Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod noxx_cz 4. 8. 2024 20:04

My to vzali jenom na otočku z Prahy, ale i tak v pohodě za jeden den zvládli Soos, Mariánské i Františkovi Lázně.
Pavle, hezká galerie, já si dovolím doplnit fotku z té vyhlídky na Loket, kterou na jedné z fotek máš focenou na 300 mm :-)

Obrázek
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 4. 8. 2024 23:13

Ten Soos vypada dost zajimave, asi by uplne nebyl od veci nejaky podzimni vylet. Diky za tip.

Ja se dnes taky docela nahanel s destem po meste, nakonec to dopadlo jeste dobre.

Obrázek
Obrázek
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 5. 8. 2024 06:47

Mně přijde, že těch fakt zajímavých námětů je málo, že aktuálně člověk tak trochu paběrkuje a fotograficky vaří z ničeho. Já jsem nakonec z toho jihočeského výletu jednu trochu zajímavější fotku našel, ale celkově to byla velká bída:

Obrázek

Jsem kvůli téhle fotce zastavil na úzké vesnické cestě a chvilku blokoval provoz, za mnou musely auta počkat, čímž jsem asi oblibu u místních řidičů nezískal :-).

Auto tam projede tak jednou za den a najednou musí někdo chtít jet :-).
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 5. 8. 2024 07:01

My sme sa boli vcera trosku prejst po okoli KE a pri navrate domov sme mali podvecer aj "sukromnu" balonovu fiestu...:-)
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 5. 8. 2024 10:55

Malé servisní středisko nákladních vagónů poblíž jámy zavřeného dolu Zárubek (05/2024). Bývalo tady živěji...
Někdy příště třeba v barvě, dnes je nálada na BW. Vše 50R s 45/2.8.

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Flor.cz 5. 8. 2024 13:28

noxx_cz píše:Byl někdo z vás v jihozápadním Norsku? Plánuji ještě teď na srpen týden v této oblasti - okruh Oslo - Bergen - Stavanger - Kristiansand, tak sbírám a hledám náměty, kde co zajímavého vidět a navštívit.
Bude to zajímavé, protože v půjčovnách jsou víceméně jen EVF a bude to moje první zkušenost :-)

Byl jsem v Bergenu a okolí, na blogu mám galerii s popisem míst, tak třeba tam najdeš zajímavý tip - https://www.flor.cz/blog/norsky-bergen- ... bi-burger/

Zajímavé jsou třeba kopce na Bergenem:
Obrázek
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 5. 8. 2024 13:40

Pemare, až na tuto stránku jsi měl vložit to Porsche :)
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 5. 8. 2024 13:54

To asi ano, před mnoha lety jsme vyrazili s Porsche 911 ke švédským jezerům a byl to dvojnásobný zážitek, z auta i z přírody, a to i přesto, že počasí nás nakonec zahnalo zpátky do civilizace.

Tehdy jsem s sebou nevzal foťák, ty fotky by z toho byli unikátní.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 8. 2024 15:22

pemar. píše:Mně přijde, že těch fakt zajímavých námětů je málo, že aktuálně člověk tak trochu paběrkuje a fotograficky vaří z ničeho. Já jsem nakonec z toho jihočeského výletu jednu trochu zajímavější fotku našel, ale celkově to byla velká bída:

Já byl na chatě u Třeboně celý víkend a počasí byla divočina, střídalo se to neskutečně a moc na focení to nebylo. Něco mám a možná sem pak hodím, ale na to, že je půlka léta, to tento víkend fakt nevypadalo. Na okraj, já jsem tam každou chvíli a letošní rok je srážkově dost nad průměr. Ani loni to nebylo nějak přehnaně horké a suché, ale letos je to vyloženě trochu ve stylu "návratu k starým časům". Ono je to s počasím a klimatem fakt hodně různorodé, nepochybuji, že leckde v Evropě je sucho problém reálný ale zrovna tady, kde jsem tak napůl doma, to do trendu až tak úplně nezapadá...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 5. 8. 2024 16:59

Závidím vám dážď. U nás nepršalo hádam mesiac a je sucho, že zltnu listy na stromoch. Aktuálne výnimočne teraz prší, ale od zajtra zasa suchoty, bez šance na dážď.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 8. 2024 18:00

Tady máš ilustraci - jel jsem i s rodinou na kole k rybníku Kaňov na západ slunce, počasí vypadalo hodně slibně - roztrhané mraky a tak...
Dojeli jsme tam a před západem slunce se nasunulo to, co vidíš na fotce nad obzorem, tak se to odpískalo a nakonec jsme ještě po cestě brutálně (ale fakt šíleně) promokli - a podobně to bylo v podstatě celý víkend :-)
P1011430.jpg
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod noxx_cz 5. 8. 2024 18:59

Na to, že fotky na výšku moc nemusím, tak tato se mi líbí moc ;-). Hezká podvečerní atmosféra.
Fotky od wikxzena super, já prostě B&W můžu. Líbí se mi i ten pemarův čáp, jen bych si přiklenul, aby byl v modrém a nesplýval tak s tím zeleným pozadím.
Flor: díky za odkaz, fotky krásné a s tím počasím tak nějak počítám, že bude náročné a při mém štěstí bude pršet celou dobu. No co, aspoň to bude mít tu správnou atmosféru :-). Jen mám strach z cen, letenky, auto byly za hubičku, horší je to s ubytováním a stravováním.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 5. 8. 2024 21:45

Flor: to jezírko je skvělý, z fotky sálá severská atmosféra.

Jinak mně přijde právě úplně skvělé počasí, když se střídají přeháňky, během dne se mění zajímavé světlo a dramatické mraky, to znamená velká šance na dobré fotografické podmínky. Naopak když během léta celý den jenom svítí sluníčko a slunce je vysoko, to jsou docela zabité podmínky.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 8. 2024 21:58

Milan - proměnlivé počasí sice ano, ale přece jen všeho s mírou... Jasně že oblačno a třeba i chvíli přeháňka jsou lepší, než vymetená obloha, ale pokud máš na obloze chvíli vymeteno a pak se ti to najednou celoplošně zadekuje (a to ne na moment, ale i na několik hodin) a případně se na tebe najednou navalí ne "drobná přeháňka", ale bez nadsázky přívalový déšť, tak to taky není právě ideál :-(
Já o tomto víkendu i něco nafotil, ale to byla ideální situace, kdy jsem několik dní v centru oblasti, kde chci fotit a mohu vyrazit "když to chvíli jde", tak to jsem nějaké slušné momenty trefil. Být ale v dané chvíli někde na cestách s limitovaným časem, tak by mne asi při stejném průběhu počasí asi šlehlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taky záleží na tom, co se fotí, třeba ve městech mi déšť vadí daleko méně. V noci se světly je mokrá dlažba vyloženě super, ve dne zas často vznikne něco zajímavého s deštníky, loužemi a tak. Naproti tomu ve volné přírodě je to často daleko problematičtější (i když výjimky se taky najdou).
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 6. 8. 2024 11:17

Další z "ajznboňácké" série tentokrát z letošního dubna. Nedaleko Dolní oblasti u řeky Ostravice. 50R s 45/2.8.

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka