Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar. 7. 9. 2024 06:41

Paráda.

Já jsem ten Madagaskar odpískal, létá se tam spoustu hodin s obskurními aerolinkami a skoro každý tam má průjem. A ta mentalita s očekáváním spropitného všude, to také není můj šálek čaje.

Takže aktuálně řeším Sardinii, je to blíž a ta mentalita nám bližší.

Dnes se chystám zkusit najít ledňáčka, minule jsme je byli fotit s kolegou tady odsud z fóra, byli tam čtyři, ale nějaká dvojice nám je plašila, a tak jsme žádnou slušnou fotku domů nepřivezli, jen mne okousali komáři.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 7. 9. 2024 11:09

Pemare, měl jsi udělat alespoň makro toho komára :)
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 7. 9. 2024 16:06

Poštípali mne pěkně, celý týden mne to svědilo.

Dnes jsem tam byl po osmé, ale už tam seděl jiný fotograf na rybářské židličce, tak jsem jen udělal pár rychlých cvaků a změnil plány:

Obrázek

Obrázek

a také žluna zelená:

Obrázek
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Viaggi 7. 9. 2024 16:12

Pemar, pekné :-)
Viaggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod monikash 7. 9. 2024 18:05

Pemare, ta poslední je jak z UI. :-)
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 7. 9. 2024 19:10

Tá žlna mi pripomenula pózou raygun z Austrálie. :)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 7. 9. 2024 20:20

Na tom je zajímavé to, že je to focené stylem přišel, nacvakal pár fotek a odešel. On to původně nebyl plán, ale jak jsme zjistil, že už tam zase jsou 2 další fotografové, tak jsem to vyhodnotil, že tam vysedávat nebudu a půjdu/pojedu raději koupit něco dobrého k obědu.

Obrázek

Ono je to i proto, že u 500mm skla potřebuji, aby ten ledňáček měl klid a přiletěl blíže. Ta žluna byla jiné téma, viděl jsem ji letem na strom, ale byla schovaná za kmenem, takže jsem ji vyfotil, až když z kmene letěla na zem, kde zůstala jen velmi krátce a odletěla úplně někam pryč.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 25Paladin 7. 9. 2024 21:14

Pemare krásny úlovok (chcelo by to trochu PP a boli by to perfektné fotografie) máš aj niečo v pohybe? Niečo dynamickejšie?
25Paladin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 8. 9. 2024 05:02

Jak jsem psal, bohužel jsem tam přišel v době, kdy tam byli další fotografové. Jeden, starší pán v maskovacím oblečení, si sedl na rybářskou sedačku na to jediné ideální místo, co tam je, odkud je větvemi nerušený pohled na tu oblast, já jsem byl asi o 5 metrů vedle, kde mi větve vadily snad ve všech směrech, kde jsem se musel hodně kroutit, abych našel místo, ze kterého byl ten ledňáček fotografovatelný. Takže pár fotek v pohybu jsem měl, ale s rušivými větvemi, nedalo se to použít.

Potřeboval bych tam být sám.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 9. 2024 06:16

Vcera bol v Kosiciach letecky den, tak som vyrazil so Z8 + Z100-400 + 1,4TC. Doniesol som domov cca 1200 cvakov, prvotne z nich vyselektoval 230 a pouzitelnych bude cca 20. Najvacsi a staly problem v KE je s miestom fotenia, kedze okolo letiska je natiahnuty 2 metrovy plot, tak ziskat nejake zabery aj so zemou je skoro nemozne. Ostavaju nejake akrobaticky zaujimave deje, alebo ako ja, zvolil som skoro najvzialenejsie miesto v areali, ktore bolo ale vyvysene o par metrov.
Obrázek
Naposledy upravil landov dne 8. 9. 2024 12:27, celkově upraveno 1
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 8. 9. 2024 08:55

Mně přijde, že podmínky pro fotografy jsou čím dal tím horší, to platí pro sportovní akce, zoo, cokoli veřejného.

Já jsem dnes vyrazil marně, mám jen brhlíka lesního, kterých je všude hodně. Ale kromě toho včerejšího důchodce jsem dnes potkal ještě další dva, z toho jeden měl na sobě maskovací oblek typu Hejkal.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 8. 9. 2024 09:26

S lednacky to vypada na dobre ceste, progres je citelny :)

Ja davam k dobru tip na ptaci lokalitu Josefovske louky, mozna jsem o ni tady uz psal. Byl jsem minuly tyden se jenom projit s dalekohledem a lednacku jsem tam videl docela dost, hlavne je tam reka ne uplne siroka, ale pomerne clenita a pristupna z cesticky okolo chranene lokality, takze prilezitosti na foceni je teoreticky dost.

Navic je tam pekna ptaci pozorovatelna s krmitkem viz fotky nize.

Obrázek Obrázek
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 8. 9. 2024 11:05

Byl jsem tam 2x, je to zajímavá lokalita.

A zajímavé bylo i bydlení, poprvé přes booking.com v soukromí v Jaroměři a bylo to fajn, i proto, že v pěším dosahu byl Jaroměřický rybník. Podruhé jsme bydleli v tzv. glampingu, Two Fingers, a mělo to velmi speciální atmosféru, docela luxusní maringotka uprostřed přírody.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 9. 2024 12:28

Alenia C-27J Spartan
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod landov 9. 9. 2024 05:57

Najviac som sa tesil na vystupenie MIGov 15, ale bolo to zaroven aj najvacsie sklamanie. Urobily niekolko krat tandemovy prelet, ziadny ani naznak nejakej "akcie", proste absolutne nezazivne...asi ako ta fotka :-(
Obrázek
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka