Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Flor.cz 5. 1. 2021 21:55

Petr Luňák píše:
Flor.cz píše:Zkus si přečíst, co je u těch grafů napsané. To nejsou grafy zemřelých na Covid, kde jsou ty počty diskutabilní, to jsou prostě celkové počty zemřelých v jednotlivých týdnech. A díky Covidu jsme letos trhli rekord v počtu úmrtí, proto se Covid tolik řeší, proto ty titulky v novinách. To že to vláda nezvládá a v nemocnicích zbytečně zabírají místo už skoro vyléčení, o tom nepochybuji.

Dokaz to. Dokaz, ze to primo souvisi s covidem a ne s nicim jinym (kam se najednou podela chripka ci "obycejny" zapal plic?). Domnenky ci predpoklady me nezajimaji, protoze domnivat se kazdy z nas muzeme ledacos.

A jen tak mezi reci, zkus si predstavit, ze by se 24/7 venoval v mediich cas napriklad rakovine tlusteho streva. To kdyz totiz mas, tak to jen tak nevylezis, jako covidek, vis? Zajiste namitnes, ze to neni infekcni onemocneni. Pravda. Ale kdyz ty sam argumentujes celkovym poctem umrti, tak by se to pocitat mohlo, ne?

https://socialnipolitika.eu/2020/05/kaz ... nit-zivot/

Jenze se na to co? Se*e. Presne jak rika doktor na vidu o chripce. Uplne ten samy pripad. Z nejakeho duvodu se ale z C-19 stal ultimatni strasak, ktery ma sice smrtnost nula nula prd pod vekovou hranici 60 let (velka cast lidi si musi nechat udelat test, aby vubec zjistili, ze covid sars2 v tele maji, LOL), ale protoze se tomu udelal naprosto perfektni marketing, tak jsou z toho mnozi lide doslova a do pismene pos*ani.

Ten doktor na videu o chřipce argumentuje úplně stejným grafem s celkovým počtem úmrtí. Odkaz má přímo pod tím videem. Tak hlavně, že jsi si na základě toho videa udělal přesný obrázek o situaci.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 5. 1. 2021 22:12

V nemocnici, kde jsem byl s covidem já, by pan doktor z videa moc populární nebyl. Na kecy o tom, že je to jen "chřipečka" tam byli hodně hákliví. Už v sanitce, co mě vezla, si doktor stěžoval, že kdejakej idiot covid zlehčuje jako chřipku, stejně tak byla naštvaná i doktorka v nemocnici a o sestrách ani nemluvím. Těch bylo málo, protože část jich byla nakažená a ostatní dřely do úmoru. V nemocnici zrušili porodnici a pacienty s covidem nacpali i tam. Na pokoji nás bylo šest a všichni ležáci, nikdo, kdo by se "vyléčil čajíčkem. Co jsem během pobytu v nemocnici mluvil s personálem, tak nikdo z nich si podobnou situaci nepamatoval, takovej nával pacientů v těžkým stavu. Musel jsem je obdivovat, jak navlečený v ochraných oblecích, rouškách, štítech a rukavicích všechno zvládají, přestože toho měly plný kecky. V nemocnici jsem byl týden, pak jsem se s doktorkou domluvil, že už to zvládnu doma. Myslím že byla ráda, potřebovali každý lůžko.
Pro mě tedy covid "chřipečka" není, nic horšího jsem nezažil. Manželka měla taky dost těžkej průběh, takže teď, přestože snad máme na nějakej čas imunitu, si dáváme bacha.
K vládě se vyjadřovat nebudu, jestli to zvládá nebo nezvládá snad vidí každej sám.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 5. 1. 2021 22:19

No, ony obecně ty porovnávání s chřipkou (stejně vážný vs. vážnější) jsou dost úsměvný, pač každej rok je chřipka úplně jiná a byly tu opakovaně chřipky, který měly smrtnost/úmrtnost naopak o dost vyšší než covid. ;-)
Navíc v poslední době tomu nehoršímu u chřipky brání docela masivní proočkovávání.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 5. 1. 2021 22:46

Pokud to opravdu mělo původ ve vojenských laboratořích, tak se není čemu divit. Já doufám, že dočkáme toho, že se svět zase obrátí směrem k lepšímu a že se toho ještě dožijeme.

