Takhle, já ten odchod známé dvojice nechci podceňovat... Bohužel je smutným obrazem dnešní doby růst preference "klipovitého videa", což sice mne osobně hodně vadí, ale zároveň nemám problém uznat, že Jordan a Chris to dělali dobře pro "masy" a v mezích možností to nebylo tak zlé ani pro kverulanty mého typu

A je mi jasné, že mě sice chybět nijak moc nebudou, ale na globální sledovanost to vliv mít může.
Jinak k tomu co píše davidof bych dodal, že dost věcí se prostě ani nedá poznat dřív, než za ten "rok", to není jen o (ne)odbornosti. Je tu spousta případů, kdy třeba AF docela hodně vyžaduje optimalizaci nastavení a první dojem je úplně jinde než dojem toho, kdo tomu dá čas, leckdy taky dojde na fw upgrady. I výstup z RAW někdy čeká na doladění konvertorů a tak lze pokračovat.
-- 22. 6. 2023 09:44 --pemar. píše:Ty seriózní recenze víceméně skončily s nástupem bezzcadlovek
V tomhle bodě si myslím, že si děláš moc velké iluze (klasický "vzpomínkový optimismus")

Ono to u DSLR nebylo o nic lepší (myslím takové ty recenze novinek po uvedení). Tedy možná to bylo malinko lepší v tom smyslu, že tehdejší přístroje byly jednodušší, tak se při stejném vynaloženém čase přehlédlo méně věcí, ale ne v tom, že by se tomu věnovalo výrazně více času.
A i tehdy platilo, že opravdu hodnotné byly až články s nějakým odstupem od zkušených fotografů, ty první byly holt jen "první info".