od milann88 3. 2. 2024 18:01
Tech 150k mi pro nejakou sestavu na vylety prijde jako cena odtrzena od reality.
Dam ti priklad bazarovych sestav, ktere by ti splnily temata, ktera jsem pochopil, ze fotis, navic jsem z kontextu pochopil, ze extra neholdujes nizke hloubce ostrosti, coz to cele jeste zlevnuje.
Nikon Z5 - 20k - pro bezne foceni naprosto bez kompromisu, fajn hledacek, stabilizace, dostatek tlacitek i velmi slusna ergonimie
Nikkor 24-200 - 14k - genialni sklo na cestovani, tady vubec neni o cem.
Nikkor 40 F2 - 4,5k - skvely prcek na cestovani, kdy se hodi mensi hloubka ostrosti, nenapadnost, nebo je malo svetla, prekvapive slusny objektiv.
Nikkor 28-75 2.8 - 17k - tohle by ti pokrylo veskere foceni na oslavach, navic hloubkou ostrosti bys na tom byl cca jako u F1.8 na APS-C a ziskla bys vetsi flexibilitu.
Nisi 15 - 10k - tady je cena noveho, zrovna u sirokacu je na Nikon Z vyber mensi, ja bych na obcasne pouziti vzal klidne Nisi 15mm.
Vychazi mi to na nejakych 65k a nevidim tam zadne slabe misto, pokud jsi zvykly, neni problem doplnit treba o malinkatou SB400.
Treba u Sony se to da poskladat i o neco zajimaveji, ale pro tento konkretni pripad mi Nikon prijde jako dobry priklad.