Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar. 11. 8. 2023 08:32

Mohu doporučit na základě zkušenosti ze zimních pobytů:

Canazei - Tato vesnice se nachází v údolí Fassa a nabízí pohlednicový výhled na horské skupiny Sella, Sassolungo a Marmolada. Okolní krajina je úchvatná.

- Ortisei - Strmé svahy a špičaté vrcholky hor náhorní plošiny Alpe di Siusi slouží jako scénická kulisa pro malebné budovy této vesnice. Nebo vyjet lanovkou nahoru, Alpe di Siusi má v zimě během lyžování nejlepší vizuály pro focení.

- San Cassiano - Tuto idylickou vesnici obklopují dramatické útesy, zvlněné pastviny a vrcholy přírodního parku Puez-Odle zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

- Corvara - Malebné horské výhledy a nedotčená alpská krajina dělají z této vesnice ráj pro fotografy. Opět znám hlavně v zimě, ale v létě by to mohlo být podobně dobré.

Ještě jezdíme do Val Gardeny, tam je to také moc fajn.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 8. 2023 10:32

noxx_cz píše:Tak to je taková drobná zajížďka, zvlášť ze Slovenska, ne? A důvod? Musím být docela zajímavý, jinak bych do toho takto asi nešel ;-)

Dovod je celkom prozaicky. Dcera zacina studium v Holandsku, tak ju tam vezieme s kopou veci na zabydleni :-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod landov 12. 8. 2023 07:00

Vcera podvecer bola taka prijemna akcia v mestskom parku, tak som otestoval Z 70-180/2,8.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 13. 8. 2023 13:13

Zatím jen dva skutry, mám toho na úpravy tentokrát trochu víc, Fuji XT2 + Fuji 27mm:

Obrázek Obrázek
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bron B 15. 8. 2023 10:54

Prešov.
Přílohy
DSCF1449.jpg
Bron B
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 15. 8. 2023 11:59

pemar: diky za tipy. Cestu uz ted mame vicemene danou :) Ale treba pristi rok neco z toho vyuzijeme.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 15. 8. 2023 14:07

Tak bych chtěl všechny tady po delší době pěkně pozdravit. Už jsem asi tři týdny zpět z měsíčního putování po Austrálii, nebudu se moc rozepisovat o místech, tady je mapka:

Obrázek

Z dovolené jsem přivezl asi 3800 fotek a pomalu dělám PP, aktuálně jsem asi v třetině a zpracovaná je Západní Austrálie. Shodou okolností je to asi místo, které se mě z těch pěti zalíbilo nejvíc. Je celkem škoda, že Češi kteří do Austrálie zavítají, tak západ obvykle vynechají. A stejně tak i cestovky.

Jak dokončím PP, tak se pokusím udělat nějaký report, i když to nebude úplně jednoduché, zážitků je tolik, že bych mohl napsat desítky stránek.

Pro začátek alespoň jeden snímek, je to Rottnest Island západně od Perthu:

Obrázek
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 17. 8. 2023 06:37

houghs: tak to se těším na nějaké fotky :)
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 17. 8. 2023 08:42

Taky jsem zvědavý na další fotky. Byli jste třeba i na Pinnacles, Wave Rock, shell beach?
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 17. 8. 2023 09:25

Flor.cz: Vidím že se v zeměpisu WA vyznáš, to mě překvapuje. Byl jsi tam nebo to máš nastudované ze zájmu? Třeba jako já Aljašku. Ale k otázce, ne na těchto místech jsme nebyli. Celkem jsme měli na WA osm dnů, polovinu jsme strávili v Perthu. Jeden den byl Rottnest Island a Fremantle a na tři dny jsme vyjeli na jih, až na Cape Leeuwin a pak do Pembertonu podívat se na známé obrovské eukalypty. Wave Rock navštívila dcera o velikonocích, ta měla daleko větší záběr - až do Esperance. Stejně tak byla i na Pinnacles. My jsme zvažovali i cestu na sever, ale to z časových důvodů už možné nebylo.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 17. 8. 2023 12:28

Nevyznám :). Dnes jsem se na to ze zájmu díval, když tě WA tak zaujala.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 17. 8. 2023 14:50

No tady v Evropě ty vzdálenosti vypadají jako malé, ale ve skutečnosti jsou obrovské. Na návštěvu všech zmiňovaných míst je potřeba si vyhradit tak tři týdny. Samozřejmě autem, veřejná doprava je vyloučena.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 17. 8. 2023 19:16

My letos už žádné velké cestování neplánujeme a jsme zaměstnání investicí do budoucna :-)

Večerní zklidňovací rituál

Obrázek
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Viaggi 17. 8. 2023 19:30

Davidof, to je fešák :-)
Viaggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 17. 8. 2023 19:44

:-)

Je to Eliška, původním jménem Coco Chanel ... bezelstné stvoření, jehož každý nápad je bohužel špatný, takže člověk musí být pořád ve střehu :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka