Tak naokraj, zrovna si tu zažívám dobrý detox od všech debat kolem (ne)kvalit různých přístrojů či objektivů...
Pustil jsem se do starého restu, totiž digitalizace zbytku mých starých negativů. Mám archiv negativů z velké části digitalizovaný, ale pár mezer tam bylo, mimo jiné jsem buhvíproč neměl převedené fotky z "revolučního dění" mezi 1989 a 1990. A jen zírám - jednak tedy u některých fotek člověk skoro slzí, když vidí už zemřelého otce prakticky na vrcholu sil před 35ti lety. Ale zároveň je to fakt i detox z různých dnešních foto diskuzí. Když člověk vidí, co vyrazil z Prakticy PLC3 na sovětský zázrak "Svema" (kdopak z vás tuší, o čem píšu?) anebo v lepším případě na Equicolor 100 a vybaví si, co vše mu při focení stálo v cestě k rozumnému výsledku , tak mu najednou přijdou všechny spory o tom, zda je to či ono dost dobré až neskutečně komické
Mimochodem se nedá říct, že by ty fotky byly z dnešního pohledu nepoužitelné - hůř se to prezentuje na monitoru, ale třeba na iPadu, který velikostí hodně sedí k tehdy "velkému" formátu 18x24cm mnohé vůbec nepůsobí špatně...