Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod OnderCZ 4. 12. 2023 20:30

Koukám, že fotolab.cz má parádní slevy. Mají na spoustu položek 10% slevu (stačí zadat kód PAVLINA10). Třeba takový Nikon Z8 včetně SanDisk CFexpress Extreme Pro 256GB, k tomu dále Peak Design Slide Lite a ještě nějaké další bonusy, to vše za 94 191 Kč, pěkný.

Nebo pořád skvělá Z6 II se stejným popruhem za 36 991 Kč. To je parádní vstup do FF světa za hubičku.

Stejně tak vycházejí zajímavě i různé kombinace s objektivy. Nevím jak dlouho to platí, objevil jsem to náhodou, ale rozhodně se vyplatí prozkoumat, kdo uvažuje o nákupu.
OnderCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 4. 12. 2023 20:50

Nikon má teď pravidelné podzimní slevy až do půlky ledna, s 10% slevou a serepetičkami navrch od prodejce už to je dost zajímavé. Škoda že Z8 je pro mě overkill. Každopádně je mi jasný, že ještě budu litovat, protože Z6 III začne na 75 tisících a bude mnohem méně "futureproof" ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NevimAVM 4. 12. 2023 21:23

Ja vidim 42tis za z6ii.

edit: a jo sorry :)
Naposledy upravil NevimAVM dne 4. 12. 2023 21:38, celkově upraveno 1
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OnderCZ 4. 12. 2023 21:32

Musíš zadat (případně zaškrtnout při výběru produktu do košíku) ten kód PAVLINA10, pak se to poníží.
OnderCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 5. 12. 2023 14:44

Kedze pri poslednej ceste som zistil, ze moja prirucna batozina je poddimenzovana (nejaky kufor Samsonite, ktory mam uz viac ako 30 rokov), tak som si dal vianocny darcek Shimoda Carry-on roller v2.
Ani som si nemyslel, ze budem mat taku radost z kufra :-) On je jednoducho skvely - material, dizajn aj prevedenie. No a ceresnickou je otvaranie v style lekarskej brasne, to je proste absolutna spica.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Flor.cz 5. 12. 2023 20:51

Před pár dny jsem se byl ohřát v termálech v Budapešti, a musím se přiznat, že jak to nebyl primárně fotovýlet, tak se mi s fotobrašnou ani nechtělo tahat. Vzal jsem jen Pixela a náramně se osvědčil. Jak nebylo moc času, tak mi umožnil udělat fotky, které bych s foťákem prostě neměl.

Hlavně bych nebral foťák do lázní. Přitom v lázních nebo po cestě do/z lázní jsem udělal většinu fotek. Taky umožnil udělat noční fotky na místech, kde by se se stativem operovalo hodně blbě.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jinak mě Budapešť příjemně překvapila, jednak dobrými cenami / kvalitou jídla a nakonec byla víc fotogenická, než jsem čekal. Zbytek fotek a povídání mám na blogu - https://www.flor.cz/blog/nocni-foceni-budapest/
.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 5. 12. 2023 22:34

Budapešť byla první velkoměsto které jsem ve svém životě spatřil, bylo mě šest let, Prahu jsem viděl až v jedenácti letech. Už jsem o tom tady kdysi psal, dětství jsem prožil na jižním Slovensku, tak je to logické. Jako malého kluka mě upoutala právě ta Rybářská bašta, okouzlující kýčovitá stavba. Minulý měsíc jsme shodou okolností měli v Budapešti výjezdní poradu, tak jsem udělal také pár snímků. Snažil jsem se z Rybářské bašty vybrat něco co není až tak kýčovité, tak třeba tohle:

Obrázek

Odtud je krásný výhled přes Dunaj na Pešť, nebudu sem dávat zprofanovanou fotku Parlamentu, tak třeba tady je pohled na Svatoštěpánskou baziliku na pešťské straně.

Obrázek

Dva dny na to jsme jeli navštívit dceru, která je na půlroční stáži u Evropské komise. Brusel není nějaké výjimečné město snad s výjimkou jednoho náměstí, Královského paláce a Evropské čtvrti. Ale špatné to také není. Co ovšem stojí za návštěvu, jsou Bruggy, dostanete se tam z Bruselu vlakem za necelou hodinu. Město jak z pohádky. A to byl nevlídný deštivý den. Přidám dva snímky:

Obrázek

Obrázek
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 5. 12. 2023 22:34

flor.cz: to je klasický Pixel 7 nebo PRO verze?
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 5. 12. 2023 23:43

houghs: jo, Bruggy mám v plánu od té doby, co jsem viděl film V Bruggách - výborný jak po dějové tak vizuální stránce.

foto1977: mám klasický Pixel 7
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 6. 12. 2023 00:02

Brusel je, přinde mi, neprávem haněný město. Grand' place je krásnej, ale ještě radší mám / lepší atmošku mají uličky kolem něj / za ním.
Radši než Bruggy jsem měl vždy Gent. Při poslední návštěvě jsem ale byl zklamanej, byl tam dost čurbes a rozkopáno.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milann88 6. 12. 2023 07:17

Hezke fotky z Budapeste, ale tady by me trochu mrzelo nemit fotoaparat s sebou. Budapest povazuju za ohromne fotogenicke misto. Par fotek z archivu:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 6. 12. 2023 07:26

Budapest je krasna, prihodim aj ja z min.roku.
Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 6. 12. 2023 08:37

Flor.cz píše: Vzal jsem jen Pixela a náramně se osvědčil..
Taky umožnil udělat noční fotky na místech, kde by se se stativem operovalo hodně blbě.

Sorry, ale na nic z toho, co tu ukazuješ, bych fakt stativ nepotřeboval, tohle je jako argument pro mobil pořádně mimo.
To o snadném nošení, když se primárně šlo do lázní dejme tomu, ale nad tou větou o stativu se mohu jen smát...

-- 6. 12. 2023 09:24 --

Tuším, že NevimAVM chtěl ptáky zepředu :-)
OM014709-ORF_DxO_DeepPRIMEXD-Edit.jpg
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod houghs 6. 12. 2023 09:30

Ještě bych si dovolil připomínku k té první fotce z Budapešti. Na noční fotku Parlamentu bych doporučil víc soumrak než noc, v noci ten Parlament září až moc. Možná i ten Pixel naráží na své limity, nevím. Tato fotka byla pořízená asi před měsícem o půl páté odpoledne. Výhled zastiňuje z celé Rybářské bašty kostelní věž, fotka kterou pořídil Flor pochází ze samotného severního okraje Rybářské bašty.

Obrázek

A k samotné Budapešti pro potenciální turisty doporučení z mé strany. Spíš než linku 4 metra bych navrhl se projet tou nejstarší linkou č. 1, která pochází z roku 1896 (starší v Evropě je jen v Londýně), protože ta je unikátní v tom, že je krásně zachovalá a udržovaná. Někdy tam jezdí i historické vlaky. Vede z centra města pod Andássyho třídou na náměstí Hrdinů a Vidám park. Ten bohužel před deseti lety zavřeli, jako kluk jsem ho miloval.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 6. 12. 2023 13:48

Já se v Budapešti (r. 2000) porval s místními "chmatáky" nedaleko parlamentu nebo něčeho podobně honosného. Odnesl jsem si z toho vyražený zub - moc mě těmi fotkami k připomenutí netěšíte. :-)
wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka