Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 11. 9. 2022 07:14

Vcera bol u nas Strongman. Pocasie bolo naprd, potom sa to vylepsilo, tak som si povedal, ze pojdem pozriet. Rozmyslal som, ake sklo zobrat, nakoniec som zobral kompakt G1X3 :-)
Priesiel som az na poslednu disciplinu - beh s galonami vo fontane:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod cport 11. 9. 2022 08:19

Pěkně pánové :)

milann88 píše:Dnešní Vídeň, sobotní bleší trhy můžu na focení doporučit. Sony A7rII + SAM 35 2.8

https://eu.zonerama.com/Link/Open/631cc ... 06942c0a49

A tohle je výborné. Jak jsi psal, že nemáš potřebu fotky nějak vystavovat, tak myslím, že bys mohl víc :)

Já tedy mám takový svůj malý web, který pomalinku aktualizuji. Nejvíc fotek nakonec dávám do cca 4 skupin na Facebooku. Dlouho jsem se tomu bránil, ale překvapivě tam jsou špičkové a inspirující fotky. Mrkněte třeba na FB skupinu URBAN STREET PHOTOGRAPHY. Z českých STREET REPORT, tam jsou fotografové jako Tomáš Vocelka, Jan Jirkovský, Tomáš Horák. S tím jsme i v jedné lokální fotoskupince tady na Ostravsku. Je jedno, že to je FB, vcelku se neřeší technická kvalita, ale spiše to, co je na fotce.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 11. 9. 2022 17:20

landov: ta čtvrtá fotka se mi moc líbí. Je to dnes vzácné street foto nabité pozitivními emocemi. Jaký to rozdíl oproti soutěže vyhrávajícímu street fotu, které se většinou snaží zachytit sociální tematiku a městskou spodinu. Jako by běžní lidé pro "fotografy" méněcenní.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 9. 2022 19:26

Vdaka, aj mne sa paci...vonia clovecinou :-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 12. 9. 2022 22:18

Cport: díky za milá slova, do FB skupiny jsem se přidal, třeba tam i ty fotky z Nachsmarktu náhraju, až bude chvilka.

Sony A7rII SAM 18mm.

Obrázek Obrázek
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 13. 9. 2022 05:34

Páni, letíme s manzelkou koncom tyzdna na par dni do Gdanska, takze ak ma niekto nejake tipy, co sa oplati vidiet/fotit, tak prosim o info. Vdaka vopred :-)
A este otazka - stativ v lietadle moze byt aj v prirucnej batozine ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod cport 13. 9. 2022 13:05

milann88: pekne "metro" ci co to je ...

landov: stativ jsem vzdy daval do "velkeho" zavazadla.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 15. 9. 2022 09:25

Pokud by nekdo mel zajem ... nekdo na paladixu prodava Ricoh GR III za 12 000,-
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 17. 9. 2022 18:36

Moje žena mi řekla, že si chci přespříští týden odpočinout v Řecku.

Tak si beru D850, 14-24mm, 70-200mm a 300mm a uvidíme, jestli bude co fotit.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelmeli 17. 9. 2022 20:10

V úterý odlítám na Madeiru, Funchal - 10 nocí v 5* s polopenzí. Už mám celý ostrov docela "projetý" na google mapě a na cca 1/2 pobytu beru rent car. Původně jsem chtěl vzít R6, ale nakonec to bude více m-pixelová 5DiV. Že bych tam nějak více využil eyeAF to nečekám a vše ostatní je +- srovnatelné. Sebou tedy k 5D beru C EF 28-300/3.5-5.6 L, C 16-35/4 L, ART 40/1.4 a TK 2x a menší stativ taky přidám do kufru...

V poslední době jsem si s R6, jednak u svých vnoučat, tak i na reportážní portréty, hodně oblíbil ART Sigmu 40/1.4, která spolu s C 85/1.4 a 135/2.0 má z mého pohledu skvělé výstupy.
R6 + ART 40/1.4 cca 25% ořez
Obrázek

R6 + 85/1.4 bez ořezu
Obrázek

R6 + 85/1.4 bez ořezu ISO 12800
Obrázek

5DiV + 40/1.4 ořez z fotky na šířku, tedy více než 50%
Obrázek

R6 + 70-200/2.8 na 70mm ISO 12800
Obrázek

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 17. 9. 2022 20:31

My sme akurát v Gdansku, trosku chladnejšie, ale krásne. Mam so sebou iba 24-200 a statív.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 17. 9. 2022 21:08

Pavel

Krásný momentky
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 17. 9. 2022 22:32

díky Davide
P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 9. 2022 18:21

Dnes foukalo, bylo to na déšť (ale nepršelo) a tak jsem přes oběd vyrazil na procházku, cílem byla tentokrát Slatina, ale překvapilo mne, jak málo lidí, ptáků nebo třeba i rybářů tam bylo. Prostě pusto a prázdno, pár běžců a snad jeden pejskař.

Obrázek

Takže žádný úlovek, jen něco v dálce, co vypadalo jako ťuhýk obecný. Ani třeba kachna nebo labuť tam nebyla, fakt bída.

Asi se lidem nechtělo. Dnes bylo na Grébovce vinobraní a také jsem se nepřesvědčil vyrazit.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 19. 9. 2022 18:22

Pavel
Pavlíček drtil Charvelku? Tu u něj vidím prvně :)

-- 19. 9. 2022 18:29 --

Kdo používá své nahryznuté jAblko k častějšímu nahrávání videí a oblíbil si apku Filmic pro, tak bacha na jednu věc. Další verze už pojede na týdenní předplatné za celkem slušný ranec. Patrně se taloši Bending Spoons, co Filmic Pro koupil pokakali v kině, jinak mi to palice nebere. Rozhodně ji tedy nedoporučuju aktualizovat těm co si ji koupili.
Pro ty co se s Filmicem nesetkali, tak stručné info: Filmic Pro je velmi oblíbenou aplikací pro telefony, která zvládá natáčení kvalitního videa, mnohdy daleko za možnostmi aplikací výrobců těchto telefonů. Na některých smartphonech dovoluje natáčet video v 10bitové hloubce, při mnohem větších datových tocích, nabídne také za příplatek Log záznam. Díky tomu je používána i pro profesionálnější nasazení a není divu, že patřila vždy k těm dražším. Samotná aplikace byla např. pro iOS za 14,99 USD (379 Kč), Cinematographer Kit (Log záznam) byl pak za 13,99 USD (349 Kč). V nabídce byly i další aplikace společnosti, ale tento filmařský základ vás přišel na zhruba 730 Kč.
K přednostem tak patří komunikace s gimbaly DJI a Zhyiun, což u druhé značky v modelu Q3 oceňuji.
Konec hlášení
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka