Ono je jasně rozdíl fotit founem a fotákem, ten pocit, že člověk ovládá mašinky a ona ho poslouchá není k zahození a jeto nutnost. Posledních pár let jsem už celekm zlomil hůl na šitoidní droidem, který mě dokáže uspokojivě vytočit asi jako ten zelený alzazmetek. Po koupí iPhone mě kupodivu zase to mobilní focení zase baví. A protože moje kamarádka šla do posledního Samsunga Note 20 a další čísla, tak jsme se neubránil srovnání. Pokud to beru tak, že na pidičipu je počet megapixlí pouze kvantitativní a nikoliv kvalitativní ukazatel, tak prostě muj verdik byl jasný. Nechtěl bych to ani omylem. Reakce na spoušti je iPhona prostě uplně někde jinde. Jasně pro natáčení jsem dokoupil apku FilmicPro, která s anamorfním sklem 1,33 a externím mikrákem od IK Multimedia a to celé na festovním gimbalu (ne těch mobilních plastácích) dokáže zastoupit slušně třetí kameru, Pro focení zase používám Pro Cam a nemužu si ztěžovat. Navíc pro focení vždy nahodím držák s gripem, protože to mobilní držení mě docela se.... Takže s jAppkem mě to zase ba, i když to není nahrazení, ale doplnění. Kdysi jsem si do práce bral foták, ale když clověk lítá s kamerou na hrbě, tak jsem stejně po něm šáhl málokdy. A s founem to je zábava. Mimochodem před 10 lety jsem pořídil první iPad a slušně si to vybavil studiem, resp kytarovými procesory. Taky by mohla být diskuze, jestli iPhone, nebo iPad, nahradí lampový zesák. No nehradí, ale na cvičení doma, pro rychléí nahrávání nápadů je to bezchybná věc. Kai Hansen, kytarista a zakladatel Helloween, Gamma Ray a dalších mi pouštěl svého času nový song pro turné s Helloween a ptal se mě jestli bych poznal na čem točil kytary. Vím co má doma tak jsem to bral postupně AXE fractal, NE, no tak na Mackova jsi tam vrznul plugin od EZ. Ne kámo, na Bias v iPadu a už jsem to tak nechal, jen to ve studiu vrznul k ostatním. Ono je to totiž ve finále v pazourách. Jak u fotáku tak i v té muzice.
Tohle je cvičení, které si občas nahrávám abych si překontroloval “umělecký” dojem, Iphone jako kamera a iPad jako kytarový procesor. Není to koncert, ale na pro to aby člověk mohl pilovat techniku a neznělo to jako z Bruselle, to je skvělá věc. Tohl mít v roce 84, kdy jsme založili první sestavu ReaktoR
https://youtu.be/DkOsKJhF7fg