Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
oldbas píše:Za mě obrovský respekt, běhat a ještě fotit, jedno čím. Já se do "běhání" taky trochu dal a je to naprostá tragédie. Mám okruh 4km, kde se střídá rovina, dolu z kopce a nahoru do kopce. Indinským poklusem toho mám dost, běh celé trasy nepřipadá vůbec v úvahu. Ale cíl je 3.okruhy svižným během. Běhám hlavně kvůli kondici pro focení. Vylézt někam na kopec není vždycky úplně zadarmo.
tomashr píše:Wixzen - zrovna na tohle není marný nějaký kompakt s rozumným snímačem, tedy na focení dost stylem mobilu, ale prakticky kapesní. Styl Ricoh GRIII v APS-C, případně něco s výměnným sklem v kombinaci s pancake jako Fuji X-E4 či nově X-M5, u MFT pak třeba PEN E-P7. A případně dnes i něco jako Lumix S9 ve fullframe.
Ono se to poskládat opravdu malé, ale přitom už s kvalitou výstupu i pro poměrně velké nároky. Problém je pořád pokud by člověk chtěl řešit více skel, tam už se od toho mobilu dostane velikostí úplně jinam, ale pro jedno ohnisko s vysokou kvalitou obrazu to dnes už “kapesně” jde. Minimálně do kapsy od bundy absolutně bez problémů, ale některé alternativy (GRIII) jsou i v úrovni kapsičky od košile
tomashr píše:Tak upřímně - tloušťka těla je z principu do značné míry konstantní - je to dáno součtem flange distance plus snímač (a případně IBIS), což se u stejného systému moc lišit ani nemůže. Rozdíl může být spíš dopředu v gripu, ale to je jiné téma.
Naopak ale když si to X-PRO2 vs X-M5 otočíš zepředu, tak je to zatraceně velký rozdíl a tipuji, že se to při nějakém kapesním použití docela pozná. Tohle si člověk musí "ohmatat", co mám zkušenost, tak proti těmto "srovnávačům" často mají vliv nějaké úplně prkotiny. Třeba ti u něčeho kapesnost zhorší očnice, naopak ale zrovna u X-M5 mi přijde, že na porovnávači hrají u tloušťky docela roli ty výběžky na prst vzadu, které ale naopak zřejmě ani moc registrovat nebudeš (do kapsy se prostě namáčknou).
EDIT příklad ze života: obecně si lidi myslí, že Panasonic S5 a S5II jsou těla provedením vlastně stejná (jen s významnou změnou AF atd). No ale právě že ne tak docela - kvůli lepšímu EVF má S5II očnici docela o poznání protaženou dozadu, což je pevné protažení, navíc je hranol o trochu vyšší a na skladnosti v brašně se to pozná nečekaně hodně. Pro příklad sestava s určitým sklem, který s S5 šla do PD Sling 6l úplně krásně je s S5II najednou až nepříjemně hodně na hraně - přitom na zběžný pohled, když to leží na stole si budeš myslet, že jsou těla stejná. Tohle je přesně to, co myslím tím nečekaně velkým významem zdánlivě drobných detailů...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků