Pominu-li, že budu možná zase pracovně v New Yorku, kdy si nějaký čas na focení vyšetřím, tak asi žádná senzace. Nejspíš se zase o dovolené podívám na mou srdcovku, což je Dánsko, pro tuto zemi mám fakt slabost, ale jinak to asi nebude nic moc. Chci totiž hlavně odlétat v letecké modelařině další rok Eurotour, kde bych mluvil i o ambicích - loni sedmý, letos bych chtěl minimálně do TOP5. Jo vlastně jsem se pak ještě chtěl cíleně v Německu podívat do Wetzlaru na sídlo Leicy - asi i stylově s ubytování v Ernst Leitz hotelu
Ale všechno to je teorie, pořád se peru s rukou, což mi omezilo i WL focení s velkými skly a může jít dopryč i to, co píšu výše.
Ad technika - tak nejpozději do března, ale spíš už února má Panasonic uvést ve fulframe nástupce S1R (highres tělo patrně 61mpix), tak to budu minimálně studovat do hloubky a nákup není nijak nereálný. U objektivů možná makro 100mm k FF, ale jinak spíš nic. Dlouhá skla mám prostě u ledu, dokud se mi nevyjasní fyzické problémy, tak musí stačit to, co už mám k MFT. Technicky bych samozřejmě 150-600 k Olympusu či novou kompaktní Sigmu 500/5,6 k FF ocenil, ale v toto chvíli prostě nechávám stranou, bohužel.
To je asi tak to, co vidím v tuto chvíli. Samozřejmě může vylézt nějaká novinka, která mne přesně osloví anebo třeba zcela mimořádná cenová akce na něco, po čem nyní koukám jen tak okrajově. Ale to se logicky nedá plánovat