Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod monikash 4. 3. 2021 17:27

Nám budou protahovat nosy v práci někdy příští týden. Tak to abych si koupila babišův toustový balený chleba penam aspoň na 14 dní...
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 4. 3. 2021 17:45

Pche...ste slabi...my chodime kazdy tyzden cez vikend, teraz to bude ani neviem kolky krat...mozno 10 alebo jedenast ? Uz naozaj neviem.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod fotofanda 4. 3. 2021 19:19

Co furt všichni s tím nosem máte. Mě to přišlo stejné jako bych si dal víc křenu nebo francouzské hořčice.

Zato když jsem se pokusil dělat sushi a dal tam víc wasabi. To byl mazec.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 4. 3. 2021 19:23

Nuz mozem porovnavat v ramci odberov a je velky rozdiel, kto a ako urobi ten vyter. Niektore boli naozaj velmi jemne v pohode, niektore boli drsnejsie - stylom "nezdrzuj a dalsi prosim".
landov
Expert

Odeslat příspěvekod noxx_cz 4. 3. 2021 23:25

Já si vyzkoušel oba extrémy, jemný i drsný přístup a přežít se dá všechno :-). Ale jasně, raději jedno točené, než nosošťoura.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 5. 3. 2021 01:49

Ja už covidobundus měl, takže jsem v klidu. Do nosu si hrabnout nenechám páč jsem kdysi absolvoval plastickou operaci frnáku ze zdravotních i estetických důvodů a kdyby to někdo zkoušel, tak to prost e bude potřebovat taky. To jako fakt. Jinak lidi padají jak Muchy a zmé kapely založené v ještě na střední mi odešli už dva lidé, zpěvák na podzim a bubeník a zároveň i spolušermíř v naší SHŠ Les Efants Perdus to vzal za zpěvákem v pondělí ráno. V sobotu jsme na skypu řešili kdy se slezeme kvuli nahrávání v létě. Prostě nahovno. Jinak jsem se s kamerou účastnil bojové hry s policii a armádou ČR na zajištění neprodyšnosti železné opony jednotlivých okresů a musím říct, že to bylo dost v klidu. Lidi se nepokoušel prchnout ani do Mnichova jako za našich mladých let a dokonce ani nepašovali digitálky, či vzácné časopisy Bravo. Vybavenost patřičnými lejstry byla přímo vzorová a kde byl nedostatek, tam policie pomohla. Jako fakt. Co bude dál jsem zvědav, Martin ( hejtman Netolický) teď zatáhl dost za ruční brzdu, protože špitálu jsou full. Děsí mě drobet kamarádova předpověď, nikoliv datově analytická, jak je módní, ale předpověď primářská, kterou řekl okolo Vánoc a ono to teď sedí. Takže přeji všem aby vydrželi, sežeňte si Ivermektín ( primář, kámoš to říkal proste, hele ono to funguje) Pavle ty se drž a ostatní taky.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 5. 3. 2021 03:32

Grimjaur píše:Ja už covidobundus měl, takže jsem v klidu.

To bych fakt nebyl. Vono to nanejspis neni jednim virem a vzhledem k tomu, jak duchaplne se stado chova je dost mozny, ze budou prichazet dalsi a dalsi. Ostatne tohle info prichazelo z ruznych zdroju uz v lete ...jasny uplne hloupa konspirace....stejne jako vsechny ty ostatni, co se naplnuji. Tak vono staci se treba podivat jak fantasticky vestecky koule pouzivali v Johns H. University (Event 201) a co vestej do budoucna(SPARS 2025) jo pardon...to jsou ty konspirace...to dali na net zly martaNI a videozaznam udalosti je nejspis dýýýpfejk....ne vlastne to jsou seriozni vedecky prace...
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 3. 2021 07:57

Já mám latentní respirační nedostatečnost, ze které by mi Covid mohl udělat akutní a bylo by vymalováno. Takže neblbnu a vyhýbám se lidem, žiji v maximální ještě přijatelné izolaci. Ta hranice pro mne je, że aspoň jednou do měsíce zajedu do kanceláře, jednou za týden jedu do Globusu nakoupit v době, kdy je v něm nejméně lidi a chodím ven na procházky tam, kde chodí minimum lidi, ideálně do ptačích oblasti, kde není nikdo, nebo třeba do Stromovky, kde je po ránu hustota lidi nízká.

Držíme se zatím (dikybohu) v nenakažené skupině, ale v práci už jsme měli nakažených dost a došlo i na úmrtí. Manželka pracuje ve fakultní nemocnici a je ve styku s Covid pacienty a děti jsou ve věku, kdy se bez sociálního kontaktu neobejdou, takže riziko je nenulové. Už první vlnu jsme odnesli psychicky, to omezení cestování nás těžce zasáhlo, bylo to součástí našeho života, máme pocit jako ve vězení. Může za to pocit odpovědnosti, ona by se spousta věci dala risknout, odletět na Maledivy ... ale to bych si připadal jako nezodpovědný idiot, protože bych neměl připraveny ten další krok, kdyby se “něco stalo”, je to řešení na pár týdnů a po návratu bych byl ještě ve větší depresi. Pomohlo by mi zrušení zákazu pohybu mezi okresy, abych se mohl pohybovat aspoň v ČR.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Grimjaur 5. 3. 2021 10:50

chvd píše:

To bych fakt nebyl. Vono to nanejspis neni jednim virem a vzhledem k tomu, jak duchaplne se stado chova je dost mozny, ze budou prichazet dalsi a dalsi. Ostatne tohle info prichazelo z ruznych zdroju uz v lete ...jasny uplne hloupa konspirace....stejne jako vsechny ty ostatni, co se naplnuji. Tak vono staci se treba podivat jak fantasticky vestecky koule pouzivali v Johns H. University (Event 201) a co vestej do budoucna(SPARS 2025) jo pardon...to jsou ty konspirace...to dali na net zly martaNI a videozaznam udalosti je nejspis dýýýpfejk....ne vlastne to jsou seriozni vedecky prace...

Hele to není poza, prostě to beru jako fakt. Krom roboty v TV jsem omezil kontakty žeru nejlepší vitamíny ze švajcu, trochu cičení, dodělávám si projekty, chystám další, hraju na kytaru a šiju z kůže. A když zbyde čas, tak Wiedzmin II a III znova do fantasy světa, plus nový průběh Assassins creed unity a Black Flag. Mezi tím si na xichtoknize zanadáváme s bobem222 a dalšíma tak to jde den za dnem.
V úterý jsem při natáčení s čackou policii někde vytrousil pouzdro na founa, tak byl třeba ušít nové.
Přílohy
IMG_2955 pouzdro.jpg
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 5. 3. 2021 13:15

Ke COVIDu se raději ani nevyjadřuji. Mám pocit, že čím častěji o tom píšu/mluvím, tím více obětí okolo sebe začnu vnímat. Ne, že bych měl pocit, že na tom mám podíl...

V únoru jsem celkem úspěšně a rychle rozprodal svých 7 Fuji XF objektivů. V šuplíku leží X-Pro2 čekající na ten nový XF 27mm F2.8 R WR.
A taky tam leží starý a funkční D70 od Nikonu s 18-50/2.8 od Sigmy (2004).

Mám teď asi dost prostoru přemýšlet nad tím, jak se dál ubírat: FF systém - možná, MF systém - možná, M43 systém - určitě ne, APS-C systém - X-Pro2, poslední nejlepší fotomobil - určitě (asi) ne, či jen Leica kompakt ála Q - uf, to fakt nevím.

Trochu si připadám, jako bych s focením zase začínal. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 5. 3. 2021 13:46

A sakra, pod povrchem to dost bublá :-)

Tak to si to vybírání užívej a vol dobře. Zrovna k tobě se ta Fujina ale hodí, nedovedu si představit, že fotíš nudnou krabičkou, jaké dělá Ca/NI/So

A Leica je fakt úlet :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 5. 3. 2021 14:05

Mě fascinují rozdíly v přístupu. Obvykle prodávám starší věci s přesným výhledem na novou akvizici, kterou realizuju nejpozději do týdne. Někdy starší věc prodávám až po akvizici.
Tohle je úlet celý :-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stan35 5. 3. 2021 14:06

Ševče, drž se svého kopyta:-)
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 5. 3. 2021 14:20

Dolgor píše:Někdy starší věc prodávám až po akvizici.

Já nikdy starší věc neprodávám PŘED akvizicí. Resp. ji většinou neprodám vůbec (přes počáteční dobrý úmysl). Ať už proto, že se s k tomu neodhodlám, nebo proto, že za cenu, ke které prodej směřuje, se ona (z mého pohledu a představy o její hodnotě) věc daleko víc vyplatí jeko preventor usedání prachu na dno šuplíku. :D
Ale v poslední době jsem šel přece jen trochu do sebe...
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 5. 3. 2021 14:41

chvd píše:

Jeden aktuálny: Aký je rozdiel medzi konšpiráciou a realitou? - Pol roka...
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka