Ahoj, nad ránem jsem dnes trochu přemýšlel nad letošním rokem a plány, které mám, tak mne napadlo se zeptat, jaké máte kdo fotografické plány na letošní rok, když je teď takové trochu mrtvé období.
Budete někam cestovat za fotkou? Nějaké fototripy? Plánujete někdo nějaký nákup techniky a jaké? Třeba mi přijde, že Pemar se už dlouho nepochlubil s žádným novým úlovkem ani tím, že po něčem kouká. Máme už všichni výbavu tak kompletní, že nic dalšího nepotřebujeme nebo výrobci s ničím zajímavým nepřišli?
Abych to vykopnul, tak moje plány na letošní rok jsou hlavně směrem k cestě do Ománu, kde chci projet sever i jih, pak bych se hrozně rád vrátil na Azory a tentokrát na nejzápadnější ostrov Flores. S tím souvisí i další plán do vzdálenějšího budoucna a řekl jsem si, že na Zemi jsou dva ostrovy s názvem Flores a chci se podívat na oba

. Pak potřebuju dospořit nějaké peníze na květen příštího roku, kdy jedeme na 3 týdny na klasický trip po jihozápadním USA. A další výlety asi podle aktuální situace a možností.
Ohledně techniky žádné extra plány nemám, jen mě zaujal nový Viltrox 135/1,8. Takže pokud by jej uvedli pro Zko, tak si nejspíš udělám radost. Stejně tak možná i s Vil. 16 pro Zko právě kvůli cestě po Ománu.