkování musí zůstat dobrovolné a že nesmí být zavedeny sankce pro neočkované, protože někteří lidé objektivně očkování špatně snáší.
Dolgor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka