Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 9. 1. 2021 19:01

Řekli byste, že je teď zima? Šel jsem se projít a měl jsem pocit, jako by byl spíše trochu studenější podzim:

Obrázek

a ještě mne fascinovalo, jak lidé nedodržují odstup, podívejte, jak jsou namačkaní na Kampě při krmení holubů, racků, kachen a nutrií:

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod rodri 9. 1. 2021 20:14

Tak já bych rěkl, že je zima :-))
P1070695-1+.jpg
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 9. 1. 2021 22:25

Dolgor píše:U vakcín jsou vedlejší účinky naprosto přirozená věc, vždyť přeci jde o vpíchnutí cizorodé látky do těla, na kterou reaguje imunitní systém.

Rozhodne, vzpominam uz na skole, z tech 30 - 60 decek, co jsme se tam na ockovani vzdy slezli nejmene pulka trpela bolestmi hlavy, tretina mela zimnici atd. Nejmene 3% pak neprisly dalsi den do skoly, protoze mely nasledky neslucitelne s beznym fungovanim. :D
--
Mmch uz ten mechanismus, kterym se doklada funkcnost/ucinnost vakciny je obdivuhodny.
V podstate je tvrzeno, ze vakcina funguje ve smyslu ze pomaha v boji s nemoci (nikoliv ze zabrani onemocneni ci prenosu-to se zatim pry nevi). Takze do ucinnosti vakcin jsou zapocitavany pripady, kdy clovek vytvori protilatky. Takovy dej je automaticky pripsan ucinkum vakciny. Ze prirozena schopnost udzraveni je vyssi nez 99% se nikterak nezohlednuje.
IMO stejna komedie jako s tou straaasne moc ohrozenou populaci lidi nad 65.
Jiste, oni jsou strasne moc a vice nez ostatni ohrozeni kovidem .... nicmene oni jsou strasne moc a to prakticky obdobne ohrozeni i spoustou dalsich nemoci a zdravotnich problemu. Holt nejvice lidi umira ve stari, ne v detstvi .... ale to je pro nasi spolecnost evidentne moc slozite k pochopeni.
A to same plati i s temi komorbiditami, kdyz jsem tlusty, mam vysoky tlak a treba ten diabetes tak mam mnohem vetsi sanci na scipnuti nez ti, co tlusti atd nejsou. To je zvllastni, za komance takovy veci vedel i skolak....dnes to nase spolecnost pitomcu z vetsiny ani netusi ..

Dolgor píše:Davidoff, já nevím, jaké přesně jsou u vakcín podmínky pro vedlejší účinky, ale určitě by vakcína ani v tomhle spěchu neprošla,

Ona taky normalnim schvalenim neprosla.
Podmínečná registrace
Podmínečná registrace je jedním z mechanismů regulace EU umožňujícím včasný přístup na trh léčivým přípravkům, nezbytných pro urgentní lékařskou potřebu včetně krizových situací, kterou je právě aktuální pandemie.

JJ krizova situace s nemoci, kde mira preziti je +-99% resena pomoci nestandardni registrace vakciny u ktere neni dolozeno ani jestli vubec brani nakaze a jestli vubec brani sireni.
Samozrejme je to(zatim) kazdeho vec, jak se rozhodne, ja v tom vidim moznost potvrzeni platnosti teorie prirozeneho vyberu.

noxx_cz píše:Zkusím trochu na jiné téma. Potřeboval bych poradit, jak se dá dostat vlastní - ručně kreslené "logo" nebo podpis do procesu úpravy fotek? Tzn., že mám obyčejnou tužkou návrh na papíru a rád bych ten podpis používal u určitých veřejně publikovaných fotek. Jak se to, prosím, dělá? Napadnul mě grafický tablet (nemám) a ručně ty obrysy tabletem do photoshopu překreslit. Nebo obyčejný scan? Ale co pak s tím? Poradí někdo?

No nakreslit to "logo" bud primo v tom Photoshopu nebo treba v nejakem jinem softu.
Hodne to zalezi, co to logo presne obnasi, rucne psany podpis nebo treba nejake geometricke utvary atd.
Nebo i naskenovat, jak uz bylo razeno. zalezi na konkretnim pripadu.
Nebo treba vyfotit a upravit v tom PS, tech moznosti jsou mraky a zalezi na hlavne na konkretnim pripadu.
Obecne je ale lepsi mit to v nejakem vektorovem formatu, tedy aby to nebyla jen bitmapa, to kvuli pripadnemu budoucimu pouziti prakticky kdekoliv.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 10. 1. 2021 08:23

Tyhle úvahy u většiny normálních lidí skončí ve chvíli, kdy onemocní třeba jejich máma.

Pak si třeba uvědomíš, jak mnohdy ty “komorbidity” vznikly. Třeba tím, že rodiče se starají o svoje děti a to zdraví postupně ztratí.

Ať se nám to líbí nebo ne, tahle společnost určitě nezvolí cestu - silnější přežije, slabší se udusí.

Jinak s tebou bohužel v mnohém souhlasím, ale řešení téhle krize už nikdo neovlivní.

Mám ale pocit, že by nezaškodilo updatovat epidemiologickou teorii a praxi směrem k inteligentnějším metodám karantény a pod.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2021 10:47

V dokumentu, který jsi posílal, je na straně 30 graf s vývojem počtu a průběhem nákaz po očkování u očkované a kontrolní skupiny. Očkovaní měli daleko méně nákaz a minimální procento těžkých případů -> Vakcinace funguje. Vakcíny obecně fungují v prevenci onemocnění i šíření nákaz. Prokázalo se to u mnoha nakažlivých chorob, které v minulosti kosily lidstvo. Operovat tady přirozeným výběrem může jedině někdo, kdo málo přemýšlel. Většina zemřelých již není v reprodukčním věku a když z populace zmizí, s genetickým složením populace se nic nestane. Jen bude víc sirotků a tlaku na sociální systém.

Nějak se zapomnělo, že extrémně důležitým důvodem pro brždění šíření nemoci (karantény, vakcinace) je kapacita nemocnic. Když onemocní moc lidí naráz, nepřežije nebo utrpí dlouhodobé následky víc lidí i s léčitelným průběhem. Nebude místo, přístroje ani personál.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 10. 1. 2021 10:54

Skok do dialky.
Z6+200-500
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 10. 1. 2021 13:44

chvd píše:2-logistika pacientu je delana tak, aby byly vzdy nemocnice ci pracoviste, ktere nebudou stihat...neboli zamerne se navazi pacienti tak, aby dane misto nestihalo nebo temer nestihalo a jsou vyborany pracoviste, kde jsou lekari, kteri maji vetsi zajem o soc site a medialni pozornost nez o medicinu samotnou ..

Tenhle nazor o spiknutí radim k největším bizarum, co jsem za poslední dobu četl. To už mi přijde hodně mimo, na te mikro urovni toho mají všichni plny kecky, takže to nedává smysl a vláda diky svým krokům ztrácí preference, takže to také nedává smysl.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 14:29

Mne znepokojuje fakt, že klinické studie a tudíž data potřebná pro statisticky spolehlivě vyhodnocení účinnosti a vedlejších účinků budou kompletní až za dva roky, do té doby bude spousta důležitých otázek otevřených a spousta rozhodnutí udělaná na základě velmi hrubých odhadů.

To, co mne znepokojuje je i to, že není doposud známo, kolik očkovaných lidí může nadále být přenašečem a šiřitelem viru. Prakticky to znamená, že jakékoli uvolnění omezení pohybu a sociálního kontaktu bude založené na politickém rozhodnutí, a ne na validních datech, jinými slovy lockdown by měl trvat do konce fáze 3, tj. ty dva roky. Znamená to, že očkovaný může asi nakazit rodiče nebo kohokoliv ve svém okolí, jen on sám sám (snad) bude mít lehčí průběh.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 10. 1. 2021 14:43

Jo, očkovaný člověk může být nositelem viru, ale s podstatně menší pravděpodobností.

Ty rodiče budou také očkovaní a pravděpodobnost, že by u nich nemoc propukla také silně klesne.

Navíc celkově klesne pravděpodobnost, že se s virem vůbec setkáš.

To rozhodnutí nejspíš politické bude, zájmem vlády je, aby očkování mělo co nejvíc lidí. Jedním z prostředků bude nepochybně něco z tohoto repertoáru.

-- 10. 1. 2021 14:58 --

Tak jsem šel zkontrolovat, jestli je venku zima, jak se ptal pemar.

Zdá se, že u Stříbra zima je - pohled na zadumaný začátek přehrady Hracholusky, včetně dvou smutných volavek

Obrázek

Canon R5 je na tyhle krajinky dobrý, 45 Mpx je spousta dat.

Picture in picture, jednonohá zasmušilá, ale bohužel pořád ostražitá volavka

Obrázek
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 17:21

"Jo, očkovaný člověk může být nositelem viru, ale s podstatně menší pravděpodobností.
Ty rodiče budou také očkovaní a pravděpodobnost, že by u nich nemoc propukla také silně klesne."

Tohle zatím nikdo neví a zatím nejsou data na to, aby se pravděpodobnost dala spočítat tak spolehlivě, aby to mělo konfidenční interval aspoň 90 nebo lépe 95%, dostatek dat má být až někdy za dva roky, i proto má vakcína Pfizer a BioNTech pouze podmínečné schválení. To, že není doposud známo, kolik očkovaných lidí může nadále být přenašečem a šiřitelem viru, to píše i SUKL.

Dnes bylo fotograficky bídné počasí, už ve 13h nebylo světlo, ptáků minimum a mazlavé bláto na botách, musel jsem si dávat pozor, abych na tom neuklouzl a bláto nebylo i na foťáku a objektivu. Přesto jsem to nevzdal a cestou na nákup jsem pár fotek udělal, našel jsem pár kachen, sýkorek a jednu poštolku:

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 10. 1. 2021 17:37

Máš pravdu, ale lepší cesta IMHO není :-(

Ta poštolka se povedla.
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 18:12

My jsme smíření s tím, že současný stav může trvat ty 2 roky, a že bude chaos. Omezíme kontakty s jinými lidmi, omezíme cestování, děti budou studovat v Čechách, bude to otrava, budeme všechno dělat z domova, ale přežijeme to nejhorší období. Šílené je to pro prarodiče, vidí nás jenom na fotkách nebo přes videohovor.

Fotáky se přestanou prodávat, Nikon zkrachuje a Sony a Canon se přeorientují na lukrativnější oblasti. Jediný Pentax zůstane v klidu, protože to pro ně nebude žádná změna.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 10. 1. 2021 18:13

chvd píše:4-system je nastaven tak, aby bylo financne vyhodne mit kovid pacienty

Tohle prosim priste zvyraznit, neni to zanedbatelny fakt.

https://www.lidovky.cz/domov/nejvetsi-n ... omov_lianr
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2021 18:17

Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 10. 1. 2021 18:19

milann88 píše:Tenhle nazor o spiknutí radim k největším bizarum, co jsem za poslední dobu četl. To už mi přijde hodně mimo, na te mikro urovni toho mají všichni plny kecky, takže to nedává smysl a vláda diky svým krokům ztrácí preference, takže to také nedává smysl.

Dekujeme za tve subjektivni dojmy, mel by sis ale uvedomit, ze tva predstavivost o nicem nerozhoduje. Rozhoduji veci dolozitelne, ne to, co ty si myslis, nebo nemyslis, nebo v co ty veris ci neveris. Samozrejme to plati na kazdeho, me nevyjimaje.
Ten, kdo toho ma "plne kecky", jak ty rikas, ten nesedi v kanclu a uz vubec nerozhoduje o hospodareni nemocnice.
Jinak videa tancujiciho a jinak baviciho se perzonalu z ruznych nemocnic docela frci na internetu, asi toho maji az tak moc plne kecky, ze maji prebytek energie na takove opicarny.
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka