Davidof: To se nedá brát jako argumentace k nějaké pravdě. Flor tady vyslovil svůj pohled na věc a přiznám se, že ten můj se jeho hodně blíží. Ale každý jsme jiný a déle trvá než pohled toho druhého pochopíme. Třeba milann88 z mého příspěvku usoudil, že jsem asi nějaký šetřílek, ve skutečnosti utratím poměrně dost, ovšem hodně sleduji co za to dostanu. Možná až moc.
Ven chodím často, ale moc mě nebaví tady někde po okolí nebo na krátkých výletech moc fotit. Foťák beru, ale spíš z jaksi proto, že bych měl a ne že bych tak moc chtěl. Prostě pořídit pár dokumentačních fotek. Ovšem když vyjedu ven, je to něco úplně jiného. Je to zážitek a s těmi fotkami přetrvává hodně dlouho. Ideálně ve fotoknihách. Technika jsou hlavně krámy, které rychle ztrácí na hodnotě, ale navzdory tomu nás přitahují a rádi to kupujeme. Já nejsem žádnou výjimkou. A pak to dopadá tak jak úpřimně popsal pemar.
Jinak dovolená pro rodinu za 150K se nedá považovat za drahou. Mimo Evropu není jednoduché s takovým rozpočtem vyjít. Teď jsme byli poprvé na dovolené bez dětí. Vlastně podruhé, poprvé to bylo před 25 lety a po návratu z ní jsme zjistili, že jsme v očekávání. No bylo to teď úplně jiné, byla to jen krátká dovolená na necelé dva týdny. A dlouho diskutujeme kam vyrazíme v létě. Já a dcera jsme chtěli Kolumbii, bohužel jak si žena přečetla info o bezpečnostní situaci, tak Kolumbie dostala bez milosti veto. Pak byly v návrhu Havajské ostrovy, ovšem tady už jsem počítal náklady vs. přínos a to přestalo pro mě být stravitelné. Teď padnul další nápad - Vietnam, ke kterému sháníme informace.