Ad skiny - pojem kvalitnější je zde dost o marketingu

Reálně totiž není pro tento účel nic kvalitnějšího než fólie 3M 1080/2080 a z té řežou i všichni číňani, je to vidět když to přijde (fólie je označená).
Sám řezací plotter mám, tak mám docela dobrý přehled i materiálově a u těch wrap fólií skutečně 3M vede, pak ještě s přimhouřením oka Oracal 975. U reklamních třeba na sklo je variant více, ale u těch wrap (i na polepy aut) se to hodně sjednotilo.
Existují i levnější varianty, něco tu mám i doma a mimo jiné tím mám polepené nějaké objektivy, ale je to horší a pozná se to. Tady musím čínským výrobcům polepů uznat, že zatím absolutně vše co mi přišlo bylo z kvalitní 3M fólie. Mám i celkem reálný vzorek - postupem času jsem polepoval 5 těl a tipuji tak 5 objektivů (u skel bych to musel projít, tam mám i pár polepů vlastních).
Jinak už jsem to odkazoval dříve, ale technický background pro ty vinyl polepy jsem popsal zde:
https://blog.fotozona.cz/2021/03/ochran ... u-diy.htmlEDIT co se týče odolnosti, tak asi nejvíc mi o tom ukazuje polep na OM-1. Ten mám aplikovaný už tři roky a toto tělo užívám fakt "outdoorově", běžně se třeba opře o kameny a tak. Tady mi z fólie zmizela část potisku vlivem potu (místo "zelených puntíků" je místy zcela zelená) a trochu jsou odrbané rohy dole, už jsem uvažoval o upgradu a aplikaci nového polepu. Ale jak píšu - tři roky fakt tvrdého užití, to mi při ceně dejme tomu 600 korun přijde v pohodě. Nehledě k tomu, že kdybych neřešil otěr, ale jen ty oděry dole, tak by to šlo opravit aplikací kousku jiné fólie...