Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 14. 10. 2018 22:26

Mně je jedno, čím to cvakám. Zpravidla tím, co mám zrovna u sebe ;-)
DSCF1417_3.jpg
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 10. 2018 04:05

Fidko píše:Akoze pokial ide o mna, posledny dovod na kupu CSC je hmotnost. Tu robi mensi snimac, inak je to mozno par gramov na tele. Faktom ale je, ze sa s tym foti pohodlnejsie aj ked ak by som pred vyse rokom nevymenil Canon za Olympus, asi by som si DSLR este taky rok ponechal. Som velmi zvedavy na ten L-mount.

U mňa to je aj video, na slnku cez EVF vidieť omnoho lepšie ako na LCD, tiež mať to pri oku zabezpečuje lepšiu stabilitu ako predpažený na Japonca. Zase fotografovať nejakú rýchlejšiu akciu z OVF je stále lepší zážitok, ale držať dva systémy už nie je pre mňa potrebné.Malé CSC je dobré z hľadiska nosenia, ale ergo ako mé G9 alebo podobné, sa nedá tiež oklamať pidi rozmermi alebo retro dizajnom. Nič lepšie zatiaľ nebolo vymyslené.
A tie radikálne názory či len to alebo ono nič neriešia, každý kto je svojprávny, vie čo je pre jeho potreby lepšie riešenie a netreba mu do toho vnucovať "jedinú správnu voľbu" . Riešiť mihálnicu pri športovej foto, no čo si budeme hovoriť.... :D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 15. 10. 2018 06:11

Este jedna naladovka z vcerajsej tury, krajina pri Velkom Folkmari, nadherny kraj.
Obrázek
BTW, tento Canon G1XMK3 je na tury ako stvoreny, APSC cip, celkom OK ergonomia, hladacik. Ale je to proste male a fotenie si s tym neviem tak uzit ako s DSLR...aj ten OVF mi viac vyhovuje.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 15. 10. 2018 06:32

Krajina je to moc pěkná, tuhle část Slovenska vůbec neznáme. Já to tam mám 7 hodin jízdy autem, což je víc, než do Alp. Nicméně, po poslední dovolené v Bad Hofgasteinu je mi Slovensko milejší, než Rakousko (protože nebylo poznat, že jsem v evropské zemi, vypadalo to tam jako na Blízkém východě).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 15. 10. 2018 06:50

Ja som momentálne v stave, kedy som sa FF DSLR zbavil (sklá nejaké ešte mám, mám výletnú sonku A6000 + 3 sklá, a pasiem po A7R z bazáru. Ako krajinkár a portréťák moc silný AF nepotrebujem, rozlíšenie sa ale určite šikne.
Ale v každom prípade mi chýba OVF. Ak to nie je kukátko z lacných modelov, tak je to pre mňa stále lepšie ako EVF. A argument že vidím čo odfotím mi v tom namodralom zašumenom svetle EVF pripadá ako pekná blbina. Ale možno mám len slabý model alebo to neviem poladiť, uvidíme aké EVF sú na FF sony. Info v EVF tiež moc nepotrebujem, najradšej mám nič, teda len mriežku. Keď je to precpané údajmi a histogramami, tak mi to pripadá jak cirkusové šapitó a nejako ma to odvádza od komponovania.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 10. 2018 07:08

Davidof píše:Fidko

To zvětšení nevím, já ho tam mám od začátku, t.j. od června.

Popruh používám od Design Peaku, protože jakmile mohu, tak ho dám pryč ;-)

-- 14. 10. 2018 20:03 --

landov

Koukám, že máte stejný sucho, jako my na Šumavě

Jedno větší zvíře, až jsem se lekl ;-)

G9+300/4

20181013-15-06-54.jpg

Ta asi zacnem zneuzivat na testy :-D

To OVF je podla mna dost o zvyku. Ja som EVF tiez kritizoval, ale keby ten v G9 nebol tak skresleny, asi by som uz vobec nefrflal. Pri tych rozmeroch fotaku je toto nieco obrovske, panel je dost jemny a farby relativne ok, aj ked realita to samozrejme nie je. Za tie moznosti navyse to ale stoji.
Naposledy upravil Fidko dne 15. 10. 2018 07:10, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 10. 2018 07:08

Chlapi to sa nedá, dostal som nekontrolovateľný záchvat smiechu. Náš "kamarát" vo svojom obľúbenom vlákne predviedol kvap,kvap,......kvapavku :) :) No zabite ma. :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 15. 10. 2018 07:19

Dajte s tým pokoj, keď ho tu nechceme tak ho tu ani nekomentujme.
Radšej poraďte nejaký slušný monitor v nižšej cenovej hladine, moje obstarožné eizo z druhej ruky hlási pomaly klinickú smrť. Nič náročné nepotrebujem, akurát nech to udrží moč a farby... :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cport 15. 10. 2018 07:30

Uprimne, tohle byl napad roku. Vypada to, ze forum bez Gance a dalsich exotu by mohlo vypadat rozumne.

Souhlas s bobem: Gance tady ani nekomentovat.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 10. 2018 07:37

Ospravedlňujem sa
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 15. 10. 2018 07:57

pemar: ty si kupil FF ? Som nezaregistroval :o

K tej mojej fotke .. skusil som ten postup od Ondra .. zmensit na 1500pix na sirku, doostrit (Zoner) na 50%, ulozit 80% kvalita a fotka je total zmrsena :(
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 10. 2018 08:01

Niekto preferuje postupné zmenšovanie vo viacerých krokoch, no neviem
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 15. 10. 2018 08:19

ltokar píše:pemar: ty si kupil FF ? Som nezaregistroval :o:(

Jo, koupil, víceméně ze zvědavosti a kvůli chvalospěvům německého kolegy (který je dle mé zkušenosti velmi objektivní v hodnoceních). Myslel jsem, že přehání, ale dal jsem nakonec za pravdu. Pár vad na kráse na tom mém FF vidím, ale celkově jsem za svoje peníze dostal hodně muziky.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 15. 10. 2018 08:20

Já doostřuju v plným rozlišení, aby to bylo koukatelný na monitoru (např v LR fotky z D750, dávám amount kolem 70 a poloměr 1 pixel) a pak jednokrokově zmenšuju v PS Elements a doostřím třeba na 20-30 % s poloměrem 0,5-0,6 pixelu. Docela dobrý algoritmy na zmenšování má FastStone, který používám na dávkové zmenšování pro různé účely a volím Lanczos2 nebo Lanczos3 a 80% kompresi. Ono taky dost záleží na motivu, když je na fotce hodně detailů (krajinky apod.) je silný doostření spíš na škodu.

-- 15. 10. 2018 09:21 --

Taky bych ten 45megapixelovej čip chtěl :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 15. 10. 2018 08:37

Tiež doostrujem na plnom rozlíšení, Väčšinou Gaussa alebo Lanczosa, podľa odskúšania čo mi pripadne lepšie.
Zmenšujem facebook na jeden raz na 2048x2048, tam to aj tak dopadne dokatované, tak je to jedno, tam kľudne aj presaturujem, obecenstvo si zo žiada.
Inak zmenšujem len keď posielam foto po rodine mailom, dávam to na tých 8 mega, spravidla na 2x.

Toto mám pár metrov za barákom. :)

-- 15. 10. 2018 09:51 --

No a v tejto krčmičke som mal neposledy príjemné posedenie. Je to v BB na námestí. Mali tam okrem plzne dobré remeselné pivko...
Přílohy
krčmička.jpg
naladovka.jpg
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka