Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 6. 1. 2021 08:20

Problém je v tom, že to samé by musela dělat celá společnost. A nemohu nijak ovlivnit chování ostatních ani regulace, které jsou a asi ještě budou.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chvd 6. 1. 2021 08:40

00000
Naposledy upravil chvd dne 6. 1. 2021 23:27, celkově upraveno 1
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 6. 1. 2021 09:52

Petr Luňák píše:
Flor.cz píše:Ten doktor na videu o chřipce argumentuje úplně stejným grafem s celkovým počtem úmrtí. Odkaz má přímo pod tím videem. Tak hlavně, že jsi si na základě toho videa udělal přesný obrázek o situaci.

A take se k tomu vyjadruje, i ve vztahu k nasledujicim mesicum, coz si preslechl, nebo ucelove vynechal.
Tva posledni veta je cistokrevny argumentacni klam.

To co pak ten doktor říká, nemění nic na tom, že vychází z dat o celkových úmrtích, které ty sám nepovažuješ za dostatečný důkaz. To je aspoň kognitivní disonance. Na jedné straně se tu oháníš tím videem a na druhé straně data ze kterých vychází nepovažuješ za dostatečná.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 6. 1. 2021 10:04

A ohani se tu tím videem kvuli tech dat, co nepovazuje za dostatecna?
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 6. 1. 2021 10:47

pemar píše:Problém je v tom, že to samé by musela dělat celá společnost. A nemohu nijak ovlivnit chování ostatních ani regulace, které jsou a asi ještě budou.

Většina to v zásadě dodržuje ale vidět jsou spíš ti druzí.

Ovšem ono je to i o tom vnímání světa okolo - i ta návštěva Pražáka na Šumavě je do jisté míry součástí problému :-)

Ale i návštěva Plzeňáka v Brdech, mám stejné máslo na hlavě a předpokládám, že skoro každý si ta pravidla trochu vykládáme po svém.

Ale ať už je to jakkoli, ten bod dva je podle mě nejracinonálněší způsob chování, nezávisle na tom, co dělají druzí (i když by bylo nejlepší, kdyby to takto dělali všichni, kdo objektivně mohou).
Naposledy upravil Davidof dne 6. 1. 2021 12:30, celkově upraveno 1
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 6. 1. 2021 10:54

Ferin píše:No, ony obecně ty porovnávání s chřipkou (stejně vážný vs. vážnější) jsou dost úsměvný, pač každej rok je chřipka úplně jiná a byly tu opakovaně chřipky, který měly smrtnost/úmrtnost naopak o dost vyšší než covid. ;-)

Tohle je taky jedna z pohádek - v ČR (klidně berme už od ČSSR) tady chřipka se silnější smrtností a aspoň podobnou nakažlivostí nebyla vůbec nikdy (fakt nikdy), tedy pokud nechceš jít až k WWI a španělské chřipce...
Bylo tu pár silnějších chřipkových epidemií, to ano, ale proti Covid to nestálo za řeč. V celosvětovém pohledu se dá Covid snad srovnávat naposledy s hongkongskou chřipkou na konci 60tých let, ani v ČSSR nebyla rozsahem zanedbatelná, nicméně mrtvých bylo i podle nejhorších odhadů pod 5000 (a to za ČSSR, tedy součet ČR a SR), což se s Covid srovnat nedá. Celosvětově jsou oběti zatím porovnatelné, bohužel ale u Covid ještě zdaleka nejsme na konci statistiky. Tak či onak je to ale už 50let - opravdu to není nijak časté opakování...
Obrovská pak byla ještě asijská chřipka, ale to už jsme dokonce o 60 let v minulosti.

Prasečí chřipka v roce 2009 se u nás tolik neprojevila, ve světě je to na diskusi, nicméně i nejextrémnější počty obětí celosvětové jsou cca čtvrtinové proti aktuálnímu (stále rostoucímu) skóre Covid, reálně spíš desetinové.

SARS měl o dost vyšší smrtnost, ale zásadně menší nakažlivost, takže počet obětí byl nakonec celkem malý, s MERS to je podobné.

Bohužel je mimo diskusi, že Covid je už dnes bezpečně na druhém místě celosvětových pandemiích za posledních 100 let a to by se ještě slušelo dodat, že letos španělská chřipka ze stoletého srovnání vypadne (byla cca do roku 1920). Za posledních 50 let pak není o "prvenství" pochyb už vůbec, je to skutečně situace, která moc srovnání nemá...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AwwA 6. 1. 2021 12:36

Zlatý Ganec.
AwwA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 6. 1. 2021 13:43

tomashr píše:Tohle je taky jedna z pohádek - v ČR (klidně berme už od ČSSR) tady chřipka se silnější smrtností a aspoň podobnou nakažlivostí nebyla vůbec nikdy (fakt nikdy), tedy pokud nechceš jít až k WWI a španělské chřipce...
Bylo tu pár silnějších chřipkových epidemií, to ano, ale proti Covid to nestálo za řeč.

SARS měl o dost vyšší smrtnost, ale zásadně menší nakažlivost, takže počet obětí byl nakonec celkem malý, s MERS to je podobné.

Do pohádek bych to rozhodně neřadil.
Zaprvé jsem nepsal specificky jen o území ČR (to, že se sem něco nakonec nedostalo, bylo často jen věcí náhody, ostatně dnes jsou možnosti rychlosti a rozsahu šíření nemocí zcela nesrovnatelné s dobou ještě před pár lety). A za druhé si tak maně vzpomínám třeba na rok 1995 a zavření mj. škol a dalších zařízení, kdy tehdejší chřipku covid úmrtností překonal až v posledních dnech, ovšem měl na to nesrovnatelně delší dobu. Což na to, že chřipka je obecně daleko líp zmáknutá, ...

U těch některých ostatních nakažlivost naopak byla podstatně vyšší, ovšem z našeho pohledu ty viry měly jednu podstatnou výhodu - a to že nebyly takoví "chcípačci" jako covid a svého nositele, dříve než stihl nakazit další lidi, velmi rychle zahubily. Plus samozřejmě neexistovali bezpříznakoví nebo velmi dlouho se inkubující volně se pohybující přenašeči.

tomashr píše:Bohužel je mimo diskusi, že Covid je už dnes bezpečně na druhém místě celosvětových pandemiích za posledních 100 let

To máš samozřejmě pravdu a nijak to nezpochybňuju, popírač nejsu. ;-)
Jen jsem poukazoval na to, že rozhodně není "chřipečka" jako "chřipečka" a ani ty bych nijak nezhlehčoval, umírají na ně lidi v relativně hojným počtu každoročně.
Naposledy upravil Ferin dne 6. 1. 2021 13:58, celkově upraveno 1
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 6. 1. 2021 13:46

AwwA píše:Zlatý Ganec.

No to zavaruj bože!...
...ale každopádne by mali ísť covid plky radšej do smetiska.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod cport 6. 1. 2021 13:51

Tak mi dneska meli privezt po temer 2 mesicich fotak :) Pritom to byla blbost za 3000,-. Pred pulhodinou volali, ze jsou pred barakem, po 10 minutach volali, ze to nemuzou najit a ozvou se pozdeji ... a ja uz se tesil na vecerni foceni v chumelenici :D

EDIT: Gance nevolat a Covid, aspon tady pls, neresit :)
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod monikash 6. 1. 2021 13:54

Lendove, nediv se. Hospody jsou zavřené, aby se to tam probíralo u piva, tak se to přesunulo do téhle hospody. A v obou případech se nic nevyřeší, jediné k čemu nedojde, bude to, že se tu chlapi nepoperou, ani nožem ani sekerou...
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 6. 1. 2021 13:56

cport píše:Tak mi dneska meli privezt po temer 2 mesicich fotak :) Pritom to byla blbost za 3000,-. Pred pulhodinou volali, ze jsou pred barakem, po 10 minutach volali, ze to nemuzou najit a ozvou se pozdeji ... a ja uz se tesil na vecerni foceni v chumelenici :D

EDIT: Gance nevolat a Covid, aspon tady pls, neresit :)

Mě by snad měl dorazit zítra, soutěž o nejrychlejšího vyhrál Megapixel, tak bude zase s čím si hrát :-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod cport 6. 1. 2021 14:07

Tak snad ti to nepokazi Ceska posta jako mne :)
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 6. 1. 2021 14:10

Mě to pokazí PPL :-)

Minule mi dali foťák v řadovce před dveře a aby to bylo nenápadné, postavili před něj popelnici ...
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 6. 1. 2021 14:12

monikash píše:Lendove, nediv se. Hospody jsou zavřené, aby se to tam probíralo u piva, tak se to přesunulo do téhle hospody. A v obou případech se nic nevyřeší, jediné k čemu nedojde, bude to, že se tu chlapi nepoperou, ani nožem ani sekerou...

Ja to chapem, len ako vravis: nevedie to k nicomu. Kazdy (aj ja) ma(m) na to svoj nazor a svoju pravdu.

cport píše:Tak mi dneska meli privezt po temer 2 mesicich fotak :) Pritom to byla blbost za 3000,-. Pred pulhodinou volali, ze jsou pred barakem, po 10 minutach volali, ze to nemuzou najit a ozvou se pozdeji ... a ja uz se tesil na vecerni foceni v chumelenici :D

tak drzim prsty. A chumelenicu zavidim, u nas prave zacalo prsat :-!
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka