Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod wikxzen 15. 8. 2024 11:02

Jeden zadní dvorek u skladu modelů a surovin a pár cvaků z bezprostředního okolí - nedaleko Dolní oblasti
50R s 45/2.8 - opět pokusně s vintage profilem Kodachrome Generic od RNI 5 Pro
duben 2024

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

V udržování stálé fotografické bdělosti, nebo pohotovosti, jsem na tom s disciplínou docela mizerně. Už se mi to letos stalo asi 3x, že jsem nefotil 3 týdny ani telefonem.
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 17. 8. 2024 12:05

Dnes opět hrozné horko, dalo mi dost přemáhání vyrazit do města, takže jsem tam bylo už pozdě a slunce bylo vysoko. Tak jsem přidal jen pár fotek naširoko (14mm FF) do alba Praha černobílá, s úpravou barvu stáhnout na nulu a kontrast vytáhnout tak brutálně, jak to jen jde.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 17. 8. 2024 15:53

Dost divoká úprava, ale líbí se mi to ;-)
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 17. 8. 2024 15:58

Když je ten objektiv takhle ostrý, tak se to někdy dá zkusit.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 17. 8. 2024 16:38

Z letošního dubnového archívu jsem vyštrachal jednu modelku... :-) tedy modelárnu (ozn. C2) patřící Spojeným slévárnám pod VTK.
Profil Kodachrome od RNI 5 (k tomu menší "volume doprava" úpravy). Vše 50R s 45/2.8

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 17. 8. 2024 16:42

Mimochodem, ta profláknutá Lennonova zeď mi přišla zajímavá i v barvě:

Obrázek
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 18. 8. 2024 08:44

Amazon.de má dnes akci na karty CFE typB Lexar Silver. Verze 512 GB a 1 TB jsou docela rychlé.
https://alikgriffin.com/best-cfexpress- ... ory-cards/
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 18. 8. 2024 08:51

Dokumentuje tu Lennonovu zeď někdo dlouhodobě - fotí ji pravidelně po dobu třeba posledních 20-30 let třeba? Timeline může být zajímavý, jak se mění kreslící nástroje, lidi, styl, obsah... o té zdi slyším v podstatě jen, když brblá její majitel a pak někdo ji přemaluje na čisto... a jede se znovu od začátku.

Obrázek
Obrázek
50R s 45/2.8

Světlo vs. tma, ČB vs. barva, slajdy tam a zpět v nástrojích a návraty do původního stavu. V archívu mi zůstanou pak min. dvě varianty, abych popřemýšlel později - spíše už nikdy, jak to s archívy plné odložených a zapomenutých fotek bývá. A pak to stejně končí v koši.
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FotoPecen 18. 8. 2024 12:19

Dokumentuje tu Lennonovu zeď někdo dlouhodobě - fotí ji pravidelně po dobu třeba posledních 20-30 let třeba?

Lennonovu zeď ještě za času analogu pravidelně fotíval pan Jiří Heger (19.2.1934 – † 11.7.2020).
Kdysi mi vyprávěl, že jeho fotografie (Lennonovy zdi) vystavila Yoko Ono v rámci jedné z výstav o Johnu Lennonovi.
Mimochodem, pan Heger byl vůbec zajímavý, dalo by se říci "renesanční člověk" - znalec Persie, fotograf, dirigent, dlouholetý diplomat a bývalý velvyslanec v Íránu, ...
FotoPecen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 8. 2024 12:25

Ona ta Lennonova zeď už není, co bývala.

Lennonova zeď, respektive malby na jejím povrchu, byla kdysi běžnou součástí koloritu Prahy a Lennonovou byla tato zeď právě proto, že v sobě nesla interferenční paměť původního ideálu a smyslu, pro který vznikla tradice jejího pomalování. Na samém počátku její existence bylo spontánní vyjadřování empatického vztahu k ideálům svobody neznámými a pro Husákův režim nepřijatelnými jedinci, na jejím samém konci vulgarity a nesmyslnosti zahraničních turistů, které cestovní kanceláře vybavily fixy a spreji, dnes mám za to, že obsah tvoří nějaká agentura nebo najatí umělci, prakticky to ztratilo původní obsah a význam, spíše se u ní dá udělat nějaký zajímavý portrét nějakého turisty nebo turistky.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 18. 8. 2024 12:31

Já jsem včera byl poprvé v Telči, tak jsem provětral svoji osvědčenou klasiku D750 + 24-120/4 a pořád se nemá za co stydět ;-).

Obrázek

Já si Prahu nechávám opět až na podzimní měsíce. V tomto počasí by mě tam, notabene mezi hordu turistů, nikdo nedostal ani heverem. Les a příroda jsou fakt nejlepší přírodní klimatizací.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 8. 2024 16:02

Z jedné akce z Telče:

Obrázek

Obrázek

Foceno objektivem s MF.

A zámek s rybníkem je také pěkný:

Obrázek
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 18. 8. 2024 16:45

Ta poslední je mobilem?
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 8. 2024 18:34

Ne.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 18. 8. 2024 19:44

FotoPecen píše:
Dokumentuje tu Lennonovu zeď někdo dlouhodobě - fotí ji pravidelně po dobu třeba posledních 20-30 let třeba?

Lennonovu zeď ještě za času analogu pravidelně fotíval pan Jiří Heger (19.2.1934 – † 11.7.2020).
Kdysi mi vyprávěl, že jeho fotografie (Lennonovy zdi) vystavila Yoko Ono v rámci jedné z výstav o Johnu Lennonovi.
Mimochodem, pan Heger byl vůbec zajímavý, dalo by se říci "renesanční člověk" - znalec Persie, fotograf, dirigent, dlouholetý diplomat a bývalý velvyslanec v Íránu, ...

Díky za info - až po nahlédnutí "Příběhů našich sousedů" - Jiří Heger - se mi vybavilo, že jsem o něm už slyšel.
wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka