Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Flor.cz 14. 4. 2023 15:11

✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 14. 4. 2023 17:48

Mne by docela zajímalo, jak bylo formulované zadání pro AI. Jestli to bylo:

1) Udělej hnusnou, ale umělecky vypadající fotku
2) Udělej fotku, která vyhraje fotografickou soutěž
3) Přesné zadání, co na fotce má být

Já to vidím na 1) :-).
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bron B 14. 4. 2023 20:29

Pokus o čiernobielu kompozíciu, inšpirácia J. Sudkom.
Přílohy
DSCF4409.JPG
Bron B
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 15. 4. 2023 08:26

pemar. píše:Mne by docela zajímalo, jak bylo formulované zadání pro AI. Jestli to bylo:

1) Udělej hnusnou, ale umělecky vypadající fotku
2) Udělej fotku, která vyhraje fotografickou soutěž
3) Přesné zadání, co na fotce má být

Já to vidím na 1) :-).

Když zadáš první možnost, dopadne to o poznání hůř :mrgreen:

Obrázek
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 15. 4. 2023 08:29

Tohle my mohlo vyhrát i World Press Photo.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 15. 4. 2023 08:54

No válí ..... vzdyt tohle vznikne jen kombinaci zdrojovych dat a implantaci nejakeho svetelneho scenare.

Valet podle mne bude, az bude obsluhovat nejaky globalni system, ktery bude o kazdem z nas vedet vice, nez si uvedomujeme o sobe my sami.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 15. 4. 2023 10:11

na zdrojových datech se to AI naučila, obrázky ale tvoří nové. Např. umí vytvořit kresbu mikrovlnky jako by ji maloval Leonardo da Vinci.

tak takový globální systém už samozřejmě existuje - Google, Facebook a další. Obzvlášť Google z těch témat, které lidi hledají, klidně může vytvářet psychologické profily.
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 15. 4. 2023 10:20

pemar. píše:Já jsem asi jeden z mála, kterému je úplně jedno, jestli foťák malý nebo velký a zajímá mne spíše, jak se foťák drží a jak se s ním fotí to, co fotím. Na takové ty fotky typu “jdu a něco cvaknu” mi zatím lépe vyhovuje iPhone, protože ho mám u sebe prakticky pořád. Když jdu opravdu fotit, vezmu si raději Z9 a objektivy vhodné na zvolené téma.

Samozrejme, ze ked idem fotit cielene krajinky alebo nejaku akciu, tak beriem so sebou "velky" fotak a k tomu zodpovedajuce sklo. Ale pri tulackach mestom (aj pocas dovolenky) je nieco ako GR neskutocna paradicka, ktora sa vojde do vrecka a zaroven nikoho "nevyrusuje". To je nieco, kedy tahat so sebou sebamensi systemovy fotak je nepohodlne a aj celkom obmedzujuce - aspon pre mna osobne.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 15. 4. 2023 10:35

Upřímně tedy u této fotky si skoro větší otázky než kolem AI kladu kolem dané soutěže... Netvrdím, že bych při první pohledu na fotku tipoval čistě AI, ale uměle to působí na první pohled, na první pohled mi to přijde jako dost nevkusné použití několika klasických Instagram filtrů a celé to pro mne je poměrně extrémní kýč.
Fakt by mne zajímalo, jak se to dostalo na první místo :-( Zcela mizerná konkurence v dané kategorii? Anebo to pokrokově klasifikovali jako LGBT motiv a bodovali primárně toto? Tohle mi úplně hlava nebere 8-S
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 15. 4. 2023 15:44

Flor.cz píše:na zdrojových datech se to AI naučila, obrázky ale tvoří nové. Např. umí vytvořit kresbu mikrovlnky jako by ji maloval Leonardo da Vinci.

Obrázky jsou principiálně nové asi tak, jako když budu dělat kompozit v PS.
Jak by Da Vinci namaloval mikrovlnku, nejspise nikdo nevi.

Flor.cz píše:tak takový globální systém už samozřejmě existuje - Google, Facebook a další. Obzvlášť Google z těch témat, které lidi hledají, klidně může vytvářet psychologické profily.

urcite neexistuje globalni system personalizovanych dat vsech obyvatel , nebo aspon obyvatel dotčených velkých lokací, třeba států
psychologický profil udělám po první schůzce skoro s kýmkoliv, otázka, jak moc se dostanu hluboko

mel jsem na mysli system, ktery bude mit dat tolik, ze bude uspesneji nez my sami predikovat vyvoj nasich zivotu a nasledne jej i ovladat
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 15. 4. 2023 16:41

Mně ty první fotky přes AI (Midjourney) přišly jako hodně stylizované a hodně jako přes Photoshop:

Obrázek

ty vyšší verze, zejména z Midjourney 5 mi přijdou jako realističtější, ale pořád lepší spíše pro nějakou Photo soutěž, než pro rodinné album (ale i tam se nejdou hodně extrémně retušováné fotky od “profesionálů”).
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 15. 4. 2023 17:45

Takéto niečo ide mimo mňa. Pokiaľ tu fotku neurobím a následne nespracujem v PP sam, tak nemám k tomu žiadny vzťah.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 15. 4. 2023 17:56

Vidím to úplně stejně.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 16. 4. 2023 05:14

Vcera v meste, GRIIIx
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Viaggi 16. 4. 2023 07:26