tomashr píše:Milan a noxx - asi zkuste oba porovnat profily použité postupně v procesu.
Jednoznačně v LR - zda je tam Adobe default nebo něco jiného a pak i ve foťáku (to by asi použilo DXO pro převod Fuji RAW do DNG).
Z toho, co ukazuje noxx, mi to opravdu přijde jako problém s převodem barev, což by přitom takový problém být nemusel. Moje výhrady proti DXO se spíš týkaly toho, že hodně zahýbe detaily, ostrostí a tak (někdy k lepšímu, občas ale ne), naproti tomu barvy by se ale takto výrazně rozjet neměly.
Vsechno mam nechane na zakladnim nastaveni, maximalne obcas prehodim Adobe standard a Adobe color, ale ta zmena je dost mala, funguje to od zacatku k me spokojenosti bez potreby zasahu. DXO jsem taky neladil, co se tyka barev. Nastaveni ve fotoaparatu na to nema vliv, pri street foceni casto fotim do BW a pri upravach pak stejne jedu nasledne ze stejneho vychoziho mista jako v pripade barvy.
Dokonce mi prijde, ze z Fuji jednoduseji dostanu dobrou pletovku a lepsi podani zelene barvy, Nikon ve spojeni s LR vice tahne do takovych nepatrne nazloutlych tonu, se kterymi se obcas blbe bojuje v nekterych situacich.
K tem fotkam od Pemara, tohle je bohuzel nevhodna ukazka a tady bych tem fotkam netipoval techniku, s jakou to bylo foceno, neco jako 28-75 2.8 by asi nebylo tak daleko k podobnemu typu fotek, snad jen to Porsche ma aspon trochu jiny look.
K fotce kovboje od Tomase, tady mi bohuzel presne nesedi to pouziti ohniska a clony. Pokud bys mel sirsi ohnisko, tak to vice vtahne do situace i jako proclonena scena a presne mi to prijde jako priklad, proc cca 50mm uz chce na street specificky pristup a na podobne veci je super 28mm nebo 35mm. Druha cesta je mensi hloubka ostrosti.
Mne docela sedi na cestovani kombinace svetelenych objektivu v ohniskach cca 28mm a 50mm, porad to nechava ve fotkach dost prostoru okolo a zustava tam ten kontakt s focenym objektem. Jako priklad dam jednu fotku z trznice, kterou jsem uz postoval, tak ji dam ted v barve. Je mozny tam dost jako hlavni objekt toho italskeho dedecka, kteri jsou naprosto typicti pro trhy a je to pro ne misto setkavani, ale zaroven je tam porad dost patrny ten ruch okolo. Kdybych to tam bouchnul na 85 1.8, tak je to uplne o nicem.