Hezký článek, byť ne zcela kompletní (píše, že nemůže ještě vše ukázat).
Ale teda o tom AF mi to přijde spíš jak nízké nároky (od dotyčného už jsem něco četl a není zrovna typ na "action"). A tvrzení "At times, in AF-C or iAF mode, it will miss the focus. But because it’s a Four Thirds sensor, it will probably be forgivable." je prostě pitomost, MFT nemá co ztrácet zaostření, fázové systémy drží úplně v pohodě vlastně stejně jako u FF, kontrastové se taky moc neliší. Tady se trochu bojím, že to v reálu až tak skvělé nebude, ale nechme se překvapit. Sice to asi má pořád CDAF, ale kdyby se aspoň přidala novější generace detekce objektů jako u posledních CDAF Panasoniců, tak by to mohlo pro tento typ přístroje být "good enough"...
-- 4. 6. 2024 14:21 --Jinak když jsme u novinek, tak jsem narazil na ještě jednu zajímavost - TTArtisan udělal malý zrcadlový objektiv s ohniskem jen 250mm - viz
https://ttartisan.store/products/tta250mm .
Tohle mi vůbec nepřijde jako blbý nápad - je to vyloženě na hrátky s kroužkovým bokehem, na což se kratší ohnisko hodí lépe než dosud dostupné zrcadlové, které byly minimálně 300-400mm, navíc je to malé i při na zrcadlové objektivy nadprůměrné světelnosti 5,6 (často mají jen 8 ). TTArtisan se začíná na podobné kreativní hrátky docela zaměřovat, už mají déle 100mm pro změnu řešený na "bublinkový" bokeh ve stylu Trioplanu, teď holt pro změnu "speciál na kolečka"