Aktuálně Německo kvůli boji s pandemií covidu-19 omezuje volný pohyb obyvatel. V nejpostiženějších regionech se bude možné nacházet maximálně patnáct kilometrů od bydliště.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ferin 5. 1. 2021 23:08

Pokud to opravdu mělo původ ve vojenských laboratořích, tak se není čemu divit.

Co?

Já doufám, že dočkáme toho, že se svět zase obrátí směrem k lepšímu a že se toho ještě dožijeme.

No pokud to nehodláš zabalit v několika málo nejbližších týdnech, tak určitě. ;-)

Aktuálně Německo kvůli boji s pandemií covidu-19 omezuje volný pohyb obyvatel. V nejpostiženějších regionech se bude možné nacházet maximálně patnáct kilometrů od bydliště.

Tak to v podstatě žádný omezení není, asi to maj dost v cajku. Byly tu i limity 100 m apod. :D
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 1. 2021 23:48

Flor.cz píše:Ten doktor na videu o chřipce argumentuje úplně stejným grafem s celkovým počtem úmrtí. Odkaz má přímo pod tím videem. Tak hlavně, že jsi si na základě toho videa udělal přesný obrázek o situaci.

A take se k tomu vyjadruje, i ve vztahu k nasledujicim mesicum, coz si preslechl, nebo ucelove vynechal.
Tva posledni veta je cistokrevny argumentacni klam.

R.I.P píše:Dokaž, že to s Covidem nesouvisí.
Covídek? Až Ti na něj umře někdo známý či blízký v zachovalém stavu bez zdravotních komplikací a věku i hodně pod 60 let, snad svoji sobeckost a to "mile" zdrobnělé pojmenování nemoci poupravíš.
Takto můžeš spoustě lidem připadat jako debílek.

Nauc se poradne cist, Ludwigu.
To je jak pres kopirak tyhle hry na city. Data podlozena zadna, ale emoci az na pudu. Uz chybi jen osoceni, ze diky me umiraji babicky a dedeckove. Pak to jeste uzavrit nejakou infantilni nalepkou, jako ze jsem popirac a bude to komplet.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 6. 1. 2021 04:23

Flor.cz píše:
Petr Luňák píše:
tomashr píše:A zkusil jsi o tom opravdu přemýšlet a hledat odpovědi anebo jsi chtěl jen nadávat?

Ne, ja nepremyslim, protoze nemusim. Posloucham a beru si k srdci to, co rikaji neuplatni odbornici ve vlade, co rikaji objektivni reporteri na Ceske Televizi a take pravidelne overuji fakta za pomoci factcheckingoveho serveru manipulatori.cz. Takze na me si nikdo neprijde, me nikdo nemuze napalit, protoze jsem takhle pojistenej proti lumparnam. Kdybych pouzival svuj vlastni rozum, mohl bych snadno nekomu skocit na lep, protoze rozhodne nejsem natolik kvalifikovany, abych si udelal na ruzne veci svuj vlastni nazor. Jsem rad, ze jsou tu vzdelani a kvalifikovani lide jako je pan Cemper, kteri mi reknou, co a proc si mam myslet a ja jim verim, protoze to jsou cestni lide. Jiz od poslechu.

8-)

Tak zkus příště ověřovat trochu víc. Na YouTube pod tím videem je odkaz na data CZSO https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr a podle toho grafu to letos za listopad vypadá hůř než v březnu 2018, kdy řádila chřipka. V Belgii, kde nechali na jaře koronavirus rozjet, dopadli takto - https://www.irozhlas.cz/fotogalerie/8208360?fid=9298308

Podle jakych dat? Snad ne podle poctu "pozitivnich"?
Jasne, ze to vypada hur a hur a nejspise se to budee stale zhorsovat a nejspise stale vice a vice osob zemre "s c19" . Jak jinak by to asi melo bejt? A to pockej, jestli se tu chytnou nejaky poradny epidemie, treba zloutenka, nebo treba tubera. Oni vedi co delaj a taky vedi, jak primova takova potencialni opravdu silna epidemie bude, protoze oni nejsou mimoni a maji sajn, jak moc a dlouho vakciny chrani. Hlavni je neverit hoaxum a dezinformacim, nejlepsi je sledovat strejdu Billa, ten ma vzdy aktualni zpravy.
https://edition.cnn.com/videos/business ... tv-vpx.cnn proste co rekne to plati

-- 6. 1. 2021 04:34 --

R.I.P píše:Dokaž, že to s Covidem nesouvisí.
Covídek? Až Ti na něj umře někdo známý či blízký v zachovalém stavu bez zdravotních komplikací a věku i hodně pod 60 let, snad svoji sobeckost a to "mile" zdrobnělé pojmenování nemoci poupravíš.
Takto můžeš spoustě lidem připadat jako debílek.

Coz takhle spis:"dokaz, ze SC2 ma pricinnou souvislost s c19" .... bo jestli nedokazes zadna dalsi dokazovani nedavaji smysl:) MZCR to napriklad povazuje za prokazane tim, ze to udajne deklarovaly autoprity jako WHO ci CDC :)
Ale nechapu, proc se vzrusovat, cesta je vytycena a spolecnost, ktera ji bud podporuje nebo aspon prijima minimalne z 90% s ni nic nenadela.
----mmch tech 15km ma pry byt stejne magickych jako rousky, tedy nafurt ...samozrejme je to hoax, vono to preci vysumi

-- 6. 1. 2021 04:37 --

pemar píše:Pokud to opravdu mělo původ ve vojenských laboratořích,.

To je ale preci fuk....zasadni je, jakej je plan....ci jestli zadnej neni a je to jen nahoda :)
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 6. 1. 2021 05:22

Ten doktorskej kecal ze špitálu, co jsem koukal tak 23.11 kdy vystavil to video, byly ještě Hranice jedny z těch míň zasažené a hlavně, počet jejich lůžek pro akutní péči, je podle jejich stránek Jip-4, aro 4+2, takže, jeho řeči, že vystavil 2 úmrtní listy za 2 služby, je jen zlehčování stavu, když téměř všichni z okolí stejně končí v NJ, kde už je na covidové lidi přestavěno několik dalších oddělení, které s tím jinak nemají nic společného.
Kirtap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 6. 1. 2021 05:37

Ale on nic nezlehcuje, on jen ukazuje, jaky medmr*ky kolaborantsky tu taky mame a jaka je realita.
Co jsem se zde naucil:
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 6. 1. 2021 05:48

Zrovna tohle zlehčuje, protože v NJ umírá s tímhle v této době násobně víc lidí. V tom ostatním s ním nejsem ve sporu.
Kirtap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 6. 1. 2021 06:17

Ale on nemluvi o NJ. Nebo jo? Pak OMLUVA. NJ nejsou Hranice ani Olomouc. Ve FN Ova taky umiraji spousty lidi ehm a taky uz 16 lety sestricky-skolacky roznasej po Ove jak to cely fungovalo a funguje, uhrady, klientela, metodika "urcovani diagnoz". Nicmene vzdyt on preci sam rikal, ze tam, kam se vozi, je hucak a lidi tam logicky tedy i umiraji - ale nevim jiste, jestli to rika zrovna v tomhle videu.
Jako uplne mi vadi uz pouziti toho slova "zasazene", spise mi tam sedi vytizene. Tot jen muj pohled.
Co jsem se zde naucil:
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 6. 1. 2021 06:58

Super, tak už tu máme i Billa Gatese, někteří jsou ve svém živlu...
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 6. 1. 2021 07:52

Politiku neřeším a televizní zprávy ignoruji, dívám se na to prakticky a kladu si otázky:

1) Mám nechat věcem volný průběh a riskovat nakažení nebo mám dělat všechno pro to, abych Covid 19 nedostal? Moje odpověď: Jsou dvě rizika, těžký průběh a dle klinických studií střednědobé nebo dlouhodobé poškození srdce, plic a mozku, riskuji velmi rizikovou nákazu starších členů rodiny, takže moje odpověď je: NE, RACIONÁLNĚJŠÍ MI PŘIJDE SE MAXIMÁLNĚ NÁKAZE VYHÝBAT.

2) Co mohu udělat proto, abych se nákaze vyhýbal? Moje odpověď: Jako když hrozí chřipka, vitamíny, pohyb, slunce, otužování, doma mít mírnou "špínu", větrat a hlavně, držet se od ostatních lidí co nejdál, roušku neignorovat a používat podle návodu, maximálně omezit hromadnou dopravu a nákupy, a když bych musel, držet se od lidí co nejdál. Využívat donášku jídla a nákupů do domu. Lze to stupňovat dle rizika, třeba odkládát použité oblečení jako "infikované", "hrát si" na nemocnici. Desinfekce může být kontraproduktivní, kvůli sterilní domácnosti jsem v mládí měl dost velké problémy s imunitou, hlavně vůči respiračním chorobám.

3) Mám se nechat očkovat? Moje odpověď: Pro správné rozhodnutí mi chybí informace. V principu jsou dvě řady vakcín, na bázi virálního vektoru a na bázi modifikované RNA, účinnost se uvádí od 62% (Oxford Uni-Astra Zeneca) po 95% (Moderna, Pfizer-BionTech) s tím, že u těch na bázi RNA jsme v klinických studiích našel až třikrát více a hlavně horších nežádoucí účinků, srdeční příhody i ochrnutí obličeje, riziko vidím i v náročných podmínkách skladování RNA vakcíny (nemocnice a praktičtí lékaři nemívají mrazáky na -70 stupňů Celsia) a dávkování pro současně 5 pacientů. Není ani jasné, jak dlouho očkování vydrží a není jasné, co bude praktická výhoda, například do jaké míry se po očkování budu moci vrátit k dřívější volnosti cestování. Bude nějaký centrální registr? Bude se očkování dokumentovat v očkovacím průkazu nebo v nějaké jiné databázi?

4) Budu muset mít doklad o očkování, doklad o prodělané nemoci nebo negativní test? Jak to bude fungovat v praxi? Jaké budou omezení pro leteckou, automobilovou nebo vlakovou dopravu? Budu muset být třeba 10 dní v karanténě? Kam budu moci s relativně bez omezení cestovat? Vrátíme se třeba v letecké dopravě k tomu, že lidé nebudou namačkaní ani kratší lety jako sardinky? Jak to bude s fotovýlety po Evropě a mimo Evropu? Od kdy mohu začít bez zvýšeného rizika plánovat cestu třeba na Nový Zéland nebo do Barmy? Kdy třeba na Slovensko? Nebudou ohrožené i cesty po Čechách? Moje odpověď: Zatím nevím, tohle se bude vyjasňovat a sjednocovat, rok či dva to může trvat.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod monikash 6. 1. 2021 08:00

to noxx_cz: V tom máš naprostou pravdu. V květnu jsem si mohla dovolit stoupnout si doprostřed frekventované ulice a fotit několik minut. Teď si to dovolit nemůžu. Jediný den, kdy po dlouhé době bylo na ulicích a silnicích liduprázdno (jako při filmové pandemii) bylo na Nový rok. To mi hrozilo přejetí maximálně od sanitek a popelářů. ;-)

Já bych toho Gatese nepodceňovala. Segru už očkovali a druhý den si šla koupit legální windowsy... :-)))))
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 6. 1. 2021 08:13

Pemar

Bod 2 je myslím to nejrozumnější. Většinu bodů nejlépe už napořád ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka