Pemar >>> o krátkém letišti v Santa Cruz na Madeiře jsem věděl, taky jsme při dosedu 2x "poskočili", ale ani na Corfu to přistání není nic moc, i když ta dráha na zastavení je o dost delší.
Mě osobně hotelový pobyt vyhovuje, o nic se nemusím starat, stejně tam jen přespáváme a po snídani se ženou až do večeře vypadneme. Pravdou je, že tam alespoň v této, době byla většina důchodců (jako já se ženou

), ale dost i rodin s malými dětmi. Já naopak nesnáším horko, opékat se na pláži ani náhodou (na druhou stranu mám známé, co 3-4x v roce lítaj do Egyptu nabírat slunce) i těch 25 bylo někdy až moc. Právě proto do jižních lokalit v posledních letech jezdím na rozhraní září-října (Španělsko, Ischie, Corfu, Sardinie Lago Di Garda...), když už tam není tolik turistů a počasí je pro mě celkem snesitelné.
Měl jsem toho naplánováno vidět o dost víc, ale v těch horách bylo opravdu nevyzpytatelné počasí, takže nějaké aktivity jsem musel oželet...
Flor.cz >>> já zase koukal a taky se ptal na Kanáry, kamarád tam několik let hrál po hotelech s kapelou, přes den neměl co dělat, tak to má docela dobře schozený a byl i na Madeiře a právě tu mi doporučil, že je rozmanitější a více "barevná". Pak mi jí doporučil taky syn, co tam byl se snachou před cca 10-lety. Tak Madeira letos vyhrála a nelituji.
P.