Dolgor - upřímně zrovna u toho svatebního focení si myslím, že je situace u nás trochu odlišná třeba od USA...
U nás opravdu kvalita v tomto oboru roste a s tím do jisté míry i ochota za službu platit, ale taky se k tomu došlo z o dost nižší úrovně než "venku". Už v analogové době bylo v USA běžné fotit svatbu jako velkou událost klidně s více fotografy, řadou osvětlovací techniky atd. s rozpočtem ne právě malým, takže tam po nástupu digitálu a "zjednodušením řemesla" ceny klesly a do jisté míry i kvalita (minimálně v tom relativním smyslu slova proti dosažitelnému maximu).
U nás tohle neexistovalo, nebyli na to fotografové a dlouho ani ekonomická síla. Já se ženil před cca 25ti lety, tedy ještě v době "filmové" a tehdy jsem relativně "hýřil", když jsem s ženou zašel do poměrně slušného ateliéru, kde se udělaly aranžované fotky páru (mimochodem kvalita byla slušná, to zas ano). Ale o najmutí fotografa na celý den se tehdy v mé "společenské vrstvě" ani nepřemýšlelo, maximum byla typická "radniční fotografka", která vyfotila obřad. Trvalo ještě pěkných pár let, než začaly být služby kolem svateb ve větším rozsahu obvyklé a tím to pak vypadá na jednoznačnější růst kvality...
Jinak ale pěkný příspěvek, celkem bych podepsal